Twitchten Yayıncıları Sinir Küpüne Dönüştüren Reklam Kuralları Değişikliği

Günümüzün en popüler canlı yayın platformu Twitch, 6 Haziran’da reklam kurallarında köklü bir değişikliğe gitmişti. Sürpriz bir şekilde gelen bu değişiklik ile yayıncıların yayın sırasında gömülü video ve ses formatlarında reklam yapılması yasaklanmıştı.

9.06.2023 02:15:09 tarihinde yayınlandı.

Günümüzün en popüler canlı yayın platformu Twitch, 6 Haziran’da reklam kurallarında köklü bir değişikliğe gitmişti. Sürpriz bir şekilde gelen bu değişiklik ile yayıncıların yayın sırasında gömülü video ve ses formatlarında reklam yapılması yasaklanmıştı.

Ayrıca neredeyse her Twitch yayınında gördüğümüz marka logolarının da boyutları ekran boyutunun %3’ü olacak şekilde sınırlandırılmıştı. Söz konusu değişiklikler, irili ufaklı tüm yayıncıları derde sokarken tepkiler de çığ gibi arttı.

Bu değişiklikler üzerine en büyük yayıncılardan Asmangold platformdan tamamen ayrılabileceğini söyledi, MrBeast gibi Twitch’te aktif olmayan isimler bile Twitch’e yüklendi. Twitch, tepkilerin ardından özür dilemek zorunda kaldı.

Tabii bu tepkilerin ana nedeni, yayıncıların ana gelir kaynağının üçüncü taraf reklamlar olmasıydı. Bazı yayıncılar, yeni yasaklarla gelirlerinin %80’ini dahi kaybedebileceğini paylaştı.

Twitch, Twitter’dan paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugünün markalı içerik politikası güncellemesi aşırı kapsamlıydı. Bu, kafa karışıklığına ve hüsrana yol açtı ve bunun için özür dileriz. Yayıncıların sponsorlarla doğrudan ilişki kurma olanaklarını sınırlamayı düşünmüyoruz ve bunun yayıncıların gelir elde etme yönteminin önemli bir parçası olduğunu anlıyoruz.

Üçüncü taraf reklam ağlarının diğer hizmetlerle tutarlı olarak Twitch'te video ve görüntülü reklam satışını yasaklamayı amaçlayan mevcut reklam politikamıza açıklık getirmek istedik.

Politika dilinde yanlış yaptık, yönergeleri daha net olacak şekilde yeniden yazacağız. Endişelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz ve geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Dili güncelledikten sonra topluluğu bilgilendireceğiz.”

Bilinmiyor. Twitch, paylaştığı açıklamasında reklam politikasındaki yeni sınırlamaları geri çekip çekmeyeceğine dair herhangi bir bilgi paylaşmadı.

İLGİLİ HABER Tüm Reklamlardan Kurtaran Twitch Turbo Abonelik Fiyatlarına Zam Geldi: Peki Türkiyedeki Güncel Fiyat Nasıl?


Kaynak webtekno.com

 

Samsung, Dünyanın İlk NFT Destekli Televizyonunu Duyurdu: Film İzler Gibi NFT Alıp, Sergileyebileceksiniz

Gelecekte yaşamımızda yer edinecek teknolojileri gördüğümüz CES 2022 etkinliği öncesinde Samsung, birçok yeniliğe ev sahipliği yapan yeni akıllı televizyonlarını duyurdu. Görüntü kalitesi, ses teknolojileri ve akıllı özellikleri beraberinde getiren televizyonlar, bunların yanı sıra oyun dünyası ve NFT’ler için de ilklerden biri olacaklar.

Türk Geliştiricilerden Spor Tutkunlarına Özel Uygulama: Karşınızda Jamaheer!

2021 yılında topluluklara özel sosyal etkileşim mobil uygulamasıyla bir Türk teknoloji girişimi olarak yola çıkan "intouch", spor alanında taraftarları buluşturan yepyeni bir proje ile karşımıza çıktı. Katar 2022'de Dünya Kupası taraftarlarını bir araya getiren bilgi, iletişim ve etkileşim platformu olan Jamaheer'i yayınlayan şirket, App Store ve Google Play Store’da yayınladığı uygulama ile tüm dünyadaki sporseverleri bir araya getirmeye devam ediyor. Bu arada “Jamaheer” isminin Arapçada “taraftar” anlamına geldiğini belirtelim.

Hiçbir Uygulama Kullanmanız Gerekmeden Dosya Paylaşımı Yapabileceğiniz Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

Microsoft Edgein Ziyaret Ettiğiniz Tüm Siteleri Binge Gönderdiği Ortaya Çıktı! [Verilerinizi Saklamanın Yolunu Anlattık]

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un yapay zeka dopingi sayesinde son dönemlerde adından sıklıkla söz ettirmeye başlayan internet tarayıcısı Edge ile ilgili çok garip bir gelişme yaşandı. Microsoft Edge'in, bir kullanıcının ziyaret ettiği tüm internet sitelerini, arama motoru Bing'e ait bir API'ye aktardığı tespit edildi. Peki Microsoft Edge neden böyle bir şey yapıyor?