Yayınlandığında Bağımlısı Olacağınız MusicLM Uygulamasını Şimdiden Sizin İçin Anlattık: Verdiğiniz Komutları Müziğe Dönüştürüyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulan MusicLM; Web, Android veya iOS’taki AI Test Kitchen uygulamasında bulunan yazılı istemleri müziğe dönüştürüyor. Kısacası, “Bana akşam yemeği için hafif bir şeyler çal.” dediğinizde ona uygun bir müzik ortaya çıkarıyor. 

18.07.2023 11:15:11 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulan MusicLM; Web, Android veya iOS’taki AI Test Kitchen uygulamasında bulunan yazılı istemleri müziğe dönüştürüyor. Kısacası, “Bana akşam yemeği için hafif bir şeyler çal.” dediğinizde ona uygun bir müzik ortaya çıkarıyor. 

Üstelik, siz de bekleme listesine kaydolup onaylanırsanız MusicLM’i deneyimleme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bunu nasıl yapabileceğinizi ve daha fazlasını, içeriğimizde sizin için anlattık.

Eğer, “Ben bu akşam yerimde duramıyorum, bana bir tekno şarkı ayarla.”, “Bugün biraz yorgunum, bedenimi ve ruhumu dinlendirebileceğim bir müzik çal.”, “Sevgilimden ayrıldım, aşk acımı doruklarına kadar yaşayabileceğim bir şarkı çal.” veya “Arkadaşlarımla kafa dağıtmalık bir akşam geçireceğiz, dans edip eğlenebileceğimiz bir şeyler bul.” derseniz isteklerinize uygun bir şarkı ayarlamaya çalışıyor.

Az önce verdiğimiz örneklerden anlaşılacağı üzere; MusicLM ile yalnızca müzik türünü veya janrını değil, o an istediğiniz duygudaki ve vibe’daki şarkıyı yaratıp size sunmaya çalışıyor.

Böylece siz de sevgilinizden ayrıldığınızda çalma listelerinizi tek tek gezip o acıklı şarkıları bulmak için uğraşmak yerine tek bir komutla o tarzdaki müziklere erişebiliyorsunuz.

Ocak ayında Google, MusicLM'den akademik bir makalede bahsettiğinde, yayınlamak için hemen bir planlarının olmadığını söylemişti. Bunun nedenlerinden en önemlisi ise yapay zekânın, telif hakkıyla korunan materyalleri şarkılarına dahil etme eğilimi olmasıydı.

Ancak geçtiğimiz aylarda Google, teknolojinin yaratıcı süreci nasıl güçlendirebileceğini görmek için müzisyenlerle çalıştığını ve atölye çalışmaları düzenlediğini söyledi.


Kaynak webtekno.com

 

Appledan Sonra Samsung da Kendin Tamir Et Dönemini Başlattı: Peki Fiyatlar Nasıl Olacak?

Bozulan cep telefonlarının daha uygun fiyata tamir edilmesini sağlamak isteyen şirketler, kullanıcıların kendi cihazlarını kendileri tamir etmelerini sağlayan onarım programları başlattıklarını duyurdu. Akıllı cihazlar konusunda dünyanın lider markalarından biri olan Apple geçtiğimiz yıl, kullanıcıların Apple tarafından sağlanan orijinal parçalar ve aletleri satın alarak kendi cihazlarını tamir etmelerini sağlayan Self-Service Repair adı verilen bir uygulama başlatmıştı.

İsrailden Kripto Para Piyasaları İçin Kritik Yönerge: Kripto Faaliyetleri Takip Edilecek

Merkeziyeti olmayan kripto para birimlerinin son yıllarda hızla dünya çapında yaygınlaştığı bilinen bir gerçek. Durum böyle olunca birçok ülke, kara para aklama gibi suçlarda kullanıldığı düşünülen kripto paralara yönelik düzenlemeler getirerek bu tarz dijital para birimlerini kontrol altına almak istiyor. Hatta ülkemizde de kripto paralara yönelik düzenlemeler sık sık gündeme geliyor..

Her Arkadaş Grubuna Bir Tane Lazım: Ofansif İfadeler Duyduğunda Uyarı Veren Bir Yapay Zekâ Geliştirildi

İnsan ilişkilerini, insan haklarını ve eşitlikçi bir ortamı bozan toksik davranışların belki de hepsi dilde başlıyor. Haberlerde görebileceğiniz cinsiyetçilik, homofobi ve ırkçılık gibi kaynakları olan çoğu cinayet ve taciz suçunun temelinde, kullandığımız dillerde bunları besleyen ifadeler yer alıyor. Her gün daha fazla insan kullandıkları dil konusunda farkındalık sahibi oluyor. Ancak üniversite öğrencilerinin geliştirdiği bir cihaz, bu süreci hızlandırabilir.

Yolcu Uçakları Neden Uzaya Çıkamaz? (Bi İstanbul - Uzay Seferi İyi Olurdu)

Devasa yolcu uçakları, yerçekiminin inanılmaz gücüne karşı koyup binlerce metre yüksekliğe çıkabiliyor. Peki bu uçaklarla uzaya çıkmamız mümkün mü? Zaten binlerce metre yükseğe çıkan bu uçaklara daha fazla yakıt eklersek neden mümkün olmasın ki diye düşünebilirsiniz, ancak fizik kanunları devreye girdiğinde işler düz mantıkla ilerlemiyor.