Hackerlar, ABDnin Geçtiğimiz Günlerde Uzaya Fırlattığı Uyduya Sızmak İçin Yarışacak

Uzaydaki siber güvenlik, gitgide daha fazla önem kazanıyor. Ticari ürünlerin potansiyel zafiyetleri, uzay sistemlerini tehdit ediyor. Bu nedenle siber güvenlik araştırmacıları, uzaydaki sistemleri nasıl koruyacaklarını öğrenmek için yeni yöntemler arıyorlar.

10.06.2023 14:45:08 tarihinde yayınlandı.

Uzaydaki siber güvenlik, gitgide daha fazla önem kazanıyor. Ticari ürünlerin potansiyel zafiyetleri, uzay sistemlerini tehdit ediyor. Bu nedenle siber güvenlik araştırmacıları, uzaydaki sistemleri nasıl koruyacaklarını öğrenmek için yeni yöntemler arıyorlar.

Bu yöntemlerden biri de, uzayda hacklenebilecek bir uydu kullanmak. Moonlighter adlı küp uydu, SpaceX'in bir roketine bağlı olarak 5 Haziran 2023'te yörüngeye gönderildi. Bu uydu, Ağustos ayında Las Vegas'ta düzenlenecek olan DEF CON adlı hacker konferansında bir yarışmanın parçası olacak. Yarışmada beş takım, uydunun yazılımını ele geçirmeye çalışacak.

Moonlighter .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

The Aerospace Corporation, Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ve ABD Uzay Sistemleri Komutanlığı tarafından ortaklaşa geliştirilen bir proje olan Moonlighter’ın amacı, uzaydaki siber operasyonları anlamak ve geliştirmek. Uydu, gerçek bir uçuş bilgisayarı gibi davranan bir yazılım yükü çalıştırıyor. Bu yazılım yükü, birden fazla saldırıya maruz kalabilecek ve ele geçirilebilecek şekilde tasarlandı.

Ancak uyduyu tamamen bozmak veya yok etmek mümkün değil. Çünkü uydu, kritik alt sistemleri koruyan bir kum havuzu yaklaşımı kullanıyor. Böylece, siber saldırı deneyleri tekrarlanabilir, gerçekçi ve güvenli oluyor ve aynı zamanda uydunun sağlığı ve güvenliği sağlanıyor.

İLGİLİ HABER 14 Yaşındaki Süper Zeki Çocuk, Üniversiteden Mezun Oldu, Intelde Staj Yapıp SpaceX’te İşe Girdi! İyi de Nasıl?

Uzay sistemlerinin zafiyetlerini tespit etmek ve onları daha güvenli hale getirmek için hackerlarla işbirliği yapmak gerçekten mantıklı bir fikir. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Kaynak webtekno.com

 

Twitter’ın Ücretli Mavi Tikleri Borsada Büyük Kayıplara Neden Oldu: Yapay Zekâ ile Oluşturulan Patlama, Gerçek Sanıldı

Geçtiğimiz haftalarda Twitter’ın tartışmalı sahibi Elon Musk, Blue üyeliği olmayan hesapların mavi tik onay işaretlerini kaldırdı. Her Blue üyesinin mavi tik sahibi olması ise, sahte hesapların gerçekmiş gibi görünmesine neden olmaya başladı. Musk’ın satın alımından bu yana birçok problemle karşılaşan Twitter, son olarak platformda oluşan bir açık nedeniyle silinmiş tweetlerin geri gelmesiyle gündem oldu. 

Eğer Bitcoin 0 (Sıfır) Dolara Düşerse Ne Olur?

Kripto paralar hakkında olumsuz düşünen insanlar bile bu piyasanın ve yeni nesil finansal teknolojilerin geleceğini merak ediyorlar. Bitcoin’in tüm kripto para piyasasındaki yönlendirici gücünü düşünürsek, insanların ona karşı sahip oldukları özel ilgiyi de anlarız.

Akü Gibi Bataryası Olan Telefon: HONOR Play 50 Plus Duyuruldu

Çinli teknoloji şirketi HONOR, düzenlediği bir etkinlikte yeni akıllı telefonu "Play 50 Plus"ı duyurdu. Kamuoyu giriş seviye olarak lanse etse de HONOR Play 50 Plus, sahip olduğu özelliklerle günlük kullanım için ideal ve uygun fiyatlı bir model olarak karşımıza çıktı. Peki HONOR'un yeni akıllı telefonu, tüketicilere neler vadediyor?

Huawei, 12 ve 14nm İşlemcilerin Üretmeye Hazırlanıyor: Akıllı Saatler ve Diğer Ürünlerde Kullanılacak

2020 yılının başlarında ortaya çıkan çip krizi ile aslında çiplerin hayatımızda ne kadar önemli bir rol oynadığını görmüş olduk. Akıllı telefonlardan tutun da otomobillere hatta üretim bantlarına kadar pek çok alanda kullanılan çipler, günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tabii ki mühendisler de sürekli olarak bu çipleri daha verimli ve güçlü yapmak için sürekli olarak çalışıyor.