Trendyol, Hem ChatGPT Hem de Midjourneyi Kullanan Sanal Asistan AITENi "İşe Aldı"

ChatGPT ve Bard gibi üretken yapay zekâ sohbet botları artık birçok sektöre de çalışan olarak giriş yaptı. Bu botların dil modellerini temel alan diğer yapay zekâ hizmetleri de ülkemizdeki hizmet uygulamalarında hayat buluyor.

13.08.2023 18:30:12 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT ve Bard gibi üretken yapay zekâ sohbet botları artık birçok sektöre de çalışan olarak giriş yaptı. Bu botların dil modellerini temel alan diğer yapay zekâ hizmetleri de ülkemizdeki hizmet uygulamalarında hayat buluyor.

Geçtiğimiz haftalarda Yemeksepeti, yemek açıklamalarını artık ChatGPT’ye yazdıracağını duyurmuşken bunun bir tık ötesi, Trendyol tarafından duyuruldu. E-ticaret devi, Hızlı Market’in sosyal medya kolunda yeni sanal asistan AITEN’i (sanıyoruz ki adı Ayten ve AI'ın birleşimini temsil ediyor) “işe aldığını” açıkladı.

()

Trendyol Growth ekibi tarafından tasarlanan AITEN, mutfak tüyoları paylaşacak, tarifler verecek, temizlik önerecek ve hatta tüm bunlardan bağımsız şekilde burç bile yorumlayabilecek. Asistan, hem sohbet botu ChatGPT hem de görsel üretme aracı Midjourney’den faydalanacak.

Trenyol, AITEN için “işe alındı” ifadesini kullanıyor. Zira yapay zekâ asistanı için ayrı bir LinkedIn profili oluşturulmuş ve kendisinin Trendyol’da “Yapay zekâ asistanı” görevine başladığı bilgisi verilmiş durumda.

İLGİLİ HABER Yemeksepetine ChatGPT Geldi: Yemek Açıklamalarını Artık Yapay Zeka Yazıyor


Kaynak webtekno.com

 

Operaya Bitcoin ve Solana Geldi! İşte Operanın Desteklediği 8 Yeni Blockchain Ağı...

Kripto paralar ve Blockchain teknolojisi, artık hayatımızın gerçekten de bir parçası olmuş durumda. Hatta TBMM'nin geçtiğimiz günlerde hazırladığı bir raporda da kripto paraların artık her yerde kullanılmaya başlandığına değinilmişti. Hal böyle olunca da hemen her sektörde özellikle de Blockchain girişimlerinin olduğunu görüyoruz. Bu girişimlerden bir tanesine imza atan isim de popüler internet tarayıcısı Opera'ydı. Şirket, Blockchain ağlarına destek vereceğini açıklamıştı.

Yalnız İyi Güldük: 2021 Yılının En Çok Kullanılan Emojileri Açıklandı

İlk olarak 1998 yılında Japonya’da ortaya çıkan, kişinin duygusunu sarı bir karakter üzerinde çizilen ifadelerle sanal ortama aktarmasına olanak sağlayan emojiler, günümüzde internet dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Birçok kişi emojilere karşı bir antipatiye sahip olsa da büyük bir çoğunluk, hatta açıklanan verilere göre internetteki insanların %92’si, emojilere bağlılığını sürdürüyor.