Microsoft ve Intel, Kötü Amaçlı Yazılımları Somut Görüntülere Dönüştürdü

Teknoloji şirketleri, kullanıcıların bilgisayarlarını hedef alan kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için uzun zamandır makine öğrenmeyi kullanıyorlar. Bu şirketlerden biri olan Microsoft, kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi için Intel ile yeni bir projede beraber çalışıyor. 

23.02.2022 02:00:29 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji şirketleri, kullanıcıların bilgisayarlarını hedef alan kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için uzun zamandır makine öğrenmeyi kullanıyorlar. Bu şirketlerden biri olan Microsoft, kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi için Intel ile yeni bir projede beraber çalışıyor. 

Microsoft ve Intel’in iş birliği yaparak üzerinde çalıştıkları derin öğrenme projesine STAMINA adı verildi. STAMINA, kötü amaçlı yazılım örneklerini gri tonlamalı görüntülere dönüştürüyor ve dönüştürdüğü görüntüyü kötü amaçlı yazılım örneklerinin dokusal ve yapısal desenleri ile karşılaştırıyor. 

STAMINA’nın nasıl çalıştığını, Intel ve Microsoft araştırmacılardan oluşan ekip açıkladı ve tüm sürecin birkaç basit adımdan oluştuğunu belirtti. İlk adım, bir girdi dosyasını alıp tek boyutlu piksel veri akışına dönüştürmek. 

Araştırmacılar daha sonra, oluşturulan tek boyutlu (1D) piksel akışını, normal görüntü analiz algoritmalarının inceleyebilmesi için 2D fotoğrafa dönüştürdüler. Kötü amaçlı yazılımdan oluşturulacak 2D görüntünün büyüklüğü de özel olarak belirlendi. Görüntünün genişliği, giriş dosyasının boyutuna göre belirlendi. Görüntü yüksekliği ise piksel akışının belirlenen görüntü genişliğine bölünmesi ile dinamik olarak belirleniyor.

Intel ve Microsoft’un araştırmacıları, ham piksel akışını normal bir 2D görüntüye dönüştürdükten sonra elde edilen görüntüyü daha küçük boyutlu bir görüntü haline getirdiler. Araştırmacılar, ham görüntünün yeniden boyutlandırılmasının, hesaplama kaynaklarının milyarlarca pikselden oluşan görüntülerle çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırdığını ve işlemin daha da hızlandığını açıkladılar. Araştırmacılar, görüntülerin küçük boyutlu görüntülere dönüştürülmesinin sınıflandırma işleminin sonucunu olumsuz şekilde etkilemediğini de belirttiler. 

Görüntülerin oluşturulmasının ardından derin sinir ağı (DNN) eğitildi. Derin sinir ağının eğitilmesi için Microsoft, 2.2 milyon virüslü dosya örneğini araştırmaya sundu. Microsoft’un sunduğu virüslü dosya örneklerinin yüzde 60’ı DNN algoritmasının eğitilmesinde kullanıldı. Dosyaların yüzde 20’si DNN’nin doğrulanması için kullanılırken geri kalan yüzde 20’si ise projenin gerçek testleri için kullanıldı. 

Yapılan testlerin ardından STAMINA geliştiricileri bir açıklama yaptılar. Geliştiriciler, STAMINA’nın kötü niyetli yazılım örneklerini belirleme ve sınıflandırmada yüzde 99.07’lik bir başarı elde ettiğini duyurdular. STAMINA’nın bu tespit ve sınıflandırma çalışması içinde sadece yüzde 2.58’lik bir yanlış pozitif bulundu.

Intel ile beraber geliştirilen STAMINA araştırması, Microsoft’un makine öğrenme tekniklerini kullanarak kötü amaçlı yazılımları tespit etme süreçlerini iyileştirme çabalarının bir parçası olarak görülebilir. STAMINA ile ilgili olarak Microsoft’tan yapılan açıklamada, STAMINA’nın küçük boyutlu dosyalarla çalışırken doğru ve hızlı olmasının yanında büyük dosyalarla da çalıştığı ve yeteneklerini gösterebildiği belirtildi. Ancak STAMINA’nın büyük boyutlu dosyalarda küçük boyutlulara göre daha az etkili olduğunun altı çizildi. 


Kaynak webtekno.com

 

Instagram, Ücretli Abonelik Sistemini Türkiyede Kullanıma Sundu

Fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısıyla en popüler sosyal medya mecraları arasında bulunuyor. Çatı şirketi Meta altında faaliyet gösteren dev platform, bu kadar fazla kullanıcıya sahip olması nedeniyle hız kesmeden yeni özelliklerini kullanıma sunmaya devam ediyor. Örneğin, geçtiğimiz günlerde NFT özelliğinin platforma ekleneceğini sizlerle paylaşmıştık.

Geri Sayım Başladı: Samsung Galaxy Flip5 Hakkında Bildiğimiz Her Şey...

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yaklaşık 2 hafta sonra, 26 Temmuz'da yeni Galaxy Unpacked etkinliğini gerçekleştirecek. Bu etkinlikte, markanın yeni katlanabilir ekranlı telefonları Galaxy Z Flip5 ile Galaxy Z Fold5 başta olmak üzere, pek çok yeni ürünle tanışma imkanı yakalayacağız. 

Yapay Zekaların Irkçı ve Cinsiyetçi Oldukları Bilimsel Olarak İlk Kez Kanıtlandı: "Doktorlar Erkek, Suçlular Siyahi Oluyor"

ABD'de hizmet vermekte olan Georgia Teknoloji Enstitüsü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, robotlarla ilgili önemli bir çalışma gerçekleştirdiler. Yapılan çalışmalar sonucunda, robotlarda kullanılan yapay zekalarda çok ciddi kusurlar olduğu tespit edildi. Öyle ki robotlar da tıpkı insanlar gibi cinsiyetçi ve ırkçı kararlar veriyorlardı. Aslında bakacak olursak bu tip bulgular daha önce de tespit edilmişti ancak son çalışmadaki çıktılar, yapay zekanın kontrol edilmediğinde ırkçı ve cinsiyetçi olduğunu kanıtlamış oldu.

O Kadar da Kapalı Ülke Değilmiş: Kuzey Koreli Hackerlar Sadece 2021de 400 Milyon Dolarlık Kripto Para Çaldı

Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırma çalışmaları yürüten Chainalysis isimli şirket, 2021'de kripto para dünyasında yaşanan hırsızlıkları araştırdı. Yapılan araştırmalar, oldukça çarpıcı bir sonucu ortaya çıkardı. Öyle ki Kuzey Kore İstihbarat Servisi tarafından desteklendiği düşünülen "Lazarus" isimli hack grubu, geçtiğimiz yıl 400 milyon doların üzerinde vurgun yaptı.

Dünyanın En Büyük 3. Bitcoin Yatırımcısı Binlerce Bitcoin Daha Aldı: Kripto Piyasası Yine Uçuşa mı Geçecek?

Son yılların en popüler yatırım araçlarından bir tanesi haline gelen Bitcoin, geçtiğimiz günlerde oldukça sert bir düşüş yaşadı. Rekor üzerine rekor kıran ve bir süredir de 57 bin dolar seviyelerinde işlem gören kripto para birimi, 4 Aralık'ta yalnızca birkaç saat içerisinde dibi gördü. Öyle ki 42 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, panik satışlarının yapılması ve marjin işlem açan yatırımcıların likidite olması nedeniyle, milyarlarca dolarlık zarara yol açtı. Ancak birileri tüm birikimini kaybederken, kimileriyse bu düşüşten zengin oldu.