Kendi ChatGPT Uygulamanızı Geliştirebilirsiniz: API, Herkese Açık Olarak Yayınlandı

Kasım 2022’de herkesin kullanımına açılan sohbet botu ChatGPT, şu ana kadar yapabildikleriyle pek çok sektörde profesyonel işlerde bile kullanılmaya başladı. Aynı şekilde, bağımsız ve profesyonel geliştiriciler de sohbet botunu kendi hizmetlerine entegre etti, etmeye devam ediyor.

3.03.2023 03:00:26 tarihinde yayınlandı.

Kasım 2022’de herkesin kullanımına açılan sohbet botu ChatGPT, şu ana kadar yapabildikleriyle pek çok sektörde profesyonel işlerde bile kullanılmaya başladı. Aynı şekilde, bağımsız ve profesyonel geliştiriciler de sohbet botunu kendi hizmetlerine entegre etti, etmeye devam ediyor.

Fakat geliştiriciler, bugüne kadar ChatGPT’nin en yüksek kabiliyetine sahip haline erişemiyorlardı. OpenAI, yalnızca bir önceki nesil dil modeli olan “text-davinci-003” modeline erişim sunuyordu. Fakat mart ayı itibarıyla bu değişti.

OpenAI, paylaştığı duyuruda ChatGPT’nin bugünkü halini oluşturan GPT 3.5 dil modelinin API’ını kullanıma sunduklarını açıkladı. Geliştiriciler, artık “gpt-3.5-turbo” modelini kullanarak daha gelişmiş dil modeline ve dolayısıyla daha gelişmiş kabiliyetlere erişim sağlayabilecekler.

ChatGPT’nin yanı sıra OpenAI, İngilizce sesi yüksek doğrulukta metne çevirebilen Whisper’ın da API’ını yayınladı. Geliştiriciler, “whisper-1” modeli ile Whisper’ı kendi geliştirdikleri sistemlere entegre etme imkânına kavuştu.

GPT 3.5 modeli ve Whisper’ın birlikte kullanımı henüz yeni halka açılmış olsa da aslında yakın zamanda büyük isimler tarafından kullanılabiliyordu. Örneğin Snapchat, GPT-3.5 API’ı ile bünyesinde ‘My AI’ adlı sohbet robotunu barındırmaya başlamıştı.

Whisper ise Speak tarafından kullanılmaya başlanmış, Güney Kore’de yapay zekâ tabanlı ve İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran bir uygulamada karşımıza çıkmıştı.

Hem Whisper’ın hem de GPT 3.5’in birlikte kullanımı ise büyük potansiyeller barındırıyor. Kullanıcılar, artık sadece sesli bir şekilde konuşarak GPT 3.5 modelinden isteklerine cevap alabilecekler. Yakında pek çok geliştiricinin de bu ikiliyi kullandığı örnekleri göreceğiz.

OpenAI’ın API’ından faydalanmak isteyenler, yapay zekâya gönderdikleri her bir kelime için bir ücret ödeyecek. Fakat bu ücret, aslında ChatGPT’nin ilk günlerine nazaran çok daha düşük durumda.

gpt-3.5-turbo modeli ile yapılacak her bir işlem OpenAI’ın token sistemi üzerinden fiyatlandırılacak. 1000 token’lık işlemin maliyeti 0.002 dolar olacak. Bir token ise bir İngilizce kelimenin 4 karakterine denk geliyor.


Kaynak webtekno.com

 

Apple, iPhone 13 Serisinde Yer Almayan Bir Özellik Sebebiyle Kullanıcıların Tepkisini Çekiyor

Teknoloji devi Apple, bugün haber başlıklarında artırılmış gerçeklik setindeki bazı olası sorunlardan dolayı çıkış tarihini erteleyeceğine dair söylentilerle gündeme gelmişti. Şimdiyse iPhone 13 kullanıcılarının oldukça rahatsız olduğu bir konuyla tepkilerin hedefinde. Apple cihazlarla ilgili yaptığı haberlerle bilinen 9to5Mac adlı internet sitesinden elde edilen bilgilere göre iPhone 13 kullanıcıları, cihazın önemli bir özelliğine ulaşamıyor.

Felçli Bir Birey, Düşünceleri Yazıya Çeviren Yapay Zeka Sistemiyle Yazı Yazdı

Teknoloji sayesinde birçok hastalık ve engelin günlük yaşamda yarattığı zorlukları azaltabiliyoruz. Beyinle kontrol edilen protez kollar, işitme cihazları bunlardan sadece bazıları. Düşünceyle yazı yazmayı sağlayan sistemleri de belki duymuşsunuzdur. Bu teknoloji, felç gibi nedenlerle yazma yetisini kaybetmiş insanların iletişimini kolaylaştırmak için yıllardır geliştiriliyor. Meyvesi ise yakın zamanda neredeyse kusursuz bir şekilde kendini gösterdi.