Windows Phone İşletim Sistemiyle Hatırladığımız Nokia Lumia 520’nin Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Bu telefonları hatırlayanların gerçekten gözü yaşlı. Tasarımıyla dikkat çeken Windows Phone işletim sisteminden tutun, farklı tasarımları ve renk seçenekleriyle Nokia Lumia serisi, zamanının gözde telefon serilerindendi. Lumia serisinin en uygun fiyatlı modeli olan Nokia Lumia 520 ise, o dönemlerde çoğu gencin hayali olan modellerden bir tanesiydi. Çünkü oldukça uygun fiyatlı bir modeldi ve bununla birlikte tasarımı ile dikkat çekiyordu.

24.11.2022 15:45:08 tarihinde yayınlandı.

Bu telefonları hatırlayanların gerçekten gözü yaşlı. Tasarımıyla dikkat çeken Windows Phone işletim sisteminden tutun, farklı tasarımları ve renk seçenekleriyle Nokia Lumia serisi, zamanının gözde telefon serilerindendi. Lumia serisinin en uygun fiyatlı modeli olan Nokia Lumia 520 ise, o dönemlerde çoğu gencin hayali olan modellerden bir tanesiydi. Çünkü oldukça uygun fiyatlı bir modeldi ve bununla birlikte tasarımı ile dikkat çekiyordu.

Bugün sizler için Nokia Lumia 520’nin günümüze göre şaka gibi gelen özelliklerini bir araya derledik. Günümüze göre kıyasladığımızda, günümüzde bu telefonları kullanmak hayal gibi bir şey diyebiliriz. Çünkü günümüz teknolojileri ve akıllı telefonları ile artık rekabet etmeleri imkansız durumda. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan Nokia Lumia 520 özellikleri listemize geçelim.

2013 yılında tanıtılan Nokia Lumia 520 modeli, 4.0 inçlik oldukça küçük bir ekranla geliyordu. Günümüz ekran boyutları ile karşılaştırdığımızda, yetersiz kalan bu ekran oranı 2013 yılına göre oldukça yeterliydi. Çünkü o dönemler Nokia 5800 gibi eski modeller kullanılmaya devam ediliyordu. Hatta, o dönemlerde Nokia Lumia serisi oldukça dikkat çekiyordu ve sokakta herhangi birisinin elinde görme ihtimaliniz oldukça yüksekti.

4.0 inç büyüklüğündeki bu ekran 480x800 piksel çözünürlüğe sahipti. Bununla birlikte IPS LCD ekrana sahip ekran, çizilmeye dirençli bir cama ve multi touch özelliğine sahipti. Nokia Lumia 520’nin ekran-kasa oranı ise %59.35 gibi bir orana sahipti. Bu ekrandaki renk sayısı ise 16 milyon olurken, 235 PPI piksel yoğunluğuna sahipti.

Günümüz telefonları artık 120Hz gibi oldukça başarılı bir yenileme hızıyla geliyor. Aslında 120Hz teknolojisi biraz geç kalınmış adım gibi görünebilir. Çünkü popüler telefon markaları, yalnızca birkaç yıl önce bu yenileme hızlarına ulaşabildiler. Gelelim Nokia Lumia 520’nin yenileme hızına. 2013 yılında Nokia tarafından üretilen bu efsanevi model, 60 Hz yenileme hızına sahipti. Günümüze göre kıyasladığınızda elbette ciddi bir fark ortaya çıkacaktır. Ama yine de o dönemlere göre oldukça yeterli bir yenileme hızı diyebiliriz.

Yüzlerce megapiksel, onlarca arka kameraya sahip telefonları bir kenara bırakalım. Gelelim Nokia Lumia 520’nin kamera teknolojisine. Lumia 520, yalnızca 5 megapiksel çözünürlüğe sahip bir arka kameraya sahipti. F.24 diyafram açıklığına sahip bu kamera, yalnızca panorama ve otomatik odaklama özelliklerine sahipti. Yani, portre modu gibi şeyler söz konusu bile değildi. O dönemlerde Sony’nin ürettiği bazı modellerde, portre moduna yakın görseller çıkarabiliyordunuz. Ama ne yazık ki Lumia 520’de bulunmuyordu.

Bu arka kamera 720p video kaydı yapabiliyordu. Elbette, maksimum 30 FPS’e kadar destekliyordu. Bu kamerada optik görüntü sabitleyici bulunmuyorken, 28mm odak uzaklığına sahipti. Garip bir özellik ise, Nokia Lumia 520’de bir flaş ışığı bulunmuyordu.

Biraz dış tasarımından bahsedelim. Nokia Lumia 520, yalnızca 124 gram ağırlığa sahipti. Oldukça hafif olan bu model, bu hafifliği yoğun plastik tasarımdan alıyordu diyebiliriz. Telefon 119.9 mm uzunlukta, 64 mm genişlikte ve 9.9 kalınlıkta boyutlara sahipti. Bir ele sığacak kadar ufak olan bu telefon, ekranı ile orantılı bir küçüklüğe sahipti. Boyut olarak günümüz ile karşılaştırmak söz konusu bile olamaz. Ama o dönemlere göre gayet büyük bir telefondu. Daha büyük ölçülere sahip Lumia modelleri de bulunuyordu.


Kaynak webtekno.com

 

Telegramın Premium Sürümüne Ülkemize Özel Fiyatlandırma Geldi: Ucuza Nasıl Abone Olabileceğinizi Anlattık

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformlarından biri olan ve son yıllarda popülaritesini ciddi şekilde artıran Telegram, geçtiğimiz haftalarda ücretli abonelik sistemini kullanıma sunmuştu. Yüksek hızlı indirmeler, dosya yüklemede iyileştirmeler gibi tamamına buradan ulaşabileceğiniz birçok yeni özellik ile birlikte sunan Telegram Premium’un fiyatı da belli olmuştu.

Google, Kullanıcılara ‘Dünyayı Ne Kadar Kirlettiklerini’ Tablo Halinde Açık Açık Gösterecek

Google, bugün gerçekleştirdiği Cloud Next adlı etkinliğinde yeni iş birliklerini, halihazırda sunduğu hizmetlerinde yaptığı geliştirmeleri ve platforma genel olarak gelen yenilikleri duyurdu. Bu bağlamda yapay zekâ ve makine öğrenimi konusunda çalışan kişilerin işlerini tek bir yerden görmelerini sağlayacak olan söz konusu geliştirmeler, ilerleyen zamanlarda tam halleriyle platforma eklenmiş olacak.

Bir Matematik Öğretmeni, Pornhub Üzerinden Ders Vermeye Başladı: Korkmayın, Düşündüğünüz Gibi Değil

Dünyanın en popüler yetişkin içerik platformlarından bir tanesi olan Pornhub, oldukça ilginç bir içerik üreticisine ev sahipliği yapıyor. Bu içerik üreticisi, Changshu isimli bir adam. Aslen matematik öğretmeni olan bu kişi, Pornhub'da içerikler yayınlıyor. Üstelik bu içerikler, toplamda 1,7 milyondan fazla görüntüleme almış durumda. Ancak hayır, yanlış anladınız. Bu matematik öğretmeni yetişkinliklere yönelik içerikler değil, doğrudan matematik dersleri yayınlıyor. Evet, Pornhub'da...

Sponsoru Olduğumuz Espor Takımı Pcific, Bir Ayda 2. Şampiyonluğuna Ulaştı!

2018 yılında kurulan espor takımı Pcific, başarılarına devam ediyor. Kadrosu tamamen Türk oyunculardan oluşan ve bizim de Webtekno olarak medya sponsorluğunu üstlendiğimiz takım, önce Lidoma Valorant Reborn ve ardından Balıkesir Dijital Gençlik Merkezi’nde aldığı zaferlerle bir ayda 2 şampiyonluk elde etti.