Telefonların Kamera Kralı Huawei P60 Proyu İnceledik: İşte Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

Huawei, mayıs ayının başında yeni amiral gemisi telefonu P60 Pro’yu ülkemizde satışa sundu. Şirketin akıllı telefon dünyasındaki ününü katlamasını sağlayan serinin son modelini birinci elden deneyimleme fırsatı elde ettik.

8.06.2023 07:30:19 tarihinde yayınlandı.

Huawei, mayıs ayının başında yeni amiral gemisi telefonu P60 Pro’yu ülkemizde satışa sundu. Şirketin akıllı telefon dünyasındaki ününü katlamasını sağlayan serinin son modelini birinci elden deneyimleme fırsatı elde ettik.

Yakın zamanda kamerasıyla dünya liderliği tescillenen Huawei Watch P60 Pro’ya her yönüyle baktık, kullandık. Google hizmetlerinin eksikliğinden dev kamerasının performansına ve EMUI 13.1 deneyimine kadar merak ettiğiniz her konudaki deneyimlerimizi aktarıyoruz.

Huawei P60 Pro, 6,67 inç büyüklüğünde, 120 Hz tazeleme hızı sunan ve  2700 x 1220 piksel çözünürlüklü kavisli ekrana sahip. Telefonun ekran kenarları bugünün en ince kenarları arasına girmeyi başaracak derecede. Ön kamera ise günümüz standardıyla aynı şekilde ekranda bulunan küçük deliğin içinde yer alıyor.

Cihazın uzaktan kendisini ayırt etmenizi sağlayan en büyük tasarım ipucu ise elbette arka yüzeyi. Beyaz modellerde bulunan arka yüzey, “Rococo Pearl” tasarımına sahip ve üretilen her bir cihazdaki desen tamamen benzersiz. Yani yukarıda gördüğünüz tasarım, sadece elimizdeki telefona özgü ve başka hiçbir P60 Pro’da bulunmuyor.

Fakat bu dokudan önce arka kısımda öne çıkan bir şey var elbette: Kamera kurulumu. 48 MP’lik dev bir ana kamera, 48 MP’lik telefoto kamera, 13 MP’lik ultra geniş açılı kameradan ve bir flaş ışığından oluşan bu kurulum, yatay eksende gövdenin hemen hemen %40’ını kaplıyor.

P60 Pro’nun kenarları ise diğer telefonlara göre bir farklılığa sahip değil. Telefonun kenar çerçevesi, alüminyum alaşımdan üretiliyor. Sağda ses kontrol ve güç tuşları varken sol kısımda herhangi bir şey yer almıyor. Alt kısımda Tip-C şarj girişi, SIM kart yuvası ve hoparlör yer alıyor. Cihazın üst kısmında ise ikinci bir hoparlör bulunuyor.

Performans tarafına baktığımızda ise günümüz amiral gemileriyle benzer kombinasyonları görüyoruz. Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti, 8/12 GB RAM ve 256/512 GB depolama cihazda yer alıyor.

Tüm bunlar dışında ekrana gömülü parmak izi sensörü ve 4815 mAh’lik kablolu 88 W, kablosuz 50 W hızlı şarj destekli batarya da telefonda sunuluyor. Peki, tüm bu özellikler bir kullanıcıya nasıl bir deneyim veriyor?


Kaynak webtekno.com

 

Avatar ve Yeni Star Wars Oyununun Steam ve Epic Gamese Gelmeyebileceği Ortaya Çıktı (Ubisofttan Açıklama Geldi)

Ubisoft, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Forward etkinliğinde çıkaracağı yeni oyunları tanıtmıştı. Bu oyunlar arasında, ilk açık dünya Star Wars oyunu olacak Star Wars: Outlaws ve Avatar film serisine dayanan Avatar: Frontiers of Pandora da yer alıyordu. Avatar oyununun 7 Aralık’ta çıkacağı, Star Wars’un ise 2024’te piyasaya sürüleceği ifade edilmişti.

Appleın "Katlanabilir iPhone" İçin Aldığı Patent Ortaya Çıktı: iPhonelar Bir Gün Böyle Görünebilir!

ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirketin ABD Ticari Marka ve Patent Ofisi'ne (USPTO) katlanabilir ekran teknolojisi ile ilgili yeni bir patent sunduğu ortaya çıktı. Patently Apple tarafından tespit edilen patent, katlanabilir ekranlı telefonlardaki en önemli sorunlardan bir tanesini tarihe gömecek gibi görünüyor.

Oyuncuların En Çok Kullandığı Ekran Kartı, İşlemci ve İşletim Sistemleri Belli Oldu (RTX 4000 Çıktı Çıkmasına Ama...)

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, Eylül 2022'ye ilişkin yazılım ve donanım verilerini açıkladı. Oyunculardan toplanan istatistiklere dayanarak tablolar oluşturan platform, en çok kullanılan işlemci, işletim sistemi ve ekran kartı verilerini paylaştı. Ayrıca Steam kullanıcılarının sahip olduğu ortalama bilgisayar da belli olmuş durumda.

“Ay’a Neden Uzay İstasyonu Kuramıyoruz?” Sorusunun Cevabı Nihayet Verildi

Her geçen yıl evrenin derinliklerindeki gizemlerin çözülmesi için bir dizi uzay görevleri gerçekleştiriliyor. Bunlardan bazıları başarıyla tamamlanırken bazılarıysa amacına ulaşılamadan sonuçlanıyor. Sadece 2021 yılında bile birçok uzay görevi teknik aksaklıklar nedeniyle başarılı olamadı. Ancak bu başarısızlıklar da gelecekteki başarılı görevlerin önünü açıyor.