Metanın Milyarlarca Dolar Harcadığı Metaverse Platformu "Horizon Worlds"ün Mobil Uygulaması Kullanıma Sunuldu (Ama Bize Yok)

Mark Zuckerberg, son birkaç yıldır metaverse teknolojilerine odaklanmış durumda. Hatta bu teknoloji uğruna Facebook şirketinin ismi Meta olarak değiştirildi. Şirket ayrıca "Meta Horizon Worlds" olarak isimlendirdiği bir de metaverse ekosistemi oluşturdu. Sadece Meta'nın Quest markalı artırılmış gerçeklik gözlükleriyle erişilebilen ekosistem, bugüne kadar o kadar da büyük bir ilgi görmedi. Hatta Mark Zuckerberg, düşük grafik kalitesi ile dalga konusu oldu.

17.09.2023 08:00:14 tarihinde yayınlandı.

Mark Zuckerberg, son birkaç yıldır metaverse teknolojilerine odaklanmış durumda. Hatta bu teknoloji uğruna Facebook şirketinin ismi Meta olarak değiştirildi. Şirket ayrıca "Meta Horizon Worlds" olarak isimlendirdiği bir de metaverse ekosistemi oluşturdu. Sadece Meta'nın Quest markalı artırılmış gerçeklik gözlükleriyle erişilebilen ekosistem, bugüne kadar o kadar da büyük bir ilgi görmedi. Hatta Mark Zuckerberg, düşük grafik kalitesi ile dalga konusu oldu.

Gelen son haberler, Meta'nın sanal evrenle ilgili çok önemli bir adım attığını gözler önüne seriyor. Şirket, Meta Horizon Worlds'ü mobil uygulama ve web sürüm halinde küresel çapta kullanıma açmaya başladı. Dünyanın dört bir yanından kullanıcılar, web sürüm veya mobil cihazlar üzerinden Meta'nın metaverse ekosistemini erken erişim kapsamında deneyimleyebiliyorlar. Üstelik kullanıcıların Quest ekipmanlar kullanmasına da gerek yok. Bu hamle, Meta Horizon Worlds'ün popülaritesinin artmasına yardımcı olacak gibi görünüyor.

Meta Horizon Worlds'e erişmek isteyen bir kullanıcının, hizmetin resmi internet sitesine girmesi ve kendisine bir "Meta hesabı" oluşturması gerekiyor. Bu kafanızı karıştırmasın. Meta hesabı, şirketin Quest ekipmanlar için oluşturduğu ve Meta'ya ait platformlarla entegre olan yeni bir hesap türü. Kullanıcılar; Meta hesabı denilen hesap türüne Facebook, Instagram veya doğrudan e-posta adresleriyle erişebilecekler.

İLGİLİ HABER Mark Zuckerberg, Metaverse Sevdasına Kaç Para Harcadığını Açıkladı (O Paranın Yarısına WhatsApp + Instagramı Satın Almıştı)

Meta Horizon Worlds'ün internet sitesine giren ve Meta hesabını tanımlayan bir kullanıcı, bundan sonraki süreçte kendisini sanal bir dünyanın içinde bulacak. Kullanıcılar, oluşturdukları avatarlarla birbirlerini görecekler, tanıdıkları ve tanımadıkları insanlarla etkileşime girmeye başlayacaklar. Bu etkileşimlerde herhangi bir kısıtlama olmadığını da belirtelim. Mark Zuckerberg, bu ekosistemde kullanıcıların parti yapmaktan tutun da iş toplantılarına kadar akıllarına gelecek her şeyi yapabileceklerini açıklamıştı. İşte tüm bunlar artık web sürüm veya mobil cihazlarda deneyimlenebilecek.

Meta Horizon Worlds'ün neler sunduğunu siz değerli takipçilerimize daha iyi anlatabilmek için deneyelim istedik. Ancak sisteme giriş yapmaya çalıştığımızda can sıkıcı bir uyarı ile karşılaştık. Meta Horizon Worlds'ün erken erişim sürümü, şu an için ne yazık ki Türkiye'de aktif değil. Meta'nın yaptığı bilgilendirmeye göre sanal evren, şu an sadece Kanada, İrlanda, Fransa, İzlanda, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD'de kullanılabiliyor. Ancak şirket, yakın bir gelecekte Meta Horizon Worlds'e daha fazla kullanıcının ulaşabileceğini söyledi.

Meta Horizon Worlds'ün internet sitesine ulaşmak isterseniz buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Battlefield 2042nin Tamamen Ücretsiz Olacağı Söyleniyor: Peki EA Oyunlarını Gerçekten Bedavaya Sunmaya Başlayabilir mi?

Video oyun dünyasının önemli sızıntı kaynaklarından bir tanesi olarak bilinen Tom Henderson, sektörün önemli isimlerinden Electronic Arts (EA) ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Battlefield 2042'nin satış performansının EA'nın canını sıktığından bahseden Henderson'a göre EA, oyundan para kazanmaya devam edebilmek için her türlü seçeneği değerlendiriyor. Üstelik bu seçenekler arasında oyunu ücretsiz hale getirmek de var. Peki EA, Battlefield 2042'yi ücretsiz hale getirirse nasıl para kazanacak?

Microsoft, Windows 11 Kullanıcılarına Üstü Kapalı "Yeni Bilgisayar Al" Demeye Başladı

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un birkaç yıl önce yayınladığı Windows 11 isimli işletim sistemi, en çok da sistem gereksinimleri nedeniyle gündem olmuştu. Zira Microsoft, bu işletim sisteminin sadece TPM 2.0'li işlemciler için destekleneceğini açıklamıştı. TPM 2.0 desteğine sahip olmayan işlemciler de bu işletim sistemini kullanacaktı. Ancak Microsoft'a göre bu bilgisayarlar, resmi destek almayacaklardı.

Uçuşa Geçen Bitcoin, 2022deki En Yüksek Değerine Ulaştı! Peki Diğer Kripto Paralarda Durum Ne?

Bir süredir devam eden "bir ileri iki geri" hareketleriyle yatırımcıyı yoran kripto para piyasaları, yeni haftaya sert bir yükseliş dalgasıyla başladı. Uzunca bir süredir 40-45 bin dolar bandında akümüle olan Bitcoin, gece saatlerinde kendini 47 bin doların üzerine attı. Bu durum, piyasadaki neredeyse her altcoini doğrudan etkiledi. Hal böyle olunca da kripto para piyasaları, yeni haftaya yemyeşil grafiklerle başladı.

TürkNet, İnternet Fiyatına Yüzde 40 Oranında Zam Yaptı: İşte Yeni Fiyat

Türkiye’nen en popüler internet sağlayıcılarından biri olan TürkNet, bugün kullanıcılarına pek de hoş olmayan bir güncelleme yaptı. 2021 yılının temmuz ayından bu yana 99,90 TL’den hizmet veren sağlayıcı, bugün internet hizmetinin fiyatına %40 oranında zam uyguladı. Yeni zamla birlikte TürkNet internet hizmetinin fiyatı 139,90 TL olarak güncellendi. Zammın mevcut aboneler için haziran ayından itibaren faturalara yansıyacağı açıklandı.