Bu Tavsiyemize Kulak Verin: Biletlerinizin Fotoğraflarını Sosyal Medyada Paylaşmayın!

Sosyal medyada yurt dışı veya yurt içi seyahat yapan pek çok kişi, masum bir şekilde biletlerinin fotoğraflarını paylaşabiliyor. Bu her ne kadar zararsız bir hareket gibi görülse de dikkatsiz olunması durumunda büyük riskleri de beraberinde getiriyor.

2.06.2023 09:45:08 tarihinde yayınlandı.

Sosyal medyada yurt dışı veya yurt içi seyahat yapan pek çok kişi, masum bir şekilde biletlerinin fotoğraflarını paylaşabiliyor. Bu her ne kadar zararsız bir hareket gibi görülse de dikkatsiz olunması durumunda büyük riskleri de beraberinde getiriyor.

İnternette paylaştığınız uçak biletleri, sadece uçağa binmenizi sağlayan bir kâğıt parçası olarak görülebilir. Ancak durum bundan ibaret değil, bu kâğıtlar üzerinde havayolunun bilgilerinize kolayca ulaşmasını sağlayan kişisel bilgileriniz de yer alıyor. Peki, bu bilgiler sizin aleyhinize nasıl kullanılabilir?

Uçak biletiniz, bineceğiniz uçağın uçuş numarasıyla birlikte bulunduğunuz güncel konum, gideceğiniz konum, uçağın neresinde oturduğunuz gibi bilgilerin yanı sıra ad soyad ve diğer tüm bilgilerinizi içeren bir barkoda yer veriyor.

Bilgilerinizin yer aldığı ve bilet doğrulamasını sağlayan bu barkod gözükmese bile bilet üzerindeki bilgiler, hakkınızdaki çoğu bilgiyi öğrenmek için yeterli olabiliyor. Bunun için sadece fotoğrafta soyadınız ve bilet numarasının gözükmesi yeterli oluyor.

Bu bilgilerin online check-in sayfalarına girilmesiyle bir yolcunun e-posta adresi ve telefon numarası gibi bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Ne yazık ki pek çok havayolu, bu sayfalara giriş için herhangi bir doğrulama yöntemine ev sahipliği yapmıyor.

Günümüzdeki pek çok oltalama saldırısı da aslında kümülatif veri kütüphanelerinde yer alan e-posta ve telefon numaraları üzerine, artık fazlasıyla inandırıcı mesajlarla yapılıyor. O yüzden “Ben düşmem” demeyin, önleminizi alın.

İLGİLİ HABER Diyelim ki Kullandığınız Bir Uygulama Hacklendi: Peki Kişisel Bilgileriniz Ele Geçirilir ve Paylaşılırsa Ne Yapmalısınız?


Kaynak webtekno.com

 

Yaramazlıkları(!) Saklamak Kolaylaşıyor: Google Arama Geçmişinizin Sadece Son 15 Dakikasını Silebileceksiniz (Android)

ABD merkezli teknoloji devi Google, Mayıs 2021'de gerçekleştirdiği I/O etkinlikleri kapsamında Google uygulamasının yeni özelliğini duyurmuştu. Bu özellik, kullanıcıların arama geçmişini silmeleri için yeni bir seçenek sunuyordu. Özellik kapsamında kullanıcılar, yalnızca son 15 dakikadaki geçmiş verilerini de silebileceklerdi. Temmuz 2021'de iOS ekosistemi için kullanılabilir olan özellik, artık nihayet Android kullanıcıları tarafından da deneyimlenebiliyor.

Dünyanın En Büyük Bankası, Metaversete Ofis Açtı: Hedef Meta Ekonominin Lideri Olmak!

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük bankası olarak bilinen JPMorgan, metaverse'e resmen giriş yaptı. Popüler metaverse platformu Decentraland'da (MANA) bir ofis açan JPMorgan, bu ofisine "Onyx" ismini verdi. JPMorgan'ın metaverse ofisi, şu an için aktif olarak hizmet vermiyor olsa da ilerleyen dönemlerde, sanal dünyanın ekonomisini yönetmeye başlayabilir.

Apple, iPhone’larda Artık Daha Fazla Reklam Göstereceğini Resmen Doğruladı

ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. CNBC'de yer alan bir habere göre Apple, yakındaa uygulama mağazası olan App Store'da çok daha fazla reklam göstereceğini onayladı. Üstelik bu değişikliğin yıl sonu itibarıyla geçerli olacağı ifade ediliyor. Bu durum, reklam görmekten hoşlanmayan iPhone kullanıcılarını rahatsız edecek gibi görünüyor.

100 Binden Fazla ChatGPT Hesabı Darkwebde Satışa Çıktı: Open AI, Kullanıcıları Suçladı!

Son dönemlerde piyasaya sürdüğü ChatGPT ve Dall-E gibi yapay zekâ destekli sistemler nedeniyle sık sık haberlerimize konu olan Open AI, bu kez tartışma yaratacak bir meseleyle gündemde. Group-IB isimli bir siber güvenlik şirketi tarafından yapılan incelemelere göre Haziran 2022 ila Mayıs 2023 aralığında ChatGPT kullanan 100 binden fazla kullanıcıya ait veriler, darkweb'de cirit atıyor.