Metinden Görsel Oluşturan Yapay Zekâ, Artık Çok Daha Fazlasını Yapabiliyor: Var Olan Görsel de Metin Eklenerek Değiştirilebilecek!

DALL-E 2, Midjourney ve Stable Diffusion gibi yapay zekâlar, hayatımıza istediğimiz görseli sadece yazıyla anlatarak oluşturma gibi olağanüstü bir imkânı soktu. Tabii yeni gelişen her teknolojide olduğu gibi bu teknolojilerin de gelişme hızı, inanılmaz miktarda yüksek seviyede.

26.11.2022 18:30:14 tarihinde yayınlandı.

DALL-E 2, Midjourney ve Stable Diffusion gibi yapay zekâlar, hayatımıza istediğimiz görseli sadece yazıyla anlatarak oluşturma gibi olağanüstü bir imkânı soktu. Tabii yeni gelişen her teknolojide olduğu gibi bu teknolojilerin de gelişme hızı, inanılmaz miktarda yüksek seviyede.

Bu teknolojilerin özellikle açık kaynak olarak yayınlanması halihazırda bu gelişime büyük bir katkı sunarken, bugün Stable Difusion’dan heyecanlandıran duyuru geldi. Yapay zekânın ardındaki ekip, Stable Diffusion’un ikinci versiyonunu kullanıma sundu.

CompVis tarafından geliştirilen yapay zekânın yeni sürümü Stable Diffusion 2.0, metinden görsel oluşturma imkânını yepyeni boyuta taşıyacak. LAION-5B veri seti ile eğitilen yeni model, daha yüksek çözünürlüklü görseller oluşturabilecek, düşük çözünürlüklü görselleri yüksek çözünürlüğe kavuşturabilecek ve görseller için çok daha tutarlı alternatifler sunabilecek. Gelin, tüm bunlara detaylarıyla bakalım.

Stable Diffusion 2.0 ile birlikte kullanıcılar, 512x512 veya 768x768 çözünürlüklerinde çıktılar alabilecekler. Ek olarak oluşturulan tüm fotoğraflar, LAION’un NSFW filtresinden geçerek yetişkin içeriklerden arındırılacak.

Yeni sürüm, artık 2048x2048 piksel ve daha yüksek çözünürlükte  ‘upscale’ imkânı da sunacak. Oluşturduğunuz görsellerden beğendiğiniz örneği alıp, 512x512 pikselden çok daha yüksek çözünürlüklere taşıyabileceksiniz.

‘depth2img’ adlı yeni model ile birlikte 2.0 sürümü, görselleri çok daha iyi bir şekilde analiz edebilecek. Bu sayede yapay zekâ, sunduğunuz bir görselin farklı alternatiflerini daha yüksek anlam bağıyla oluşturabilecek.


Kaynak webtekno.com

 

NASA, Bir Kara Deliğin Bir Yıldızı Yuttuğu Nadir Bir Anı Gözlemledi

ABD’nin ulusal uzay ajansı NASA, uzayda bizim gözetim araçlarımızın merceklerine çok nadir denk gelen bir olayı yakalamayı başardı. Kara deliklerin yakınlarındaki cisimleri içlerine çektiklerini biliyoruz. Peki hiç bir kara deliğin bir cismi içine çektiği ana şahit olmuş muydunuz?

IP Adresi Nasıl Bulunur? İşe Farklı Cihazlarda IP Adresi Bulma Yöntemleri

İnternet dünyasında yani genel ağda herkesin bir kimliği vardır. Bu kimlik, sayısal olarak gösterilir ve IP adresi olarak isimlendirilir. Yani IP adresi için bir nevi ağ kullanıcılarının kimlik numarası demek mümkün. Genel ağ dışında bir de yerel ağda kullanılan IP adresi vardır ve yerel IP adresi olarak isimlendirilir. Çoğu durumda kullanıcıların ne yerel ne de genel IP adresini bilmesine gerek yoktur.