NVIDIA Perde Arkasını Anlattı: İnternetin Dört Bir Yanını Saran Cadılar Bayramı Videoları Nasıl Oluşturuldu?

31 Ekim, dünyanın dört bir yanında Cadılar Bayramı olarak kutlandı. Ancak kutlamalar yalnızca fiziksel etkinlikler olarak karşımıza çıkmadı. Günümüzün ciddi bir bölümünü geçirdiğimiz sosyal medya platformları, Cadılar Bayramı ile ilgili içeriklerle doldu taştı. Bu süreçte yalnızca kostümleri değil, grafik tasarımcılar tarafından oluşturulan içerikleri de gördük.

3.11.2022 00:15:13 tarihinde yayınlandı.

31 Ekim, dünyanın dört bir yanında Cadılar Bayramı olarak kutlandı. Ancak kutlamalar yalnızca fiziksel etkinlikler olarak karşımıza çıkmadı. Günümüzün ciddi bir bölümünü geçirdiğimiz sosyal medya platformları, Cadılar Bayramı ile ilgili içeriklerle doldu taştı. Bu süreçte yalnızca kostümleri değil, grafik tasarımcılar tarafından oluşturulan içerikleri de gördük.

Cadılar Bayramı ile ilgili içerikler üreten profesyonellerden ikisi, Sabour Amirazodi ile ATOM olarak da bilinen Eric Tuelle idi. NVIDIA teknolojilerini kullanan profesyonel tasarımcılar, ortaya benzersiz işler çıkarmışlardı. Peki bizim saniyeler içerisinde izleyip geçtiğimiz o videoların hazırlanma sürecinde neler yaşandığını hiç merak ettiniz mi? NVIDIA, bu meşakkatli süreci bizler için açıkladı. 

Aslına bakacak olursak bu içerik, Cadılar Bayramı için özel olarak hazırlanmadı. ATOM, öncelikle NVIDIA GeForce RTX 4090’ın hareket yakalama teknikleri ile işlem hızlılığını test edebilmek için Mr. Pumpkin isimli videoyu oluşturdu. Peki bu video nasıl oluşturulmuştu?

Bir dizi fotoğraf kullanarak 3 boyutlu modeller oluşturma yöntemi olan fotogrametri, kaliteli 3 boyutlu nesneleri hızlı bir şekilde oluşturmak için iyi bir yöntem olarak benimsenmeye devam ediyor. İşte gerçek bir balkabağıyla ATOM'un yolculuğu da bu noktada başladı. Gerçek bir balkabağını 360 derece tarayan Tuelle, elde ettiği görüntüyü önce Adobe After Effects'e, sonra da Adobe Substance 3D Sampler'daki bir görüntü dizisine aktardı. Buradaki çalışmasını tamamlayan tasarımcı, projeyi Maxon Cinema 4D'ye yükledi.

Görüntüyü mükemmel hale getirmek için çalışmalarını sürdüren tasarımcı, dokuları ve renkleri de ayarladı. Bulut, sis ve ateş gibi hacim efektlerini de uygulamaya koyan ATOM, NVIDIA GeForce RTX 4090’ın yetenekleri sayesinde tüm bu süreci hızlı bir şekilde tamamlamıştı. Ancak işlemler bunlardan ibaret değildi. Videodaki tüm ögeleri hazır hale getiren ATOM, videonun ham halini Topaz Labs Video AI'ye yükledi. Böylelikle video çözünürlüğü 4K’ya ulaşmış, bu süreçte kalite kaybı yaşanmamıştı. Tasarımcının YouTube’daki diğer içeriklerine buradan ulaşılabilir.

NVIDIA sanatçısı olan ve yaptığı bazı çalışmaları IMDb’de de yayınlayan Sabour Amirazodi, yıllardır her Cadılar Bayramı kutlamaları için özel içerikler hazırlıyor ve bu içerikleri evinin duvarlarında yansıtıyor. İşte Perili Tapınak isimli proje de tam olarak bu yansıtmaları kapsıyor. Gelin hemen bu videonun arka planında neler yaşandığına bakalım:

Proje projeksiyon haritası gerektiriyordu. Sanatçı bu nedenle GPU hızlandırmalı MadMapper yazılımını ve yapılandırılmış ışık tarama özelliğini kullandı. Bunu NVIDIA RTX A5000 GPU tarafından desteklenen mobil iş istasyonuna bir DSLR kamera bağlayarak başaran Amirazodi, kamera ile sayısız fotoğraf çekti. Projektörün bakış açısına da 3D modelin dayandırılacağı görüntüyü hazırladı. Cinema 4D'de bulunan temel kamera eşleştirme araçları, sahnenin oluşturulması için büyük önem arz etmişti.

Amirazodi, evinin etrafında dolaşarak evini taramak için lidar kamera kullandı. Daha sonra haritalamayı rafine etmek için eksiksiz bir 3 boyutlu model oluşturdu ve bunu FBX dosyası olarak dışa aktardı. Sahneleri dokulamak, donatmak, canlandırmak, ışıklandırmak ve işlemek için ise Cinema 4D ve OTOY OctaneRender yazılımları kullanıldı. GPU hızlandırmalı görüntü alanı, karmaşık 3D modellerle sorunsuz etkileşim sağladı.


Kaynak webtekno.com

 

Yaratıcılığını Beslemek ve Kendini Geliştirmek İsteyenlere: NVIDIA Studio Creative Weekend Yayınları Bugün Başlıyor

Oyunlarını bilgisayar üzerinden oynayan büyük bir kitlenin ilk tercihi olan NVIDIA, ekran kartlarıyla sadece “şu oyunu kaldırır mı” muhabbetlerine dahil olmuyor. Şirketin NVIDIA Studio adlı programı, her türlü içerik üreticisinin kullandığı programları optimize ederek içerik üreticiye yaratıcı akışı duraklatmadan çalışma imkanı sağlıyor. Bu içerik üreticilerin arasından tanınan isimlerle bir araya gelen NVIDIA, bu alanda bir süredir devam eden yayınlar gerçekleştiriyor.

Google, Karanlıkta Bile Gündüz Gibi Fotoğraf Çekebileceğiniz Yeni Yapay Zeka Programını Başlattı

Fotoğraf ya da video çekerken iyi bir aydınlatmaya sahip olmak en kötü özelliklere sahip kamerayla bile kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlar. Ancak özellikle akıllı telefonlarla çekilen fotoğraflar için dijital gürültü, yani çekilen fotoğraflarda dağılmış, çoğu parlak renkli noktalar büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Google Araştırma ekibi, MultiNerf adını verdiği yapay zeka projesine yeni bir açık kaynak ekleyerek bu soruna bir çözüm bulmuş olabilir.

Instagrama Keşke Gelse Dediğimiz 8 Özellik

Özellikle de gizlilik, pratiklik, kişiselleştirilebilirlik konularında sınıfta kalan Instagram, aldığı geri bildirimlerle kendini sürekli güncellese de itiraf edelim ki kendimizi, "keşke Instagram’da bu özellik de bulunsa" derken buluyoruz. "Bazı fonksiyonları daha verimli kullanmak bizim de hakkımız" dediğimiz de oluyor, ayıp olmasın diye takip ettiklerimizin her şeyine maruz kalmak istemediğimiz de…