MSI, Yanlışlıkla 14. Nesil Intel İşlemcilerin Özelliklerini Açıkladı

ABD merkezli yarı iletken devi Intel'in 14. nesil işlemciler üzerinde çalıştığı uzun zamandır bilinen bir gerçek. Hatta bu işlemcilerle ilgili bazı bilgiler de çoktan sızdırıldı. Şimdiyse yaklaşmakta olan işlemcilerle ilgili yeni bir sızıntı daha yaşandı. Sızıntı kaynağı, bu kez dünyaca ünlü teknoloji şirketi MSI'dı. 

27.08.2023 01:30:11 tarihinde yayınlandı.

ABD merkezli yarı iletken devi Intel'in 14. nesil işlemciler üzerinde çalıştığı uzun zamandır bilinen bir gerçek. Hatta bu işlemcilerle ilgili bazı bilgiler de çoktan sızdırıldı. Şimdiyse yaklaşmakta olan işlemcilerle ilgili yeni bir sızıntı daha yaşandı. Sızıntı kaynağı, bu kez dünyaca ünlü teknoloji şirketi MSI'dı. 

MSI, orijinal YouTube kanalında liste dışı bıraktığı bir videoyu yanlışlıkla yayına aldı. Bu videoda MSI'ın yaklaşmakta olan ana kartlarının bilgisayarlarda gösterildiği teknik eğitim içerikleri bulunuyordu. Buraya kadar her şey normaldi. Ancak videonun bir sahnesinde, 14. nesil Intel işlemciler ile ilgili küçük bir slayt vard ve bu slaytta, Intel'in yeni işlemcilerinin özellikleri gösteriliyordu. MSI, hatayı fark ettikten sonra videoyu kaldırdı ancak yeni işlemcilerle ilgili bilgiler çoktan internet ortamında yayılmış oldu.

MSI'ın şirket içi eğitim videosuna baktığımızda, 13. nesil işlemciler ile 14. nesil işlemciler arasında genel olarak büyük farklar olmadığını göreceğiz. Bu bağlamda; videoya göre her iki seride de 10 nm üretim sürecinden geçen aynı mimari bulunacak. Ayrıca; 13. nesil işlemciler ile 14. nesil işlemciler arasında ortalama yüzde 3'lük performans artışı olacak. Intel Core i7-14700K hariç.

İLGİLİ HABER Intel, Bugüne Kadarki En Gelişmiş Kuantum Çipini Tanıttı: "Tunnel Falls"

Intel Core i7-13700K'da 8 adet performans, 8 adet de verimlilik odaklı çekirdek bulunuyordu. MSI'ın videosuna göre Intel Core i7-14700K'da ise 8 performans çekirdeğine 12 verimlilik çekirdeği eşlik edecek. İşte bu fark, Intel Core i7-14700K'nın selefinden yüzde 17 hızlı olmasını sağlayacak. Eylül ayında gerçekleştirilecek etkinlikte, Intel'in 14. nesil işlemcilerinin neler sunacağını tüm detaylarıyla görme imkanı yakalayacağız.


Kaynak webtekno.com

 

Witcher 3’ün Yeni Nesil Güncellemesinde Görev Alan Mod Yapımcısı, Yeni Projesini Duyurdu: CDPR’ın Güncellemesinden Daha İyi Olacak

CD Projekt RED tarafından 2015 yılında piyasaya sürülen Witcher 3, hem şirketin o güne dek piyasaya sürdüğü en büyük oyundu hem de aradan 7 yıl geçmesine rağmen hâlâ güncelleme almaya devam ediyordu. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde oyunun yeni nesil güncellemesi ile Witcher evrenine RTX ve DLSS desteği gelmiş, yeni gizemler eklenmiş ve Netflix’in Witcher dizisindeki zırh ve diğer öğeler oyuna eklenmişti.

Beklenen Hamle Geldi: Sony, Destiny ve Halonun Geliştiricisi Bungieyi Satın Alıyor

Anlaşılan Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının etkilerini görmeye devam edeceğiz. Her ne kadar Activison Blizzard’ın 68 milyar dolarlık devasa satışı kadar büyük olmasa da Microsoft’un oyun konusundaki büyük rakibi Sony, Destiny ve Halo gibi büyük oyunların arkasındaki geliştirici stüdyo Bungie’yi satın aldı. 

Işık ile İnternet Sağlayan Li-Fi, Rekor Kırdı! Türkiye Ortalamasının 300 Katı Hıza Ulaşıldı

Kızılötesi teknolojilerini hepimiz biliriz. Yıllardır tüm televizyonların kumandalarında bulunan bu teknoloji, akıllı telefonların "ilkel" aşamada olduğu dönemlerde veri aktarımı için de kullanılıyordu. Daha o yıllarda, kızılötesi sensörler ile veri alışverişi yapılabileceği zaten biliniyordu. İşte bu teknoloji üzerine yapılan yeni çalışmalar, kızılötesi ile ultra yüksek internet hızlarına ulaşılabileceğini ortaya koydu. Üstelik kızılötesinin Wi-Fi'ın yerini alması ya da aynı anda kullanılabilmesi için de çalışmalar yapılıyor.

Beklenen Özellik Sonunda Geliyor: Microsoft Teamste Kurumlar Arası İş Birliği Artık Mümkün Olacak

Çalışma grupları; müşteriler, satıcılar ve ortaklar dahil olmak üzere birden çok dış paydaşla bağlantı kuran çalışanlarla birlikte çoğu zaman tek bir kurumun ötesine geçer. Şimdiye kadar kullanıcılar, onlarla iletişim içinde kalmak için farklı yazılımlara ve hatta kişisel uygulamalara bağımlıydı ve bu da çalışanların daha uzun vakit alarak üretkenliklerini azaltan birden fazla uygulama kullanmak zorunda kaldığı anlamına geliyordu. Hem çalışanlar hem de şirketler için oluşabilecek güvenlik riskleri de cabası.