Facebookun Zararlı İçerikleri Kısıtlamak Yerine Yanlışlıkla Daha da Artırdığı Ortaya Çıktı

Hepimizin zamanının birçoğunu harcadığı sosyal medya platformları gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Durum böyle olunca bu platformlarda yer alan, dezenformasyon gibi zararlı içerikler de gündeme gelmeye devam ediyor.

3.04.2022 01:00:31 tarihinde yayınlandı.

Hepimizin zamanının birçoğunu harcadığı sosyal medya platformları gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Durum böyle olunca bu platformlarda yer alan, dezenformasyon gibi zararlı içerikler de gündeme gelmeye devam ediyor.

Meta’nın sahip olduğu, dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılan Facebook da bu platformlar arasında bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Meta’nın, bir diğer popüler sosyal medya platformu TikTok hakkında kötü konuşması için para verdiğinin ortaya çıktığını paylaşmıştık. Şimdi ise Facebook’un ‘yanlışlıkla’ zararlı içerikleri artırdığı ortaya çıktı.

The Verge tarafından edinilen bilgilere göre Facebook, yanlış bilgi içeren zararlı içeriklerin kullanıcılar tarafından daha fazla görülmesine neden oldu. Açıklamalara göre akışta yaşanan bu sıralama sorunu, platformdaki dezenformasyonların kısıtlanmak yerine ‘yanlışlıkla’ daha da yayılmasına neden olarak zararlı içeriklerin dünya çapında %30 artmasına neden oldu. Açıklamalara göre bu durum Ukrayna’yı işgal eden Rus devlet propagandasını bile içeren gönderilerde bile yaşandı.

İçeriklerin, kullanıcıların akışta gezerken karşısına çıkmasına neden olan bu sorunun 2019’dan beri yaşandığı; ancak geçtiğimiz ekim ayında fark edilmeye başlandığı ifade edildi. Bu da zararlı içeriklerin en az altı aydır sıralamalarda yukarı çıkıyor olabileceğini gösterdi.

İLGİLİ HABER Metanın Siyasetçilere TikTok Hakkında Kötü Konuşmaları İçin El Altından Para Verdiği Ortaya Çıktı

Meta sözcüsü Joe Osborne da The Verge’e verdiği demeçte, “Bir yazılım hatası olan bu sorunun kökenini inceledik ve gerekli düzeltmeleri yaptık” ifadelerini kullanarak hatanın uzun vadeli bir etkisinin olmadığını savundu. Ayrıca bu durum, uzun zamandır içeriklerini nasıl yönettiği konusunda daha açık olması önerilen; ancak bunu gerçekleştirmeyen Facebook’un birçok insana zarar verebilecek sorunlar yaşıyor olabileceğini de ortaya çıkardı.


Kaynak webtekno.com

 

Twitterın Yeni Gizlilik Özelliği Hesapların Yanlışlıkla Askıya Alınmasına Sebep Oldu: Twitterdan Açıklama Geldi

Geçtiğimiz günlerde Twitter, başkalarının fotoğraflarını paylaşırken fotoğrafta bulunan kişinin rızasını da gözeten ve bu kişinin talebiyle söz konusu fotoğrafı kaldırmaya yardımcı olan yeni ilkesini duyurmuştu. Bu düzenlemeyle birlikte şikayetler ve bildirmeler konusunda daha hassas olduğunu açıklayan Twitter, yakın zamanda şikayetlerin asılsız ve kötü amaçlı olarak yapıldığına dair bulgulara ulaştı.

Aslında Bir Programlama Dili Olmayan HTML Nedir? Ücretsiz HTML Öğrenebileceğiniz Online Kurslar

Bir yazılımcı olmasanız bile HTML nedir, mutlaka duymuşsunuzdur. Pek çok son kullanıcı, HTML’i bir programlama dili olarak bilir. Ancak HTML bir programlama dili değildir. Temel olarak onun için bir metin işaretleme dili diyebiliriz. Yani bu dili kullanarak sıfırdan bir yazılım üretmezsiniz. Fakat o yazılımda okunur hale gelecek görsel ve metinleri bu dili kullanarak başarılı bir şekilde yazabilirsiniz.

Yapay Zekâ, Sanatçılardan Sonra Şimdi de Yazarların İşini Zorlaştıracak: Karşınızda Wordcraft

OpenAI’ın yapay zekâsı DALL-E, internetteki tüm görselleri tarayarak sizin için yazdığınız kelimeleri birer sanat eserine dönüştürmesiyle biliniyordu. Hatta Microsoft’un DALL-E’yi yeni tasarım uygulaması Designer’da kullanması, sanatçıları oldukça sinirlendirmiş ve “Yapay zekâların hazırladığı fotoğraflar ne kadar etik?” sorularını akıllara getirmişti.

Bu Görsellerden Hangisini Yapay Zeka Çizdi? Ülkemizin Önde Gelen Sanatçılarına da Sorduk

OpenAI tarafından geliştirilen Dall-E'nin yapabildiklerinin çok küçük bir kısmını eğlenceli şekillerde sizlere göstermiştik. Başka bir içeriğimizde de bu yapay zekanın yanlış ellere düştüğünde nasıl senaryolara sahne olabildiğine şahit olmuştuk. Hangi açıdan bakarsak bakalım değişmeyecek bir gerçek var: Bu sistem daha önce hiç açılmamış kapıları sanatçılara, uygulama geliştiricilerine ve daha nicelerine açacak.