9500 TLnin Altında Alınabilecek Bilgisayarlarla Neler Yapılabilir? (Aslında Pek Bir Şey Yapılamıyor!)

Geçtiğimiz seçim döneminden bu yana hem öğrenciler hem de veliler, öğrencilere telefon ve bilgisayar alımı için açıklanacak olan destekleri bekliyordu.

7.10.2023 05:00:16 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz seçim döneminden bu yana hem öğrenciler hem de veliler, öğrencilere telefon ve bilgisayar alımı için açıklanacak olan destekleri bekliyordu.

Piyasa fiyatı 9500 TL'ye kadar olan cihazlar için 5500 TL destek verileceği açıklandı. Peki bu cihazları alırsak ne yapabiliriz?

Bir Mario olsun, bir Rome: Total War olsun, ne bileyim bir The Sims 2 olsun, Portal 2 olsun, Call of Duty: Modern Warfare 3 olsun 2011 yılının en popüler oyunlarını, 1.1 GHz 2 çekirdekli bu bilgisayarlarla oynayabilmemiz mümkün.

Daha yeni oyunları pek de zorlamayın, çok istiyorsanız GeForce Now ile oynayın diyeceğim ama GeForce Now istemcisini çalıştırırken cihaz performansı biraz düşebilir, zira aynı anda çok fazla işlem yapamıyor. 

Dijital sanatlara ilginiz var, dijital ortamda çizim yapmak mı istiyorsunuz? Bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan o muhteşem programı bu bilgisayarlarda rahatça kullanabilirsiniz. Fotoğraf düzenlemek, çizim yapmak, kolaj oluşturmak için .jpg, .jpeg, .png gibi pek çok formatı destekleyen bu program ne mi? Tabii ki Ms Paint!

Müzik seviyorsanız WinAmp'ın equalizer'ı ile mixler oluşturabilir, mimari tasarım yapacaksanız The Sims kurabilirsiniz.

Gezginlik ile misafirlik çok farklı şeylerdir. Mesela bir geziye giderseniz, yürümekten ayaklarınız şişebilir zira sürekli hareket halinde olursunuz. Öte yandan misafirliğe gittiğinizde manyak gibi evin ortasında 15 kilometrelik bir yürüyüş yapmazsınız. Bu bilgisayarlarla da internette gezinemesek de internete misafir olabiliyoruz. İşte 2+1, 3+1 şeklinde sekmeler açabiliyoruz. O +1 de ödevimizi yazdığımız ofis programı. Daha fazla sekme açmak, cihazı boğacaktır.

Diyelim ki bir şeyler izlemek için bilgisayar başına geçtiniz, ne bileyim yemek yerken arkada Avrupa Yakası dönsün dediniz. Bu bilgisayarlarla elbette ki bu keyfi devam ettirebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com