Google’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekası Bard’a Kod Yazma Desteği Geldi: 20’den Fazla Programlama Dili Var!

Google tarafından geliştirilen ve Google Dokümanlar, Gmail, Google Drive gibi çok sayıdaki Google ürün ve platformuna entegre olarak çalışan yapay zeka Bard’a kodlama desteği geldi.

22.04.2023 20:45:10 tarihinde yayınlandı.

Google tarafından geliştirilen ve Google Dokümanlar, Gmail, Google Drive gibi çok sayıdaki Google ürün ve platformuna entegre olarak çalışan yapay zeka Bard’a kodlama desteği geldi.

Artık Bard; C++, Go, Java, Javascript, Python ve Typescript başta olmak üzere 20’den fazla programlama dili için doğrudan Google’ın ofis araçları üzerinde çalışabilecek. Yapılan kodlama taleplerini karşılayabilecek ya da mevcut kodu debug yapabilecek. Bu açıdan bakınca Bard, geliştiricilerin platformu Github’un geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan yazılım asistanı Copilot’a da doğrudan rakip oluyor. 

Tarayıcı üzerinden Phyton kodları yazmayı mümkün kılan Google Collab üzerinde Bard desteği böyle çalışıyor.

Gelişmeyi blog yazısı ile duyuran Google Research Ürün Müdürü Paige Bailey, tıpkı diğer sobet botu üretken yapay zekalar gibi Bard’ın da konuşmalar sırasında saçmalayabileceğini dile getirdi. Ancak kendisine Bard, “iş kodlamaya bu durumun değişmeyeceğini” dile getirip ekliyor; 

"Ona güvenmeden önce koddaki hatalara ve güvenlik açıklarına karşı dikkatli testler yürütün ve inceleyin. Eğer Bard yazdığı kodlarda uzun uzadıya bir alıntı yapacak olursa kaynağını da belirtecektir.”

Google Bard’a gelen kod desteği ile birlikte yazılımcıların ellerinin altında, sınırlı da olsa çoğu zaman ücretsiz olarak ulaşabilecekleri 3 farklı gelişmiş yapay zeka asistanı yer etmiş oldu. Bu yapay zeka yazılımları kodlama işlerini minimum süreye indirirken, en az kendileri kadar üretken yazılımcıların hızlı adımlarla öne çıkmalarını sağlayabiliyor. Diğer taraftan yapay zekaların yarattığı iş gücü, yazılımcılar için bir istihdam sorunu olarak da görülüyor.

İLGİLİ HABER Bir Yazılım Eğitmeninin Gözünden: ChatGPT Kod Yazabiliyor Diye Yazılım Öğrenmek Artık Saçmalık mı?


Kaynak webtekno.com

 

Google Chrome, Yıllardır İstenen Özelliği Nihayet Getiriyor: İstediğimiz Metnin, İstediğimiz Kadarını Tercüme Edebileceğiz

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Google Chrome, yakın bir gelecekte yepyeni bir özelliğe sahip olacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir sayfanın tamamını çevirmek yerine yalnızca bir bölümünü çevirebilecek. Google'ın Translate hizmeti ile daha fazla enterge olan Chrome, kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

Apple, Kötü Niyetli Kişilerin AirTaglerle İnsanları Takip Etmesinin Önüne Geçecek Bir Güncelleme Yayınladı

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ABD merkezli Apple, geçtiğimiz yıl eşyalarınızı kaybetmenizi engellemeyi amaçlayan ‘AirTag’ isimli cihazını tanıtmıştı. Türkiye’de 469 TL’den başlayan fiyatla satılan bu cihazın; bavul, anahtar ve daha birçok kolayca kaybolan eşyayı bulmada oldukça kullanışlı olacağı ifade edilmişti.

Binance, Terra (LUNA) İçin Çekim İşlemlerini Durdurdu

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, birkaç gündür piyasaların altını üstüne getiren kripto para birimi Terra (LUNA) ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Borsanın internet sitesinden yapılan resmi duyuruda kripto para birimi için çekim işlemlerinin askıya alındığı bildirildi.