Google AdSense Nedir, Nasıl Kullanılır?

Online dünyada dijital içerik üreterek para kazanmanın pek çok yolu var. Bunlardan bir tanesi de blogunuza ya da internet sitenize reklam almaktır. Ancak herkes bir reklamveren bularak anlaşma yapamayabilir. İşte bu noktada devreye Google AdSense hizmeti giriyor. Google AdSense ile internet sitenizde otomatik olarak gösterilen reklamlar yayınlayabilir ve bunlar üzerinden farklı ücretler kazanabilirsiniz.

22.02.2022 06:45:16 tarihinde yayınlandı.

Online dünyada dijital içerik üreterek para kazanmanın pek çok yolu var. Bunlardan bir tanesi de blogunuza ya da internet sitenize reklam almaktır. Ancak herkes bir reklamveren bularak anlaşma yapamayabilir. İşte bu noktada devreye Google AdSense hizmeti giriyor. Google AdSense ile internet sitenizde otomatik olarak gösterilen reklamlar yayınlayabilir ve bunlar üzerinden farklı ücretler kazanabilirsiniz.

Maalesef herkes Google AdSense hizmetinden yararlanamıyor. Kullanmak için Google tarafından belirlenen bazı kurallara uymalısınız. Ancak aktif olarak kullandığınız bir internet siteniz varsa büyük ihtimalle herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Kayıt olduktan sonra verilen kodu sitenize yapıştırın ve para kazanmanın tadını çıkarın. Google AdSense nedir, nasıl kullanılır gelin biraz daha detaylı inceleyelim.

Google AdSense; reklamverenlerle yayıncıları birleştiren bir köprüdür. Bir şirket Google’a reklam verir, bir yayıncı Google AdSense’e kaydolur. Şirketin verdiği reklam, yayıncının internet sitesinde ya da blogunda yayınlanır. Google aradan bir pay alır ve geri kalan reklam ücretini yayıncıya verir. İşte Google AdSense budur.

Google AdSense reklamlarının içeriği internet sitenizle alakalı olabileceği gibi olmayabilir de. Çünkü bu reklamlar bir havuzdan seçilir ve anlık olarak yapılan fiyat teklifleri arasından en yüksek olan her zaman bir adım öndedir. Eğer yayınlanan reklamların internet sitenize uygun olmadığını düşünüyorsanız bunu düzenlemeniz de mümkün.

Google AdSense kullanmak için atmanız gereken ilk adımlar bu şekilde. Kayıt olurken sizden Google hesabınızda bulunmayan ek bilgiler istenebilir. Tüm bunları doğru ve güncel bir şekilde girmeniz son derece önemli. Çünkü reklam almaya başladığınız zaman ödeme ve fatura kesimi gibi işlemler bu bilgileriniz üzerinden gerçekleşecek.

Google AdSense hesabınıza birden fazla internet sitesi ya da blog ekleyebilirsiniz. Önemli olan, internet sitenizin Google Reklam Politikaları’na uygun bir yayın yapıyor olmasıdır. Yazı ve görsel oranına dikkat ederek aktif olarak yayın yapan internet sitelerinin bir adım önde olduğunu unutmayın.

Eğer ürettiğiniz içerikleri farklı bir yayıncıya satmıyorsanız ya da bizzat reklamverenlerle görüşerek özel sponsorluk anlaşmaları yapmıyorsanız internet siteniz ya da blogunuz üzerinden para kazanmanın tek yolu Google AdSense gibi görünüyor. Sonuçta Google’ın elinde bir yığın reklam var ve bunları bir yerlerde göstermek zorunda.

Google AdSense reklam ağının öne çıkan özelliği, size devamlı reklam sunuyor olması. Farklı ağlardan reklam beklemek her zaman karlı sonuçlanmaz. Ancak Google AdSense az da olsa her zaman bir gelir akışı sağlar. Bu nedenle en azından internet sitenizin bir köşesini buna ayırmak hiç de fena bir fikir değil.

Google Reklam Politikaları’nın son derece sıkı olduğunu unutmayın. Google tek taraflı olarak yayıncıyı AdSense sisteminden geri dönülmez bir şekilde çıkarabilir. Yayınlarınızın aktif olarak izlendiğini ve Google’ın bu konuda acımasız olduğunu unutmayın. Çoğu zaman bu durum büyük bir sorun yaratmaz ancak ne olacağı da belli olmaz.


Kaynak webtekno.com

 

Facebookun Apple Watcha Rakip Olacak Saati Ortaya Çıktı

Facebook tarafından 2022'de piyasaya çıkarılacağı düşünülen, ancak henüz onaylanmayan akıllı saatinin ilk görüntüsü sızdırıldı. Şirketin akıllı saat tasarımına ait olduğu düşünülen fotoğrafta, bu saatin işlevlerine dair bazı ipuçları var. Görüntüdeki cihaz belki hiçbir zaman piyasaya sürülmeyecek ancak şirketin proje çalışmalarının ilk kanıtı oldu.

Elon Musktan Twitter’ı Almaktan Vazgeçmesiyle İlgili Alaycı Paylaşım: Yoksa Her Şey Bir Plan mıydı?

Nisan ayında Twitter’ı satın alacağını açıklayan Elon Musk, platformdaki bot hesapların sayısı nedeniyle Twitter yönetimiyle yoğun bir tartışma içindeydi. Twitter, bot hesapların sayısının toplam hesap sayısının 5’ini oluşturduğunu öne sürerken Musk, bu oranın daha fazla olduğunu savunuyor, %5 olduğuna dair de Twitter’dan daha fazla kanıt talep ediyordu.