Xiaomi Cihazlar İçin Kullanılan Yükleme Programı Mi Flash Tool Nasıl Yüklenir, Fastboot Nasıl Yapılır?

Xiaomi Mi marka tüm akıllı telefonlar ve tabletler, içerisinde yüklü olan bazı uygulamalar ve araçlarla birlikte gelirler. Yani cihazı kutudan çıkardığınız zaman bunları görürsünüz. Ancak bazen bu uygulama ve araçlar olmaz ya da farklı bir nedenden dolayı yeniden yüklemek istebilirsiniz. İşte bu noktada devreye marka tarafından geliştirilerek kullanıcılara sunulan Mi flash tool  programı girer ve kullanıcılar fastboot işlemi yapma ihtiyacı duyarlar.

29.11.2022 16:15:08 tarihinde yayınlandı.

Xiaomi Mi marka tüm akıllı telefonlar ve tabletler, içerisinde yüklü olan bazı uygulamalar ve araçlarla birlikte gelirler. Yani cihazı kutudan çıkardığınız zaman bunları görürsünüz. Ancak bazen bu uygulama ve araçlar olmaz ya da farklı bir nedenden dolayı yeniden yüklemek istebilirsiniz. İşte bu noktada devreye marka tarafından geliştirilerek kullanıcılara sunulan Mi flash tool  programı girer ve kullanıcılar fastboot işlemi yapma ihtiyacı duyarlar.

Mi flash tool, Mi fastboot gibi kavramlar biraz karmaşık gibi görünebilir ancak cihaz yanınızdaysa, bilgisayarınız varsa ve bunları birbirine bağlayacak bir kablonuz varsa yapmanız gereken tek şey size en uygun Mi flash tool versiyonunu indirdikten sonra birkaç basit işlem yapmaktır. Gelin Mi flash tool nasıl yüklenir, fastboot nasıl yapılır gibi merak edilen sorulara yakından bakalım ve adım adım uygulama işlemlerini görelim.

Mi flash tool, Xiaomi Mi marka tüm akıllı telefonlar ve tabletlerde bilgisayarınız üzerinden kullanabileceğiniz bir tür yükleme programıdır. Bu programı kullanarak zaten cihazın ilk halinde yüklü olan ve ROM olarak adlandırılan uygulamaları ve araçları cihaza yeniden yükleyebilirsiniz. 

Xiaomi Mi marka cihazımda herhangi bir sorun yok, ben neden Mi flash tool yükleme aracını kullanayım diyorsanız bu soruya birkaç yanıt var. Temiz bir kurulum yapmak istediğinizde, sürümünüzü düşürmek istediğinizde ve Global – China ROM değişimlerinde Mi flash tool aracını kullanarak teknik servisin yapacağı işlemi kendiniz yapmanız mümkün.

Fastboot da yine Mi flash tool yükleme programı ile yapabileceğiniz işleme dahildir ancak biraz farklıdır. Fastboot işlemi için cihazı kurtarma moduna benzer bir moda almanız gerekir, zaten alternatiftir. Kurtarma modu olmayan cihazlarda fastboot modunu aktif hale getirdikten sonra Mi flash tool aracını çalıştırarak daha önce ulaşamadığınız uygulama ve işletim sistemi araçlarına ulaşabilirsiniz.

Windows XP, 7, 8, 8.1, 10 ve 11 versiyona sahip bilgisayarlarınızda Mi flash tool aracını kullanmadan önce yüklemek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Mi flash tool yükleme dosyasının en son versiyonunu tercih etmeniz öneriliyor çünkü geliştirici, her yeni versiyonda önceki hataları düzeltiyor ve kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. 

Mi flash tool aracını fastboot modunda kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Bu işlemi yaptığınız zaman Mi flash tool aracı, Xiaomi Mi marka tablet ya da akıllı telefonunuza ROM araç ve uygulamalarını yüklemiş olacak. Fastboot ve Mi flash tool kullanımı iki farklı işlem gibi görünse bile aslında birbirini tamamlamaktadır.

Mi flash tool aracı kullanarak Xiaomi Mi cihazınıza ROM uygulama ve araçlarını yüklediğiniz zaman cihazınızda bulunan fotoğraflar, videolar, kişiler, mesajlar yani neredeyse tüm kişisel verileriniz silinecektir. Bu nedenle Mi flash tool aracını çalıştırmadan önce önemli verilerinizi ve dosyalarınızı yedeklemiş olduğunuzdan emin olmalısınız. Silinen veri ve dosyalar geri alınamaz.

Mi flash tool aracını çalıştırmanız için sahip olduğunuz Xiaomi Mi akıllı telefon ya da tabletinin doğru yonga seti ile çalıştığından emin olmalısınız. Aynı şekilde indirmiş olduğunuz Mi flash tool versiyonu da son derece önemlidir. Aracın hem bilgisayarınıza hem de cihazınıza uygun, en son yayınlanan versiyonunu indirdiğinizden emin olmalısınız. 


Kaynak webtekno.com

 

Türkiye’nin Dörtte Birinden Fazlası Kaçak Telefon Kullanıyor!

Artık başlangıç seviyesinde bir akıllı telefon bile alacak olsanız cebinizden 5-6 bin TL’nin çıkması gerekiyor. iPhone gibi premium segmentler ise 40 bin TL’den başlıyor. İçin acı tarafı, alacak olduğunuz bir telefon yurt dışında on binlerce TL'ye kadar fark eden daha düşük fiyat etiketine sahip.

Instagram, IGTV Uygulamasının Fişini Çekti! Peki IGTV Videolarına Ne Olacak?

Instagram, 2018 yılında TikTok ve YouTube’a rakip olarak piyasaya sürdüğü IGTV platformuyla beklediği başarıyı elde edememişti. Uygulama, 2020 yılının başına kadar bir milyardan fazla olan Instagram kullanıcılarının yalnızca 7 milyonu tarafından indirilmişti. En sonunda IGTV videoları keşfet sayfasına düşürülmeye başlamış, böylelikle ayrı bir IGTV uygulamasını indirmek için de bir neden kalmamıştı.

"Alo Desin Yeter" Diyenlerin Favorisi Olacak Samsung Galaxy A04 Tanıtıldı

Geçtiğimiz yıl giriş seviyesinin de girişi düzeydeki uygun fiyatlı telefonu Galaxy A03’ü piyasaya süren Samsung, bugün bu serinin yeni üyesini tanıttı. Samsung’un bu yılki en ucuz modeli olarak piyasaya sürülecek telefon, Galaxy A04 oldu. Galaxy A04, bir telefonu telefon yapan en temel özelliklerle piyasaya sürülecek.