Twitter’da Fake veya Bot Hesaplar Nasıl Tespit Edilir?

Son 1 aydır Elon Musk’ın satın almak istemesi ile gündeme gelen Twitter, bildiğiniz gibi tüm insanların ‘özgürce’ fikirlerini ifade edebildiği ve gündem/kamuoyu oluşturabildiği bir yer. Eğer birçok insan belirli bir dertten muzdarip ise seslerini duyurmak için örgütleniyor ve Twitter’da bir araya gelerek belirli bir söz öbeğini yazıp paylaşarak gündem oluşturuyorlar.

25.04.2022 22:30:27 tarihinde yayınlandı.

Son 1 aydır Elon Musk’ın satın almak istemesi ile gündeme gelen Twitter, bildiğiniz gibi tüm insanların ‘özgürce’ fikirlerini ifade edebildiği ve gündem/kamuoyu oluşturabildiği bir yer. Eğer birçok insan belirli bir dertten muzdarip ise seslerini duyurmak için örgütleniyor ve Twitter’da bir araya gelerek belirli bir söz öbeğini yazıp paylaşarak gündem oluşturuyorlar.

Ancak bu gündemler, belirli belirsiz taraflarca sabote edilebiliyor ve gündem değiştirilebiliyor. Nasıl mı? Sahte veya bot hesaplarla. Birisi gündemi değiştirmek istediğinde bot hesaplara komut veriyor ve belirli bir söz öbeği binlerce sahte hesaptan Tweet olarak atılıyor ve gündem değiştiriliyor. Peki bu bot veya sahte hesapları nasıl saptarsınız? Gelin öğrenelim.

Twitter’da bir sahte hesap;

Twitter’da eğer bir hesabın sahte veya bot olup olduğunu anlamak için yapmanız gereken ilk şeylerden biri, hesabın kullanıcı adını kontrol etmek. Genellikle bot hesapların kullanıcı adlarının sonunda bir dizi numara olur. Bu da üretilme sıralarından kaynaklı.

Sahte hesapların attığı Tweet’ler genellikle tek bir gündem üzerinedir. Profile girdiğinizde ve Tweet’ler sekmesine tıkladığınızda gördüğünüz tweet’ler genellikle tek bir gündem üzerineyse anlayın ki o hesap sahtedir. Eğer botsa durum daha da vahim oluyor zira bot hesaplar, gündeme girmek için o kelime öbeğini kullanıp geri kalanında rastgele Türkçe kelimeler diziyorlar ve bunları spamlıyorlar.

Bu tarz hesaplar genellikle sadece doğrulanmış hesapların altında Tweet atarlar. Doğrulanmış hesaplar bir iş adamına, bir siyasiye, bir sosyal medya fenomenine veya ünlü birine ait olabilir. Direkt olarak kendileri yapmasa da bazen hayranlar bile sahte hesaplarla o kişilerin tweet’lerini gündeme sokabilirler.

Sahte veya bot hesapların açılma tarihi en çok 2-3 ay öncesine gider zira bu tarz hesaplar Twitter tarafından çoğunlukla engellenir. Örneğin bu yazının yazıldığı tarih, 23 Nisan 2022. Eğer Şubat veya Mart ayında açılmış bir hesap görürseniz ve üstteki kriterleri karşılıyorsa bilin ki o hesap sahtedir.


Kaynak webtekno.com

 

Apple Müzike Canlı Performanslar Geliyor: Sevdiğiniz Şarkıcıları Konserdeymiş Gibi Dinleyebileceksiniz!

Spotify ve YouTube Music gibi milyonlarca kullanıcıya sahip olan müzik platformları, uygulamalarına yeni özellikler getirerek kullanıcı deneyimini iyileştirmeye çalışıyor. Teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen müzik servisi Apple Music de aynı şekilde diğer platformlarla olan rekabette öne çıkmak için yeni özelliklerini platformuna ekliyor. 

Japonyadaki Telefonlarda Deklanşör Sesini Kapatmak Neden Mümkün Değil?

Teknolojinin önümüze açtığı her kapının maalesef çok geçmeden karanlık yüzünü de görüyoruz. Elbette bu durum, ortaya çıkan cihazlarla veya teknolojilerle ilgili değil, art niyetli insanlardan kaynaklanıyor. Örneğin Apple’ın, eşyalarınızı kolayca bulabilmenizi sağlayan AirTag cihazı, otomobil hırsızlığı gibi alanlarda kullanılmıştı. Ya da temassız ödeme kolaylığının gelmesiyle, kart bilgilerinin kolayca elde edildiğini gördük.

Her Daim Kuzeyi Gösteren Kutup Yıldızı Polaris’in Okuyunca Hayran Kalacağınız Öyküsü

Evinizi, işinizi, arkadaş çevrenizi hatta kendinizi bile bir nebze olsun değiştirebilirsiniz ancak gece vakti hava karardıktan sonra gözünüzü göğün kuzeyine çevirdiğiniz zaman her daim orada Polaris Kutup Yıldızı ile karşılaşacağınızı bilmek size güven verecektir. Polaris Kutup Yıldızı binlerce yıldır denizciler başta olmak üzere tüm seyyahlara ve yolunu kaybetmiş maceracılara yön göstererek, onlara da tıpkı bize verdiği güveni veriyor.

Microsoft, Yepyeni Oyunlardan Haberlerle Dolu Olacak Xbox & Bethesda Showcase Etkinliğini Duyurdu

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Microsoft, geçtiğimiz yıllarda oyun devi Bethesda’yı satın almıştı. Dev şirketin bunun yanı sıra geçtiğimiz aylarda bir diğer oyun devi Activision Blizzard’ı da satın alacağı da açıklanmıştı. Bu tarz haberler de Xbox’ın sahibi olan dev şirketin oyun dünyasında oldukça iddialı olduğunu gözler önüne sermişti.