Türkiye’nin İlk Dijital Robotik Yarışmasında 3. Sezon Başlıyor: Siz de Katılabilirsiniz!

Lise çağındaki gençlere verdiği eğitimle bu gençlerin robotik alanında uzmanlaşmalarını sağlamaya çalışan Riders, “Riders Robotik Ligi 3. sezon”u için kayıt toplamaya başladı. Gençlerin bilgisayar başında Python temelli robotik öğrenmelerini sağlayan Riders ile öğrenciler, dünya çapında rekabete katılmak için önemli bir fırsat yakalamış olacaklar.

22.09.2022 01:30:31 tarihinde yayınlandı.

Lise çağındaki gençlere verdiği eğitimle bu gençlerin robotik alanında uzmanlaşmalarını sağlamaya çalışan Riders, “Riders Robotik Ligi 3. sezon”u için kayıt toplamaya başladı. Gençlerin bilgisayar başında Python temelli robotik öğrenmelerini sağlayan Riders ile öğrenciler, dünya çapında rekabete katılmak için önemli bir fırsat yakalamış olacaklar.

Riders Robotik Ligi’nde gençler, mentor öğretmenleri (mentorlar aynı zamanda veli ya da üniversite öğrencisi de olabilirler) önderliğinde 6-10 kişilik takımlarını kuruyor ve lige dahil oluyorlar. 5 haftalık eğitim süresi boyunca çevrimiçi canlı eğitimlerde robotik kodlamanın temellerini öğrenen öğrenciler, sonraki aşamada ise takımlarıyla birlikte robotik projelerini geliştirerek ekip çalışması ile yarışma heyecanına ortak oluyorlar.

Riders Robotik Ligi için takım kayıtları 7 Ekim tarihine kadar sürecek. Kayıt döneminin ardından, 8 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında lig serüveni başlamadan önce çevrimiçi eğitimler tamamlanmış olacak. Ardından 14 Kasım tarihine kadar takımlar, eğitim süresi boyunca kendilerine verilen görevleri tamamlayacak ve paylaşılan ipuçları ile yarışmalara hazırlanacaklar. Takvimler 15 Kasım’ı gösterdiğinde ise ön eleme süreci başlayacak ve 18 Kasım’a kadar sezon finaline katılmaya hak kazanan takımlar belli olacak. 22-25 Kasım tarihlerinde, sezon finali tablosunun ilk 3 sırasında yer alacak takımlar adını Dünya Finali’ne yazdıracak. 23 Nisan 2023 tarihinde bu uzun maratonun en iyileri belli olacak. Dünya Finali’ne katılmaya hak kazanan takımlar, tüm sezonların en iyileriyle uluslararası yarışmada karşı karşıya gelerek zirve mücadelesi verecekler.

Riders Robotik Ligi 3. sezonu boyunca öğrenciler, ACROME Robotics Kurucu ve CEO’su Başar Şahinbeyoğlu ile yüzde yüz canlı uzaktan eğitim görme imkanı yakalayacak. Eğitim sonunda öğrenciler Riders tarafından verilen bir ‘’Eğitim Sonu Sertifikası’’ kazanacaklar. Tüm öğrenciler 4 ay süresince sınırsız olarak erişebilecekleri bir Riders hesabı üzerinden diledikleri zaman pratik yapma imkanı kazanacaklar. 5 hafta boyunca sürecek 15 saatlik kapsamlı programın ardından takımlar Sezon Finalleri ve Dünya Finali’ne katılım fırsatı elde edecek ve ödüller kazanacak.

Riders ve Riders Robotik Ligi hakkındaki tüm gelişmelere Riders.ai web sitesi üzerinden ve aşağıdaki sosyal medya kanalları üzerinden ulaşabilirsiniz. Diğer yandan Riders, topluluğun en yeni gelişmelerden haberdar olduğu, yarışmacıların karşılaştığı sorunlar hakkında çözümler aradığı ve hatta bir takıma sahip olmayan gönüllülerin kendilerine takım bulabildiği bir Discord sunucusuna sahip.


Kaynak webtekno.com

 

Twitterdan Yeni Nesil Sosyal Medya Girişimi: Blueskyın Kodları Halka Açık Şekilde Paylaşıldı

Twitter’ın 2019’da duyurduğu yan kuruluşu Bluesky, bu yıl hedefi olan merkeziyetsiz sosyal ağ protokolü geliştirme sürecine başlamıştı. Blok zincir tabanlı sosyal ağlar için açık kaynaklı bir protokol oluşturmayı hedefleyen şirket, ‘Authenticated Data Experiment (ADX - Kimliği Doğrulanmış Veri Deneyi)’ olarak isimlendirdiği sisteminin ilk kodlarını bugün yayımladı.

Yapay Zekâyla Oluşturulan Drake ve The Weeknd Şarkısı, Grammy Ödüllerine Gönderildi: Adaylık İçin Uygun Olabilir!

Sık sık herkesin ağzını açık bırakan yapay zekâ, geçtiğimiz aylarda sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir şarkıyla gündeme gelmişti. “Ghostwriter977” kullanıcı ismine sahip bir kişi, Drake ve The Weeknd’in seslerini kullanarak yapay zekâyla “Heart on My Sleeve” isimli bir şarkı oluşturmuştu. Şarkı, kısa sürede tüm sosyal medyada gündem olmuştu. Hatta şarkının gerçekten bu ikiliye ait olduğunu sananlar bile olmuştu.

Bitcoin Üretmek Giderek Zorlaşıyor: Hash Oranında Geçen Yıla Kıyasla Devasa Artış Yaşandı

Kripto para sektörüyle içli dışlı olanlarınızın da bileceği üzere, yeni bir Bitcoin üretmek için çalışan makinenin çalışma hızına ‘hash oranı’ veya bir diğer ismiyle 'karma oranı' deniyor. Yeni blokları üretebilmek için saniye başına denk düşen toplam işlem gücünü temsil eden hash oranının ve anlık işlem gücünün yüksek olması ise o blockcahinin birçok çeşitli saldırıya karşı daha güvenli olduğu anlamına geliyor.