Apple, Neden Klasik Televizyonlardan Üretip Ürün Skalasını Genişletmeyi Tercih Etmiyor?

Tıpkı herkesin elinde bir telefon olduğu gibi tüm evlerde de mutlaka bir televizyon var ve bu ekranlar, karşıdan bakıldığında talebin oldukça fazla olacağını düşündüren bir kullanım alanına sahip.

18.07.2023 08:15:10 tarihinde yayınlandı.

Tıpkı herkesin elinde bir telefon olduğu gibi tüm evlerde de mutlaka bir televizyon var ve bu ekranlar, karşıdan bakıldığında talebin oldukça fazla olacağını düşündüren bir kullanım alanına sahip.

Peki ürün skalası bir hayli geniş bir şirket olan Apple’ın televizyon üretmeme sebebi ne olabilir?

Bu değişimden kasıt; televizyon ekranlarının DLP’den Plazma’ya, Plazma’dan LCD’ye, devamında LED’e ve OLED’e yükselişidir. Bu geçişler de aşağı yukarı 10 yılda bir gerçekleşir ve o zaman bile çoğu müşteri, eğer işini görüyorsa yükseltmek amacıyla televizyonunu değiştirme zahmetine girmez. 

Bu durum, uyguladığı çeşitli pazarlama stratejileriyle bilinen ve ürettiği ürünlerin, düzenli olarak yenilenmesini isteyen Apple’ın elini kolunu bağlar nitelikte. Yani Apple genel anlamda; akıllı telefon, bilgisayar ve tablet gibi değişim döngülerinin yüksek olduğu sektörlerde rekabet etmek istiyor ve bu doğrultuda ilerlemeyi tercih ediyor. 

Bu sebeple Apple eğer bir televizyon üreticisi olsaydı, satışlarını yüksek tutmak ve her yıl yeni müşteriler bulmak adına çetin bir savaşa girmiş olacak ve mevcut kullanıcılara yükseltilmiş ürünler satmak, bu şirketi bir hayli zorlayacaktı. 

Ayrıca televizyon endüstrisi için söz konusu olan kâr marjı gibi bir engel daha var. Apple donanımda yaklaşık %35’lik marjlar görmeye oldukça alışkın ve diğer teknoloji şirketlerine oranla, bu yüzdelik Apple için bir hayli başarılı. Fakat televizyonlar telefon ve bilgisayarlara oranla, kâr marjı %10-20’lerde gezen çok daha düşük ürünler.

Ancak farz edelim ki Apple, istedikleri kârı sağlayan yüksek fiyatlı bir akıllı TV piyasaya sürdü. Peki alıcıları, piyasadaki ürünlere göre daha yüksek fiyatlı bir Apple TV almaya teşvik edecek ve özel hissetirecek şeyler neler olabilirdi?

Televizyonları hiç şüphesiz tablet ve bilgisayarlardan farklı bir kategoriye sokmak gerekir. Televizyonlar, gelişmiş bir işletim sistemine veya sürekli olarak kullanıcı etkileşimiyle şekillenen ürünler değildir. Sizi tatmin edecek bir yazılım arayüzü ya da bazı uygulamalar ekleseniz bile, bu televizyona sahip olmak için ödediğiniz yüksek fiyatlar muhtemelen sizi yine tatmin etmeyecektir.


Kaynak webtekno.com

 

Bilgisayarlarımızın Başına Bela Olan Trojan Virüsü Nedir, Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?

Her zaman söylüyoruz, internet kötülüklerle dolu bir dünya. Tıkladığınız, dokunduğunuz neredeyse her şey sizden bir şeyler almaya ve çalmaya çalışır. Kötü amaçlı yazılımlar, virüsler, truva atları cihazlarınıza sızmak için hazır bekliyor. Truva atı ya da truva virüsü olarak da adlandırılan trojan virüsü, bilgisayarınıza sızmasını istediğiniz son virüstür çünkü sinsi sinsi arka planda çalışır.

PlayStation Ayarında Grafik Kalitesini Mobil Oyunlara Getirecek Snapdragon 8 Gen 2 İşlemci Tanıtıldı

Dünyanın en popüler mobil işlemci üreticileri arasında yer alan Qualcomm, gerçekleştirdiği bir etkinlikte "Snapdragon 8 Gen 2" isimli yeni işlemcisini duyurdu. Bu işlemci, tahmin edebileceğiniz üzere 2023 model amiral gemisi Android telefonlarda kullanılacak. Peki yeni işlemci neler sunuyor? Snapdragon 8 Gen 2 ile akıllı telefonlar hangi yeni özellikleri sunabilecek?

Huawei, 12 ve 14nm İşlemcilerin Üretmeye Hazırlanıyor: Akıllı Saatler ve Diğer Ürünlerde Kullanılacak

2020 yılının başlarında ortaya çıkan çip krizi ile aslında çiplerin hayatımızda ne kadar önemli bir rol oynadığını görmüş olduk. Akıllı telefonlardan tutun da otomobillere hatta üretim bantlarına kadar pek çok alanda kullanılan çipler, günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tabii ki mühendisler de sürekli olarak bu çipleri daha verimli ve güçlü yapmak için sürekli olarak çalışıyor.