Telegrama Ücretli Mesajlar Özelliği Geliyor: Bazı Mesajları Görmek İçin Para Ödememiz Gerekebilir...

Son yıllarda kullanıcı sayısını ciddi bir şekilde artıran popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, geçtiğimiz aylarda ücretli abonelik sistemi ‘Telegram Premium’u kullanıma sundu. iOS’te 13,99 TL, Android’de ise 13,49’luk fiyatlarla ülkemizde kullanıma açılan sistem, abonelere yüksek hızda indirmeler, özel çıkartmalar, dosya yüklemelerinde iyileştirmeler ve daha birçok yeniliği sunuyordu.

29.10.2022 00:45:14 tarihinde yayınlandı.

Son yıllarda kullanıcı sayısını ciddi bir şekilde artıran popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, geçtiğimiz aylarda ücretli abonelik sistemi ‘Telegram Premium’u kullanıma sundu. iOS’te 13,99 TL, Android’de ise 13,49’luk fiyatlarla ülkemizde kullanıma açılan sistem, abonelere yüksek hızda indirmeler, özel çıkartmalar, dosya yüklemelerinde iyileştirmeler ve daha birçok yeniliği sunuyordu.

Şimdi ise Telegram’ın ücretli hizmet konusunda bununla yetinmeyeceği ortaya çıktı. Sosyal medya platformları hakkında paylaşımlarıyla tanınan Matt Navarra tarafından fark edilen yeni bir özellik, platforma ‘ücretli gönderiler’ gelebileceğini ortaya koydu.

Gelen ekran görüntülerini incelediğimizde Telegram’ın ücretli mesajlar üzerinde çalıştığını görüyoruz. Bu, kullanıcıların belli mesajlar için ücret talep edebileceğini ortaya koyuyor. Örneğin görüntülerin birinde, bir mesajı açmak için 1 euro istendiğini görüyoruz.

Buna ek olarak iOS’ta da test edilen özellikle ilgili dikkat çeken bir kısım da platformun kendi ödeme sistemini kullanması. Bu, Telegram’ın ücretli gönderiler için Apple’ın App Store uygulama içi satın alma sistemini tercih etmediğini, bunun yerine kendi sistemini kullandığını gösteriyor. Apple’ın bu konuyla ilgili bir açıklaması yok; ancak bu tarz alternatif ödeme sistemleri kullanarak uygulama içi içerik satımı App Store yönergelerine uymadığından Telegram’ın bu planının gerçekleşme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Telegram’ın bu tarz bir ödeme yöntemi denemesinin Apple’a her satıştan %30 komisyon ödememek için olduğu tahmin edilebilir. Zaten ‘Premium’ ücretlerinde de iOS uygulamasında web ve Android’e göre daha yüksek ücretler olduğunu görebiliyoruz. Telegram ile Apple arasında bir süredir gerginlik olduğunu da eklemekte fayda var. CEO Pavel Durov, App Store’un katı kuralları nedeniyle şirketi açıkça eleştiriyordu. Ünlü iş insanı, şirketin Telegram’ın bazı iOS güncellemelerini yapmaması gibi konularda sert açıklamalar yapmıştı.

İLGİLİ HABER Telegram Kullanıcı Adınızı Kripto Para ile Satın Alabileceksiniz: Kullanıcı Adları TONcoin ile Satılacak

Özelliğe dönecek olursak Telegram’ın bu konu hakkında resmi bir açıklaması şu anlık yok. Ancak gelen görüntülerden, ne zaman çıkacağı belli olmayan ücretli gönderilerin şu sıralarda test edildiğini anlayabiliyoruz. Ayrıca Telegram’ın ödeme yönteminde farklı bir metot tercih etmesinin, Apple ile platform arasında yeni gerginlikler yaratabileceğini ekleyebiliriz.


Kaynak webtekno.com

 

İddia: Apple, Piyasaya Bile Sürmeden iPhone 15 Üretim Adedini Azalttı (2 Önemli Nedeni Var)

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın iPhone 15 serisiyle tanışmamıza artık günler kaldı. Şirket, 12 Eylül'de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max isimli yeni akıllı telefonlarını resmen duyuracak. Apple hayranlarının heyecanlı bekleyişleri sürerken, şirketle ilgili iddialar kazanı da kaynamaya devam ediyor. Bu bağlamda; gelen son haberler ise bu yıl iPhone 15 kıtlığı yaşanabileceğini düşündürüyor.

Sunucu (Server) Nedir? Sunucular ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Teknolojinin ve İnternetin günlük yaşamda daha çok kullanılmasıyla birlikte bilgisayar ve dijital dünyaya ait terimlerin de daha çok kullanılmaya başlandığını görebilirsiniz. Server ve sunucu ifadeleri, İnternetin yaşamımıza dahil ettiği terimler arasında yer alır. Aslında Server ve sunucu aynı şeyi ifade eder. Server; bir bağlantı ağını yönetmek, veritabanı barındırmak, dosya paylaşmak, uygulama paylaşmak, web sayfaları ile e-posta barındırmak için kullanılan güçlü bilgisayar olarak ifade edilebilir.