Gerçek Olmayan 2 Milyon İnsana Ait Fotoğrafların Satıldığı Online Kütüphane Açıldı

Yapay zeka kullandığımız neredeyse bütün mobil uygulamaların doğal bir parçası. Ancak günlük hayatta çoğu zaman sonuçlarını gözle göremiyor, bu nedenle varlıklarını sıradanlaştırıyoruz. Eğer bir yapay zeka yazılımı görsel işleme üzerine çalışıyorsa işin rengi değişiyor. Zira ürettiği sonuçlar somut bir şekilde görültüğü için şaşırıyoruz. 

23.02.2022 08:30:22 tarihinde yayınlandı.

Yapay zeka kullandığımız neredeyse bütün mobil uygulamaların doğal bir parçası. Ancak günlük hayatta çoğu zaman sonuçlarını gözle göremiyor, bu nedenle varlıklarını sıradanlaştırıyoruz. Eğer bir yapay zeka yazılımı görsel işleme üzerine çalışıyorsa işin rengi değişiyor. Zira ürettiği sonuçlar somut bir şekilde görültüğü için şaşırıyoruz. 

Daha önce Nvidia’nın gerçekte olmayan insan yüzlerini üreten yapay zeka yazılımına benzer bir şekilde pek çok girişim yapıldı. Siyasi liderlerin yüzlerini aslında yapmadıkları konuşmalara montajlanmasını sağlayan DeepFake ve insanların fotoğraflarını çıplak hale getiren DeepNude gibi çok sayıda örnek gördük. Şimdi de bir şirket daha önce gördüklerimizi ticari bir modele kavuşturdu. 

Üstelik tüm bu fotoğrafların hepsi satılık. Kütüphaneye girip fotoğraf gerçekçiliğine sahip dilediğiniz görüntüyü boş, beyaz ya da dilediğiniz renk arka planla satın alabiliyorsunuz. Elbette bu görüntüleri bastırıp duvara asmak için yatırım yapmıyorsunuz. Eğer bir reklam ajansıysanız reklam filmlerinde, afişlerde ya da sosyal medya gönderilerinde; eğer bir uygulama geliştiricisiyseniz uygulamanın içinde kullanıyorsunuz. 

Sahiden gerçek insanlara ait fotoğraflar kullanmak yerine gerçeğinden ayırt etmenin zor olduğu fotoğraflar kullanmak, kişilik haklarını ihlal etmemek anlamına geliyor. Elbette dikkatli bakıldığında kütüphanedeki fotoğrafların gerçek olmadığı anlaşılabilir. Ancak bu sistemin gelişime açık olduğunu hatırlamamız gerek. Ayrıca görüntüler, sahte olduklarından haberdar olmayan insanların karşısına çıkmak için üretiliyor. Bu nedenle sosyal medyada durup dururken gelen arkadaşlık isteklerine daha da şüpheyle yaklaşmalısınız :)

Generated Photos kütüphanesine giderek, ücret ödemeden düşük çözünürlüklü görüntüler indirebilirsiniz. Ayrıca eğer profesyonel ve kurumsal kullanım yapacaksanız görüntü başına 2,99 dolar ödeme yapmanız gerekiyor. Hatta sizin kullandığınız görüntülerin başkası tarafından ele geçirilmesini istemiyorsanız, 8,97 dolar ödeyerek indirdiğiniz görüntünün kütüphaneden silinmesini sağlayabilirisiniz. Aylık 29 dolar ile de sınırsız kullanıma sahip olabiliyorsunuz.

İçinde bulunduğumuz bilgi kirliliği ve yalan haber çağında böyle servislerin kötüye kullanılmayacağını da kimse garanti edemez. Belki de sosyal medyada karşımıza çıkan trollerden bazıları, gelecekte tamamen yapay zeka tarafından yönetilen sahte ve eşsiz fotoğraflara sahip hesaplar olacak. Belki de çoktan öyle…


Kaynak webtekno.com

 

Pokémon Go’nun Türkiye’deki İlk Resmi Etkinliği İstinye Park AVM’de Başladı

Bundan yıllar önce piyasaya sürülmüş olsa da Türkiye’ye girişini geçtiğimiz yıl yapan Pokémon Go, geçtiğimiz hafta itibarıyla ise Türkçe dil desteğini resmi olarak duyurmuştu. Türkiye’deki varlığını sağlamlaştırmak isteyen ekip, şimdi yepyeni bir gelişme ile karşımıza çıktı. Pokémon Go, Türkiye’deki ilk resmi etkinliğini 18 Mart (bugün) itibarıyla başlatıyor.

Yaratıcılığını Beslemek ve Kendini Geliştirmek İsteyenlere: NVIDIA Studio Creative Weekend Yayınları Bugün Başlıyor

Oyunlarını bilgisayar üzerinden oynayan büyük bir kitlenin ilk tercihi olan NVIDIA, ekran kartlarıyla sadece “şu oyunu kaldırır mı” muhabbetlerine dahil olmuyor. Şirketin NVIDIA Studio adlı programı, her türlü içerik üreticisinin kullandığı programları optimize ederek içerik üreticiye yaratıcı akışı duraklatmadan çalışma imkanı sağlıyor. Bu içerik üreticilerin arasından tanınan isimlerle bir araya gelen NVIDIA, bu alanda bir süredir devam eden yayınlar gerçekleştiriyor.

Kojimanın Gizemli Yeni Oyunu Overdosedan Görüntüler Sızdırıldı

Video oyun dünyasının popüler yapımcıları arasında yer alan Hideo Kojima ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kojima'nın üzerinde çalıştığı yeni oyunun sızdırıldığı iddia edildi. Insider Gaming'den Tom Henderson tarafından servis edilen bir habere göre paylaşılan ekran görüntüleri, Kojima'nın üzerinde çalıştığı oyunda, Death Stranding'de de bulunan Mama'nın (Margaret Qualley) bulunduğunu gözler önüne seriyor.

Windowsun 28 Yıllık Print Screen Tuşunun İşlevi Değişiyor

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 11'de pek çok kullanıcıya saç baş yolduracak bir karar aldı. "KB5025310" kodlu Windows 11 beta sürümü, onlarca yıldır kullanılmakta olan "Print Screen" tuşunun işlevselliğini değiştirdi. Güncelleme kararlı sürüm kullanıcılarına ulaştığında, bu değişiklik tüm Windows 11 kullanıcılarını etkileyecek.