Yapay Zekanın Geleceği, Düşünüldüğü Kadar Korkutucu Olmayabilir

Son yıllarda yapay zeka konusundaki gelişmeleri hepimiz yakından takip ediyoruz. Aslında fark etmesek dahi yapay zeka, günlük hayatımızın bir yerinde boylu boyunca yer alıyor. Telefonlarımızda kullandığımız uygulamalardan, internet sitelerinde karşımıza çıkan reklamlara kadar birçok alanda yapay zeka ile karşılaşıyoruz. 

22.02.2022 07:45:18 tarihinde yayınlandı.

Son yıllarda yapay zeka konusundaki gelişmeleri hepimiz yakından takip ediyoruz. Aslında fark etmesek dahi yapay zeka, günlük hayatımızın bir yerinde boylu boyunca yer alıyor. Telefonlarımızda kullandığımız uygulamalardan, internet sitelerinde karşımıza çıkan reklamlara kadar birçok alanda yapay zeka ile karşılaşıyoruz. 

Ancak yapay zekanın kullanım alanlarından bazıları, insanların yapay zekanın geleceğinden endişe etmesine neden oluyor. Yüz tanıma yazılımlarından, deepfake videolarına kadar birçok yapay zeka ürünü, yapay zekanın yarattığı tedirginliklerin ilk sırasında yer alıyor.

Uzun bir süredir yapay zeka hakkında çalışma yapan yazar ve araştırmacı Janelle Shane, yapay zekayla ilgili yeni bir kitap yayınladı. Shane, You Look Like a Thing and I Love You (Şey Gibi Görünüyorsun ve Seni Seviyorum) isimli kitabında yapay zeka hakkında önemli bilgileri bir araya getiriyor. 

Shane, yapay zekayla ilgili kitabında sinir ağlarının eğitilmesini sağlayan deneylerden gerçek gözlemlere kadar birçok bilgiyi aktarıyor. Shane, aktardığı bilgilerin yanında yapay zekanın dünyamızın tuhaflığının kurallarını anlamanın da bir yolu olduğunu söylüyor.

İLGİLİ HABER Bir Yapay Zeka, Napolyon’un Gerçek Yüzünü Oluşturdu

Janelle Shane, kitabında yapay zekanın garipliğinin beş ilkesini de aktarıyor. Shane’ın saydığı ilkelerinden biri de yapay zekanın sanıldığı kadar zeki olmadığını söylüyor. Shane, “Yapay zekanın tehlikesi çok akıllı olması değil, yeterince akıllı olmamasıdır” diyor. Shane, yapay zekanın henüz düşünüldüğü kadar akıllı olmadığını, bu nedenle çözmesini istenilen sorunu gerçekten anlamadığını öne sürüyor. 

Yapay zeka konusunda araştırmalarına devam eden Janelle Shane’in yapay zeka hakkındaki ilkeleri ne kadar doğrudur bilemiyoruz. Konunun uzmanları, ilerleyen dönemde Shane’in ilkelerine dair muhakkak bir şeyler söyleyeceklerdir. Ancak yine de yapay zekanın korkulacak bir gelecekten öte insanlık için daha iyi bir gelecek sağlayabileceğini söylemek fazla iddialı olmayacaktır.


Kaynak webtekno.com

 

Marstaki Organik Karbon İlk Kez Ölçüldü: Yaşam Gelişme İhtimali Dünyadaki Bazı Yerlerden Daha Fazla

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'ta görev yapmakta olan Curiosity isimli gezgini, bir ilke imza attı. Bilim insanları, bu uzay kaşifinin topladığı kaya parçalarında ilk kez bazı ölçümler yaptılar. Yapılan ölçümlerin amacı, Mars'ta yaşam olup olmadığını aydınlatabilmekti. Yapılan ölçümler, Mars'ı keşfetmemizi sağlayacak çok önemli bulgular verdi.

Samsung Galaxy S24 Ultra, Tasarımıyla Hayal Kırıklığı Yaratabilir: Biz Çerçevesiz Telefon Beklerken...

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2024'ün ilk aylarında gerçekleştirmesi muhtemel Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy S24 ailesini tanıtacak. Şirketin yeni amiral gemisi telefonlarında en çok merak edilen model, Samsung Galaxy S24 Ultra olacak. Gelen son haberlerse bu telefonun tasarım açısından hayal kırıklığı yaratabileceğini gözler önüne seriyor. Zira iddialara göre Samsung, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği en güçlü akıllı telefonda oldukça kalın çerçevelere sahip bir ekran paneli tercih edecek.