En Ucuzunu Bulmadan Alışveriş Yapmayanlara: Fiyat Karşılaştırması Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Özellikle son birkaç yıldır, internetten alışveriş yapmak hem kolaylığı hem de sağladığı fiyat avantajları sebebiyle hayatımıza tamamen entegre olmuş durumda. Zaten yükselişte olan bu trend, pandemi ile birlikte vazgeçilmezimiz haline geldi ve 'tek tıkla alışveriş' adaptasyonu şartlar sebebiyle hızlandı.

26.05.2023 23:00:20 tarihinde yayınlandı.

Özellikle son birkaç yıldır, internetten alışveriş yapmak hem kolaylığı hem de sağladığı fiyat avantajları sebebiyle hayatımıza tamamen entegre olmuş durumda. Zaten yükselişte olan bu trend, pandemi ile birlikte vazgeçilmezimiz haline geldi ve 'tek tıkla alışveriş' adaptasyonu şartlar sebebiyle hızlandı.

Artık herkes market alışverişinden teknoloji alışverişine, kılık kıyafetten kitaplara aklınıza gelebilecek her şeyi ya hemen ya 'ertesi gün kapısında' istiyor. Ama bu kolaylık ve seçenek bolluğu, bilinçli bir tüketici olma gerekliliğini de artırıyor.

Eskiden mahallede birkaç esnafa uğrayıp karşılaştığımız seçenekler ve pazarlıkla aldığımız fiyatlar vardı, onlar arasından seçim yapardık. Ancak artık dünyanın her yerinden satıcılar bize seçenek ve fiyat sunabiliyor. 

Bu da her üründe onlarca farklı fiyatla karşılaşmamıza neden oluyor. Bilinçli bir tüketici ise tam da bu noktada birkaç basit adımla fiyat karşılaştırması yapması gerektiğini biliyor.

Örneğin Akakçe, Türkiye’nin ilk fiyat karşılaştırma platformu olarak bu konuda işimizi kolaylaştıracak pek çok şey sunuyor.

Tek bir alışveriş için 'Aman, 100-200 TL ucuza alsam ne değişir' deseniz de, fiyat karşılaştırması yapmak ve fiyat değişimlerini takip etmek uzun vadede ciddi avantaj sağlıyor. O 100-200 TL, birkaç ayda belki de binlerce liranın cebinizde kalması demek oluyor.

Bu adımları aklınıza gelen her ürün için uygulayabilirsiniz. Özellikle fiyat değişimlerinin sık yaşandığı, yüksek fiyatlı teknolojik ve elektronik ürünlerde büyük fayda sağlayan bu adımlar, market alışverişleri ve aylık düzenli harcama yaptığınız ihtiyaçlarınız için de aynı oranda avantajlı.

Malum, internetten alışverişte 'indirim' kavramı biraz da pazarlama stratejisine dönmüş durumda. Bu da aslında gerçek olmayan, yükseltilip alçaltılan fiyatların indirim olarak önümüze sunulmasına neden oluyor.

Fakat bir ürünün fiyat değişimlerini takip etmek, alacağınız fiyatın gerçekten iyi bir fiyat olup olmadığını anlamanızı sağlıyor. Akakçe'de yer alan fiyat değişim grafikleri de bu noktada en iyi yardımcınız haline geliyor. Bu grafikler, ürünlerin haftalık, aylık ve yıllık olarak fiyat değişimlerini incelemenizi mümkün kılıyor.


Kaynak webtekno.com

 

İnternette Gezinme Keyfimizi Yarıda Bıraktıran Baş Belası ‘Error 404 Page Not Found’ Hatası Nasıl Çözülür?

Günlük dilde bile artık karşılıksız kalan konularda deyim niyetine kullandığımız ‘Error 404 Page Not Found’ hatası ile gün içinde bile pek çok karşılaşabiliyoruz. Bir internet sitesini ya da bir internet sitenin herhangi bir sayfasını açmak istediğimizde ama o sayfa açılmadığı zaman karşımıza ‘Error 404 Page Not Found’ hata uyarısı çıkar. Bu uyarının çözümü çoğu zaman kolaydır ancak bazen gerçek anlamda imkansız olabilir.

Bilim İnsanları, Yapay Zekâyla Rekor Sürede Antibiyotik Keşfetti

Sir Alexander Fleming adında bir İskoç bilim insanı, 1928 yılında stafilokok bakterilerini incelediği laboratuvarından ayrıldı ve ailesiyle birlikte iki haftalık bir tatile çıktı. Fleming, laboratuvara döndüğünde sadece çalışma alanını çok iyi düzenlemediğini değil, içinde bakteri bulunan yemeklerin küflendiğini gördü. Ayrıca bakterilerin hücre kültür kabının küflü alanlarından aktif olarak kaçınıyor gibi göründüğünü fark etti.

Bitcoinin Mucidi Satoshi Nakamotonun Kim Olduğunu Ortaya Çıkaracak Dava Sonuçlandı

Bundan bir süre önce sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Bitcoin'in mucidi olan Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliğinin ortaya çıkabileceği bir davanın başladığından bahsetmiştik. Bu dava kapsamında Bitcoin'in ardındaki isimler oldukları söylenen Dave Kleiman'in varisleri ile Craig Wright, karşı karşıya gelmişlerdi. 2013'te hayatını kaybeden Kleiman'in varisleri, Satoshi Nakamoto tarafından üretilen 1 milyon adet civarı Bitcoin'in yarısının kendilerinin hakkı olduğunu iddia ediyorlardı. Mahkeme, bu iddiayı nihayete erdirdi.