iPhone’larda İstediğimiz Zil Sesini Kullanabilmek İçin Neden Ücret Ödemek Zorundayız?

Fakat Android cihazlarda dilediğimiz zil sesini indirip kullanabilmek bir hayli basitken, iPhone’larda bu işlemi gerçekleştirmek için neden bu kadar zorlanıyoruz ve ücret ödemek zorunda kalıyoruz?

28.06.2023 04:30:16 tarihinde yayınlandı.

Fakat Android cihazlarda dilediğimiz zil sesini indirip kullanabilmek bir hayli basitken, iPhone’larda bu işlemi gerçekleştirmek için neden bu kadar zorlanıyoruz ve ücret ödemek zorunda kalıyoruz?

Müşteri memnuniyetini her şeyin üzerinde tutan Apple’ın, söz konusu zil sesleri olunca neden işleri bu denli zorlaştırdığına bakalım.

Bu süreç sizce de oldukça sıkıcı değil mi? Üstelik Android’de bu işlemi yapmak için ayarlara giderek, arzu edilen MP3 dosyasını seçmek bir hayli kolayken. Peki Apple neden iPhone’daki bu süreci basitleştirmiyor ve kullanıcılarını uğraştırmaktan vazgeçmiyor? Cevap en kısa haliyle bir tür cingözlük.

O zamanlar zil sesi sektörü, yılda yaklaşık 1 milyar dolar kâr elde etmekteydi ve 30 saniyelik zil seslerinin fiyatı, 99 sentti. Amerika’da en yaygın kullanılan telekomünikasyon şirketlerinde durum çok daha vahimdi.

Örneğin T-Mobile & Sprint bu zil seslerine erişim için 2,5 dolar talep ederken, bu işleme Verizon 3 dolarlık ücret talep etti. Üstelik bu ücretleri verince satın alınan zil sesi, tamamen sizin de olmuyordu. 

90 gün ila 1 yıla kadar süreyle size ait olan, sonrasında ise telefonunuzdan uçup giden bu zil seslerine sahip olmak için aynı satın alma işlemlerini tekrar gerçekleştirmek gerekiyordu. Ayrıca telefonunuzda kullanılacak zil sesini, istediğiniz saniyeler arasında seçmek de mümkün değildi. 

İPhone kullanıcılarının, istedikleri zil sesini ayarlayabilmeleri için öncelikle şarkının tamamını, iTunes’dan 99 sente satın alması gerekiyordu. Ardından şarkıyı 30 saniyelik bir zil sesine dönüştürmek için de bir 99 sent daha ödemeliydi.

Böylelikle özel bir zil sesinin toplam maliyeti, 1,99 sente çıkmaktaydı. Bu rakamlar bugün kulağa bir hayli manasız gelebilir ancak o zamanlara göre bir hayli büyük bir gelişmeydi ve Apple’ın, kullanıcılarını özel hissettirmesi için harika bir yoldu.


Kaynak webtekno.com

 

Yılbaşı Programınızı Saniyeler İçerisinde Yapmanızı Sağlayacak Arama Motoru: Huawei Petal Search

Bir süredir kendi ekosistemini kurabilmek için oldukça önemli işler yapan Çinli teknoloji şirketi Huawei, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Petal Search isimli arama motoru ile de kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Alıştığımız arama motorlarından çok daha farklı özellikler sunan Petal Search, yepyeni özellikleri sayesinde yaklaşan yılbaşı deneyiminizi tamamen değiştirecek gibi görünüyor.

Yine Twitter, Yine Tepki, Yine Geri Vites: İnsanların Hayati Konularda Destek İstediği Özellik Geri Getirildi

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından sosyal medya platformunda pek çok ciddi değişiklik yaşanmaya başlamıştı. Şirket yapısındaki değişimlerin ardından Twitter’ın da bazı özelliklerinde değişikliklere gidilmişti. Bu değişikliklerin bir kısmı ise gelen olumsuz eleştirilerin ardından geri çekilmişti. 

Facebookun Ray-Ban ile Geliştirdiği Gizlilik Düşmanı Akıllı Gözlüğüne WhatsApp Desteği Geldi: Mesaj Atıp, Arama Yapabileceksiniz

Şimdilerde Meta ismiyle anılan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sosyal medyada dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Zuckerberg, bu paylaşımında Ray-Ban ile iş birliğinde geliştirilen akıllı gözlük için yeni bir özelliğin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Ray-Ban Stories isimli gözlük için geliştirilen özellik, kullanıcı deneyimini hayli iyileştirecek gibi görünüyor.