The New York Times, İçerikleriyle Yapay Zekâ Sistemlerinin Eğitilmesini Yasakladı

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

16.08.2023 09:15:07 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk yönetimindeki Twitter, yapay zekâların eğitilmesinin önüne geçmek için her kullanıcıya günlük Tweet görüntüleme sınırı getirmişti. Şimdi de dünyanın en köklü ve büyük yayıncılarından The New York Times, Hizmet Koşulları’nda önemli bir güncelleme yaptı.

The New York Times, 3 Ağustos günü Hizmet Koşulları’nı güncelleyerek içeriklerindeki metinlerin, fotoğrafların, görsellerin, seslerin ve videoların “bir makine öğrenimi veya yapay zekâ sistemi eğitimi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere herhangi bir yazılım programının geliştirilmesinde” kullanılmasını yasakladı.

Bu güncellemeyle birlikte aslında yalnızca yapay zekâ sistemlerinin değil, internet sitelerinden içerik çeken botların da kullanımı yasaklandı.

Pek çok platformdan benzer şikâyetler alan OpenAI, yapay zekâ eğitiminde internet sitelerinin sahiplerine bir esneklik sunmuştu. Platform sahipleri, artık GPT dil modelinin geliştirilmesi için kullanılan GPTBot arama robotunun engellenebileceğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Yapay Zekânın Babasından Derdi Olmayan İnsanı Bile Dert Sahibi Yapacak Açıklamalar


Kaynak webtekno.com

 

Ekran Kartı Fiyatlarında Yıllar İçinde Yaşanan Trajik Fiyat Değişimi: Bu Fiyatlara 2 Yıl Önce Araba Satılıyordu

Günümüzde profesyonel kurgu/çizim veya oyun odaklı bir bilgisayar toplamak istediğinizde en çok paranın çoğunlukla ekran kartına gittiğini görürsünüz. Bunun sebebi de temelde bu donanımların grafik verilerini işliyor olmasıdır. Bu da basit mantıkla ekran kartınız ne kadar iyiyse grafik verisi de o kadar iyi işlenecek, dolayısıyla da oyun, çizim veya kurgu deneyiminiz de o kadar iyi olacak demektir.

PlayStation mı Xbox mı?: 2022 Yılında Hangi Konsolu Almak Mantıklı?

Elektronik ürünlere gelen zamlar, oyuncuların konsol bütçelerini ciddi anlamda etkiledi. Bunun üstüne oyun fiyatları da eklendiğinde artık oyun oynamak pahalı bir hobi haline geldi denebilir. Yine de konsollardaki fiyat artışları incelendiğinde yükseliş trendinin devam edeceğini tahmin etmek zor değil.

iPhone 15te Kullanılabilecek Özel Renkler, Renk Kodlarıyla Birlikte Sızdırıldı

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone ailesini bizlerle buluşturacak. Eylül ayında tanıtılacak telefonlar için heyecanlı bekleyiş sürerken birçok sızıntı da son zamanlarda ortaya çıkıyordu. Hatta yakın zamanda iPhone 15 ve iPhone 15 Pro’nun tasarımlarını gösteren görüntüler bile oluşturulmuştu.