Çinin Temmuz Ayında Aldığı Oyunlara Lisans Vermeme Kararı Etkisini Gösteriyor: Binlerce Oyun Stüdyosu İflas Etti

Çin yasalarına göre, oyun geliştiricilerinin App Store'da ve diğer uygulama pazaryerlerinde oyun satabilmesi için lisans alması gerekiyor. Ancak görünen o ki Çin, ülkede binlerce küçük oyun stüdyosu ve ilgili şirketin iflas etmesine neden olan düzenleyici eylemsizlik nedeniyle App Store ve diğer platformlara üretim yapan uygulama geliştiricilerine yeni oyun lisansları vermekten kaçınmaya devam ediyor. 

22.02.2022 11:45:18 tarihinde yayınlandı.

Çin yasalarına göre, oyun geliştiricilerinin App Store'da ve diğer uygulama pazaryerlerinde oyun satabilmesi için lisans alması gerekiyor. Ancak görünen o ki Çin, ülkede binlerce küçük oyun stüdyosu ve ilgili şirketin iflas etmesine neden olan düzenleyici eylemsizlik nedeniyle App Store ve diğer platformlara üretim yapan uygulama geliştiricilerine yeni oyun lisansları vermekten kaçınmaya devam ediyor. 

Düzenleyicilerin 2021'in sonlarında aldığı lisans vermeyi durdurma kararının; 2022 yılında da devam edeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Çin'deki oyunlar için lisans veren Ulusal Basın ve Yayın İdaresi (NPPA), yeni onaylanmış oyunların listelerini yayınlamayı reddediyor. 

Raporlara göre, 2021'in ilk yarısında yeni oyunlar için onaylar "biraz fazla agresif" olarak kabul edilmiş ve düzenleyiciler temmuz ayında oyun lisans onaylarını askıya almaya karar vermişti. O sırada bu yasağın ne kadar süreceği belirtilmemişti; ancak South China Morning Post’a göre temmuz ayının sonunda başlayan yasak, 2018 yılındaki dokuz aylık kesintiden bu yana yeni oyun lisanslarının en uzun askıya alınması haline gelmiş durumda. NPPA, mevcut askıya alma durumu için resmi olarak bir neden vermemiş olsa da bunun, küçüklerin oyun oynama sürelerine ilişkin kısıtlamaları kapsayan, hükümetin oyun baskısıyla alakalı olabileceği düşünülüyor. 

 Düzenleyicinin yeni lisans sağlamaktan kaçınma kararının etkisi, bölgedeki oyun geliştiriciler için pek çok soruna yol açıyor. Kararın alındığı temmuz ayından bu yana yayıncılık, reklamcılık ve oyunların satışını yapan stüdyolar ve firmalar da dahil olmak üzere oyun sektöründeki yaklaşık 140.000 işletmenin iflas ettiği iddia ediliyor. Buna kıyasla 2020 yılının tamamında ise 180,000 oyun şirketinin kapandığı ifade ediliyor. 

İLGİLİ HABER Çin, 18 Yaşından Küçüklerin Online Oyunlara Giriş Süresine Kısıtlama Getirdi

Apple, yerel yasalara uymak için Temmuz 2020'den bu yana NPPA'dan lisansı olmayan Çin App Store'daki güncellemeleri askıya alıyor. Bir oyunun lisanssız olması ise doğal olarak o oyunun bölgesel App Store'a gönderilemeyeceği veya güncellenemeyeceği anlamına geliyor. Bu yeni lisans eksikliğinin etkileri, büyük oyuncular tarafından da hissediliyor. TikTok’un sahibi ByteDance, Baidu ve Tanwan Games, tepki olarak oyun birimlerindeki çalışanlarını işten çıkarırken, Tencent de dış pazarlara daha fazla kaynak aktarmaya başlamış durumda. 


Kaynak webtekno.com

 

iPhonelarda Sadece 3 Adımda Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Apple, iOS tarafında her sürümde birden fazla yeni özellik ile karşımıza çıkıyor. iOS 14 güncellemesi ile birlikte, bu sürümü destekleyen iPhone cihazlarına diledikleri uygulama veya uygulamaları gizleme özelliği de eklendi. Bu sayede, başkaları tarafından görülmesini istemediğiniz uygulamaları saniyeler içinde gizleyerek ana sayfanızdan kaldırabiliyordunuz. Üstelik, eğer dilerseniz arama yapsanız bile bu uygulamalar sizin karşınıza asla çıkmıyor. iPhone uygulama gizleme özelliği, her ne kadar oldukça verimli bir özellik olsa bile bazı iPhone kullanıcıları tarafından ne yazık ki bilinmiyor. Bugün tüm detaylarıyla birlikte bunu nasıl yapacağınızı anlatacağız.

Amazon Prime Videonun Tasarımı Baştan Aşağı Yenilendi: İşte Tüm Değişiklikler

Dünyanın en popüler e-ticaret platformu Amazon tarafından kullanıcılara sunulan Amazon Prime Video uygulaması, yıllar sonra ilk kez büyük bir güncelleme aldı. Bu güncelleme, Amazon Prime Video'nun başta Google TV olmak üzere hizmet verdiği tüm platformlardaki tasarımını yeniledi. Amazon Prime Video, artık çok daha kullanışlı bir hale gelmiş durumda.

Türkiyeyi Görünce "Biz Başka Dünyada mıyız?" Diyeceğiniz Dünyanın En Hızlı İnternetine Sahip Ülkeleri Açıklandı

İnternet hız testi konusuda milyonlarca kullanıcının tercih ettiği platformların başında gelen Speedtest, 2021 Aralık dönemine ilişkin internet hız verilerini açıkladı. Platform tarafından açıklanan veriler, dünya genelindeki sabit internet indirme hızı ortalamasının 59,75 Mbps, yükleme hızı ortalamasının ise 25,06 Mbps'ye ulaştığını gözler önüne seriyor. Mobil internet verilerine baktığımızda ise ortalama indirme hızı 29,55 Mbps, yükleme hızı ise 8,59 Mbps olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Yarış Arabası Tadında Dizüstü Bilgisayar MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport Duyuruldu

Teknoloji devi MSI ile Mercedes-AMG, dikkat çeken bir iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında hazırlanan "Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport" isimli dizüstü bilgisayar, gerçekleştirilen bir lansman kapsamında duyuruldu. Sınırlı sayıda üretilecek dizüstü bilgisayar, tüketicileri mest etmeyi başaracak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport'a yakından bakalım.

Telefonunuzu Bilgisayar Mikrofonu Olarak Kullanmanızı Sağlayan Wo Mic Nedir, Nasıl Kullanılır?

Nedendir bilinmez, neredeyse hiçbir bilgisayarın kamera ve mikrofon performansı kimse için yeterli değildir. Daha önce buradaki yazımızda telefon kameranızı nasıl bir webcam olarak kullanabileceğinizi anlatmıştık. Wo Mic uygulamasıyla da telefon mikrofonunuzu bilgisayarınız için kullanabilirsiniz. Çünkü Wo Mic, pek çok farklı uygulamaya göre çok daha temiz bir ses aktarımı sağlar.