2046 Yılında Dünyaya Çarpabilecek Olimpik Havuz Büyüklüğünde Bir Asteroit Keşfedildi

Bilim insanları, gezegenimize çarpma ihtimali bulunan asteroitleri keşfetmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Şimdi yapılan bir keşif ise yeni keşfedilen bir asteroidin 2046 yılının Sevgililer Günü'nde (14 Şubat) ayında Dünya’ya çarpabileceğini gösteriyor.

11.03.2023 09:30:20 tarihinde yayınlandı.

Bilim insanları, gezegenimize çarpma ihtimali bulunan asteroitleri keşfetmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Şimdi yapılan bir keşif ise yeni keşfedilen bir asteroidin 2046 yılının Sevgililer Günü'nde (14 Şubat) ayında Dünya’ya çarpabileceğini gösteriyor.

Keşfedilen bu cisim, ‘2023DW’ olarak isimlendiriliyor. Avrupa Uzay Ajansı’na (ESA) bağlı Yakın Dünya Nesneleri Koordinasyon Merkezi de bu asteroidi gezegenimize çarpma ihtimali nedeniyle risk listesine ekledi.

2023DW’nün risk listesine eklenme sebebi, 2046 yılında gezegenimize çarpma ihtimali. Ancak bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu belirtmekte fayda var. Uzmanlar, asteroidin gezegenimizi etkileme şansının 625’te 1 olduğunu söylüyor. Bu oran oldukça az olsa da araştırmacılar, yine de bunun yüksek çarpma riski olarak değerlendirilebileceğini ifade ediyor.

Yeni keşfedilen asteroidin boyutlarına ve eğer çarparsa nasıl bir etki yaratabileceğine de bir bakalım. ESA’ya göre 2023DW, 50 metre çapında. Bu da bir olimpik havuz kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. Eğer bu büyüklükte asteroit gezegenimize çarparsa, çok büyük olmasa da bölgeye göre önemli hasarlara neden olabilir.

Ancak yeni cisim hakkında bildiğimiz çok az şey var. Araştırmacılar, asteroidin boyutunun bile henüz kesin olarak ölçülemediğini aktarıyor. Ayrıca, 2023DW’nin nasıl bir şekle sahip olduğu konusunda da kesin bir bilgi yok.

Bilim insanları, önümüzdeki haftalar boyunca 2023DW hakkında hesaplamalar ve gözlemler gerçekleştirerek onun hakkında daha fazla bilgi almaya çalışacak. Bunun sonucunda da asteroidin tam büyüklüğü ve Dünya’ya çarpma ihtimali gibi konular daha detaylı bir şekilde incelenebilecek. Daha iyi yörünge hesaplamaları yapıldığında, gezegenimize çarpmak yerine yakınından geçme ihtimalini de görebiliriz.

İLGİLİ HABER Olduğunuz Yere Şimdi Bir Asteroit Düşse Ne Olacağını Gösteren İnternet Sitesini Denedik: İstanbul Yok Oldu!

ESA’nın gök cisimleri konusunda oluşturduğu risk listesine buradan ulaşmanız mümkün. Ayrıca, NASA’nın asteroitleri 3D olarak incelemenizi sağlayan ‘Eyes On Asteroids’ sitesi yoluyla 2023DW’yi inceleyebilirsiniz.  

Bu asteroidin çarpma ihtimali oldukça düşük olsa da NASA, geçtiğimiz aylarda bu tarz senaryolardan gezegenimizi korumak için bir adım atmıştı. DART ismi verilen bu proje kapsamında bir uzay aracı milyonlarca kilometre uzaklıktaki bir asteroide çarptırıldı.


Kaynak webtekno.com

 

Oyun Dünyasına Hızlı Bir Giriş Yapan V Rising’in Sistem Gereksinimleri Nedir?

Bir zamanın popüler oyunu Battlerite’ın yapımcısı Stunlock Studios’un elinden çıkan V Rising, eski oyununa kıyasla oldukça farklı bir rotaya girmiş olsa da bu yolda başarılı oldukları apaçık ortada. Çıkış yaptığı zamandan kalma muazzam popülerliğine sahip olmasa da hala oldukça büyük bir kitleye sahip olan V Rising, sahip olduğu bu kitleyi koruyacakmış gibi görünüyor.

Bütçe Dostu Fiyatlara Dikkat Çeken Özellikler Sunan Tecno Spark 9 Pro ile Spark 9T Türkiyede!

Türkiye pazarındaki yerini güçlendirmek için elinden geleni ardına koymayan teknoloji üreticisi Tecno, Spark 9 serisi akıllı telefonlarını ülkemizde satışa sundu. Özellikle de Spark 9 Pro isimli model, özelliklerine kıyasla rekabetçi kabul edilebilecek bir fiyata sahip. Tecno Spark 9T ise tam anlamıyla fiyat/performans ürünü olarak karşımıza çıktı.