FBI, ABD’de VPN Kullanan Üniversitelilerin Giriş Bilgilerinin Rus Hackerlara Satıldığını Açıkladı

Siber suçlar her geçen gün artmaya devam ederken, hackerların yeni hedefi bu kez okullar oldu. Son çıkan raporlara göre ABD’de bulunan kolej ve üniversitelerin bazısının VPN kimlik bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı.

30.05.2022 11:30:25 tarihinde yayınlandı.

Siber suçlar her geçen gün artmaya devam ederken, hackerların yeni hedefi bu kez okullar oldu. Son çıkan raporlara göre ABD’de bulunan kolej ve üniversitelerin bazısının VPN kimlik bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı.

Konuya ilişkin iddia, FBI tarafından ortaya atıldı ve rapor eşliğinde sunuldu. Daha da kötüsü bu verilerin, casusluk yapılmak üzere Rus siber suç forumlarında satışa çıktığı bildirildi.

FBI tarafından sunulan raporda, bilgilerin satışa sunulduğu kaydedilirken, bunların daha sonradan kötü sonuçlara neden olabileceği vurgulandı. Zira çalınan bilgiler, diğer kötü amaçlı hackerlar’a satıldığında çeşitli amaçlara ulaşmak için kullanılabilir.

Kimlik bilgilerini ele geçiren hackerlar, bu bilgileri birkaç internet sitesi ve bankacılık hizmetlerinde kullanarak mağdur kişilerden faydalanabilir. Geçmişe baktığımızda da aslında benzer olayların pek çok kez yaşandığını gördük. Örneğin 2017’de siber suçluların, üniversitelerdeki giriş sayfalarını klonlayarak kimlik bilgilerini çalmak için farklı bir yöntem kullandığı tespit edilmişti.

İLGİLİ HABER FBI, Hackerlardan Korunmak İçin Mutlaka Uymanız Gereken 10 Güvenlik Önlemini Paylaştı

Öte yandan bu durum ülkemizde de yaşandı.Türkiye’de bazı üniversite öğrencilerinin kimlik bilgileri, çeşitli yöntemlerle çalınmıştı ve Dark Web gibi platformlarda satışa çıkmıştı. Hackerlar, çalınan bu bilgileri çeşitli yerlerde kullanarak pek çok siber suç işliyor.


Kaynak webtekno.com

 

Sahte ve Gerçek Fotoğrafları Birbirinden Ayırmayı Sağlayan Yeni Bir Araç Geliştirildi

Günümüzde gerçek ve sahte görüntüleri birbirinden ayırmak gelişen teknoloji ve yapay zekâyla çok zor hale gelmişken, bunun çözümü için yine yapay zekâya başvuruldu. Özellikle gerçekte var olmayan kişilerle yapılan sahteciliklerin gündeme gelmesinin ardından gerçek ve sahte görüntüyü birbirinden ayırt edebilen bir araç yakın zamanda kullanıma sunuldu.

Türkiye Uzay Ajansı Aya Sert İniş Yapacak Denilen Yerli Roketin İtki Sistemini Tanıttı

9 Şubat 2021 yılında Türkiye, Milli Uzay Programı ile tanışmıştı. Türkiye’nin uzay geleceğine yönelik 10 hedefin belirlendiği bu programın ilk hedefi, Cumhuriyet’in 100. yılında, yani önümüzdeki yıl Ay’a ilk teması gerçekleştirmek idi. Bu hedef ulaşma çalışmaları sürerken Türkiye Uzay Ajansı’ndan bugün önemli bir paylaşım geldi.

ChatGPT Rakibi Google Barda Kullanıcıları Büyük Zahmetten Kurtaracak Güncelleme Geldi: Google Hizmetlerine Bağlanabilecek!

ChatGPT’nin yayınlanmasının ardından teknoloji devleri arasında üretken yapay zekâ konusunda bir yarış başlamıştı. Google da bu konuda rakiplerinin önüne geçmeye çalışan şirketlerden biriydi. Teknoloji devi, 21 Mart günü Bard ismini verdiği sohbet botunu kullanıma sunmuştu. O günden beri de modele yenilikler getiriyordu.