2021 Model Samsung Galaxy S21 Ultra Fiyatı ve Özellikleri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yılın ilk bombasını patlattı ve yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S21 ailesini 2021 yılında tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Yani bu telefon artık 2 yaşında. Galaxy S21, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra olmak üzere üç farklı model olarak karşımıza çıkan Galaxy S21 ailesi, tüketicilere 2021 model bir amiral gemisinden bekleyebilecekleri en üst seviye özellikleri vadediyor.

30.06.2023 12:00:15 tarihinde yayınlandı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yılın ilk bombasını patlattı ve yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S21 ailesini 2021 yılında tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Yani bu telefon artık 2 yaşında. Galaxy S21, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra olmak üzere üç farklı model olarak karşımıza çıkan Galaxy S21 ailesi, tüketicilere 2021 model bir amiral gemisinden bekleyebilecekleri en üst seviye özellikleri vadediyor.

Samsung, Galaxy S6 Edge modelinden bu yana süregelen çift tarafı kavisli “edge” ekran tasarımına Galaxy S21 ailesi ile -Galaxy S21 Ultra hariç- veda etmiş durumda. Ayrıca Galaxy S21 modelleri, çıktığı döneme dek en sıradışı arka kamera tasarımlarından birine sahipti. Samsung’un Galaxy S21 ailesindeki en kötü sürprizi ise kutu içeriği oldu.

Geçtiğimiz yıl duyurulan Galaxy S20 Ultra modelinin halefi olan Samsung Galaxy S21 Ultra, tahmin edebileceğiniz üzere Galaxy S21 ailesinin en üst seviye modeli olarak karşımıza çıkıyor. Piyasadaki en güçlü Android akıllı telefonlardan biri olan Galaxy S21 Ultra, gerek güncellenen tasarımı, gerekse güçlü donanım özellikleriyle üst seviye bir akıllı telefon isteyen hemen herkesin beğenisini kazanabilecek bir cihaz.

Samsung Galaxy S21 Ultra, Galaxy S10 ailesinden bu yana görmeye alışık olduğumuz Infinity-O tasarım anlayışını sürdürmeye devam ediyor. Özellikle Galaxy S21 Ultra’ya önden baktığınızda Galaxy S20 Ultra ile son derece benzer bir akıllı telefon görebilirsiniz. Buradaki en önemli ayrıntı, Samsung’un ekranın iki yanındaki kavisleri yok denecek kadar az seviyeye getirmiş olması. Ayrıca Galaxy S20 Ultra ile neredeyse aynı tasarıma sahip olmasına rağmen ekran çerçeveleri inceldiğinden Galaxy S21 Ultra’da daha yüksek ekran/gövde oranı ile karşılaşıyoruz.

Samsung Galaxy S21 Ultra’nın tasarım noktasındaki en büyük yeniliği, daha önce hiçbir akıllı telefonda görmediğimiz özgün bir kamera modülüne sahip olması. Galaxy S20 Ultra’daki cihazın sol üst köşesine yerleştirilmiş dikdörtgen şeklindeki kamera modülü, cihazın köşesine iyice yaklaştırılmış ve ekranın metal çerçevesi ile birleştirilmiş durumda. Son derece büyük bir boyuta sahip olan kamera modülünün içinde dört adet kamera, sensörler ve LED flaş bulunuyor. 

Galaxy S21 Ultra, hem ön hem de arkada Corning firmasının geliştirmiş olduğu yeni nesil koruyucu cam olan Gorilla Glass Victus ile korunuyor. Ayrıca Samsung, cihazın suya ve toza karşı dayanıklılığını IP68 sertifikası ile tasdiklemiş durumda. Son olarak Galaxy S21 Ultra’nın 165 mm yüksekliğe, 75,6 mm genişliğe, kamera çıkıntısı hariç 8,9 mm kalınlığa ve 228 gram gibi oldukça yüksek bir ağırlığa sahip olduğunu da ifade edelim.

Samsung Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21 ailesinin yalnızca en güçlü değil, aynı zamanda en büyük akıllı telefonu olarak karşımıza çıkıyor ve kullanıcılara tam tamına 6,8 inç büyüklüğünde bir ekran sunuyor. 1440 x 3200 piksel çözünürlüğe sahip olan bu ekran, 120 Hz ekran yenileme hızı sunan Dynamic AMOLED 2X panel sayesinde bir akıllı telefonun sunabileceği en iyi görüntü deneyimlerinden birini vadediyor.

516 ppi gibi oldukça yüksek bir piksel yoğunluğuna sahip olan Galaxy S21 Ultra’nın ekranı, 1.600 nit maksimum parlaklık değeri ile yoğun gün ışığı altında dahi ekrandaki görüntülerin rahat bir şekilde görülebilmesini sağlıyor. Samsung, yeni nesil amiral gemisinde de HDR10+ desteği sunmaya devam ediyor.


Kaynak webtekno.com

 

Galaksimizin Merkezindeki Kara Delik İlk Kez Görüntülendi!

Avrupa Güney Gözlemevi, geçtiğimiz günlerde heyecanlandıran bir duyuru yaparak 12 Mayıs Perşembe günü, yani bugün çığır açıcı yeni bir olayı açıklayacaklarını duyurmuştu. Yapılacak sunumda bahsi geçen çığır açıcı keşfin ne olduğu bilinmezken, pek çok kişi o keşfin Samanyolu Galaksisi’nin merkezindeki süper kütleli kara deliğe dair olabileceğini düşünmüştü.

Instagramda Yaprak Dökümü: IGTVden Sonra Şimdi de Boomerang ve Hyperlapsein Fişi Çekildi

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, uzunca bir süredir çeşitli video çekim efektlerine olanak tanıyor. Bunların arasında en popüler olanlar ise Boomerang ve Hyperlapse'ti. Boomerang, bir videonun ileri geri sürekli tekrarlanmasına imkan tanıyor, Hyperlapse ise videoyu hızlandırıyordu. Instagram şimdi bu iki efekt ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı.

Twitter, Ayda Ortalama Kaç Tweet Attığınızı Gösterecek: Peki Bu Ne İşe Yarayacak?

Dünyanın en popüler mikroblog uygulaması Twitter, yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bu özellik, bir kullanıcının ayda ortalama ne kadar paylaşım yaptığını görmenizi sağlıyor. Test aşamasına dahil edilen bazı kullanıcılar, diğer kullanıcıların profillerine girdiklerinde aylık ortalama tweet sayısını görüntüleyebiliyorlar. İyi de bu bilgi, bizim ne işimize yarayacak?