Yapay Zekâ, Sanatçılardan Sonra Şimdi de Yazarların İşini Zorlaştıracak: Karşınızda Wordcraft

OpenAI’ın yapay zekâsı DALL-E, internetteki tüm görselleri tarayarak sizin için yazdığınız kelimeleri birer sanat eserine dönüştürmesiyle biliniyordu. Hatta Microsoft’un DALL-E’yi yeni tasarım uygulaması Designer’da kullanması, sanatçıları oldukça sinirlendirmiş ve “Yapay zekâların hazırladığı fotoğraflar ne kadar etik?” sorularını akıllara getirmişti.

4.11.2022 11:45:15 tarihinde yayınlandı.

OpenAI’ın yapay zekâsı DALL-E, internetteki tüm görselleri tarayarak sizin için yazdığınız kelimeleri birer sanat eserine dönüştürmesiyle biliniyordu. Hatta Microsoft’un DALL-E’yi yeni tasarım uygulaması Designer’da kullanması, sanatçıları oldukça sinirlendirmiş ve “Yapay zekâların hazırladığı fotoğraflar ne kadar etik?” sorularını akıllara getirmişti.

Tüm bu tartışmalar sürerken Google ise geçtiğimiz yıl tanıttığı LaMDA yapay zekâ modelini sessiz sedasız geliştirmeye devam ediyor. Hatırlarsanız LaMDA, bir Google mühendisiyle yaptığı korkutucu konuşmanın ardından pek çok insanı korkutmuştu. Bugün ise LaMDA yardımıyla çalışan ve zahmetsizce hikayeler hatta kitaplar oluşturmanızı sağlayan Wordcraft isimli yazılımını tanıttı.

Google’ın yapay zekâsı LaMDA’dan güç alan Wordcraft, aslında DALL-E’ye oldukça benzer bir kullanım şekline sahip.  Bir ya da birkaç cümle ile nasıl bir hikâye yaratmak istediğinizi belirtiyorsunuz ve yapay zekâ sizin için o hikâyeyi anında üretiyor. Ayrıca bu yapay zekâyı hikâyede “tıkandığınız” yerlerde de kullanabilirsiniz. Yapılan testte yazılımın arayüz kısmından “şimdi ne olacak?” ibaresini girildikten sonra yapay zekâ otomatik olarak yarım kalan hikâyeyi tamamlıyor.

Tabii bu noktada tıpkı DALL-E’nin sebep olduğu gibi “Bu yapay zekâ ne kadar etik?” sorusu akıllara geliyor. Yapay zekâ tıpkı DALL-E gibi internetteki yazılı kaynakları tarayarak kendini geliştirdiği için J.R.R Tolkien’in 12 yılda yazdığı Yüzüklerin Efendisi serisini birkaç haftada hatta belki sadece birkaç günde yazabileceksiniz. Bu durum ne yazık ki bu işlere yıllarını veren usta yazarların emeklerinin çöpe gitmesi demek oluyor.

İLGİLİ HABER Google, 1000 Dil Destekli Yeni Bir Yapay Zekâ Modeli Geliştiriyor: Çeviri ve YouTube Altyazıları Gibi Birçok Yerde Kullanılacak

Google’ın 13 uzman yazar ile birlikte incelediği Wordcraft’ın şu anda oldukça “sıradan” eserler üretebildiği belirtilirken mühendisler, en kısa sürede Wordcraft’ı “dünyanın en iyi yazarı” yapmak istediklerini belirtti.

İLGİLİ VİDEO Bir Yapay Zekanın İnsanla Yaptığı Tüyler Ürpertici Konuşma!


Kaynak webtekno.com

 

Güncellemelerle Yavaşlayan Windows Nasıl Hızlandırılır?

Bilgisayarlarda en yaygın kullanılan işletim sistemlerinden biri, Microsoft tarafından geliştirilen Windows’tur. Bilgisayarınızda yüklü olan Windows işletim sistemi versiyonu, Microsoft tarafından desteklendiği sürece güncellemeler alır. Bu güncellemeler çoğu zaman küçük hataları düzelterek çok daha verimli bir performans sunsa da bazen bilgisayarınızı büyük oranda yavaşlatabilir.

Bitcoin Üretmek Giderek Zorlaşıyor: Hash Oranında Geçen Yıla Kıyasla Devasa Artış Yaşandı

Kripto para sektörüyle içli dışlı olanlarınızın da bileceği üzere, yeni bir Bitcoin üretmek için çalışan makinenin çalışma hızına ‘hash oranı’ veya bir diğer ismiyle 'karma oranı' deniyor. Yeni blokları üretebilmek için saniye başına denk düşen toplam işlem gücünü temsil eden hash oranının ve anlık işlem gücünün yüksek olması ise o blockcahinin birçok çeşitli saldırıya karşı daha güvenli olduğu anlamına geliyor. 

FAST Limiti 20.000 TLye Yükseltildi: Temassız Ödemeler İçin Yeni Şifre Şartı Geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bundan birkaç yıl önce 7/24 para transferine imkan tanıyan FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) isimli bir uygulamayı hayata geçirmişti. Vatandaş, bu sistemi kullanarak saniyeler içerisinde para transferi yapabiliyor, EFT işlemlerindeki mesai içi şartından kurtulmuş oluyordu. Şimdiyse bu hizmet ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Tim Cook Adına Açılan Sahte Instagram Hesabı Ortalığı Karıştırdı: Apple Başkan Yardımcıları Bile Gerçek Sanıp Takip Etti!

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Birileri, Tim Cook adına sahte Instagram hesabı açtı. Üstelik bu hesaptan birkaç paylaşım da yapıldı. Hatta iş öyle bir noktaya geldi ki Lisa Jackson ve Alan Dye gibi Apple'ın bazı başkan yardımcıları dahi sahte hesabı takip etmeye başladılar. Gerçeğin anlaşılması üzerine harekete geçen Apple, sahte hesabı kapattırdı.