NASA’dan Beyin Yakan Bilmece: Bu Resimlerden Hangisi Gerçekten Uzaya Ait?

NASA'nın "Astronomy Picture of the Day" (APOD - Günün Gökbilimi Görüntüsü) isimli projesi, 1995 yılından beri faaliyet gösteren bir uygulama. Bu sitede her gün bir astronomi fotoğraf paylaşılıyor ve altında da bilim insanlarınca yazılmış ufak notlar yer alıyor.

22.02.2022 23:15:18 tarihinde yayınlandı.

NASA'nın "Astronomy Picture of the Day" (APOD - Günün Gökbilimi Görüntüsü) isimli projesi, 1995 yılından beri faaliyet gösteren bir uygulama. Bu sitede her gün bir astronomi fotoğraf paylaşılıyor ve altında da bilim insanlarınca yazılmış ufak notlar yer alıyor.

Her gün eşsiz görüntülere yer verilen APOD'da geçtiğimiz gün oldukça enteresan bir görüntü paylaşıldı. Günün görseli, tamı tamına 225 fotoğraftan oluşan davesa bir görseldi. Ancak görsele dair en ilginç detay 225 fotoğraftan oluşuyor olması değil; bu fotoğraflardan 224 tanesinin gerçekten uzaya ait olmayışıydı. Yani yalnızca bir fotoğraf gerçekti.

Fotoğrafta bulunan sahte fotoğrafların tamamı, uzay çalışmalarında algoritmaları test etmek için geliştirilen özel görüntülerden oluşuyor. Yani aslında aralarından gerçek olanı bulup ayırt etmek çok da kolay değil. 

Fotoğrafların kaynakları ise 'This is not a galaxy' ve 'This is not an APOD' isimli iki internet sitesi. Bu sitelerde her biri 'sahte' olan fotoğrafları paylaşıyorlar. Her tıkladığınızda karşınıza ayırt etmesi mümkün olmayan sahte uzay görüntüleri çıkıyor. 

İLGİLİ HABER Astronotlar Üzerine Basmasa Bari: NASA Artemis Göreviyle Uzaya LEGO Figürleri Gönderecek

NASA'nın yönelttiği bu zorlayıcı sorunun cevabı, 6 Eylül 2020'de yine APOD'da paylaşılan bir fotoğraf olarak karşımıza çıkıyor. Hubble tarafından çekilen 'Yengeç Bulutsusu' görüntüsü, 225 fotoğraf arasında bize göz kırpıyor. Sizin tahmininiz neydi? Doğru görüntüyü seçebildiniz mi?


Kaynak webtekno.com

 

VALORANTta Bir Kadın Oyuncuya Yönelik Yapılan Kan Dondurucu Tehdit ve Taciz Konuşmaları Gündem Oldu: Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Boş vakitlerimizde eğlenmek için oynadığımız çevrimiçi oyunlar, ne yazık ki bazen psikolojik bir cehenneme dönüşebiliyor. En mutlu gününüzü yaşadıktan sonra bile oyun içinde bir oyuncunun size karşı söylediğini okuduğunuz/duyduğunuz anda çevrimiçi dünyaya ne kadar alışık olsanız da çeşitli kötü hislere kapılabiliyorsunuz. Belki siniriniz atıyor, belki de derin bir üzüntü yaşıyorsunuz ve söylenenleri hep aklınızın bir köşesine kaydediyorsunuz.

Yanlışlıkla Tüm Üniversiteye Burs E-Postası Atan İTÜ Öğrencisi Sosyal Medyada Gündem Oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu, dün hiç karşılaşmayı tahmin etmedikleri bir e-posta ile karşılaştı. İTÜ öğrencisi Esra Gürsoy tarafından üniversitenin tamamına gönderilen bu e-posta, Esra’nın burs başvurusu hakkındaki yardım isteğini içeriyordu. Fakat e-posta, yanlışlıkla yalnızca ilgilisine değil, tüm öğrencilere gönderildi.

Hosting Alırken Kafası Karışanlara: Standart Hosting ve Bayi Hostinginden Hangisi Daha Mantıklı?

Web siteleri dijital çağın temel yapı taşları oldular. En basit haliyle her gün girdiğimiz sosyal medya platformları bile özünde bir sunucuya bağlı olan web sayfaları. Bir fikri, işi veya hobiye dair bilgileri internet üzerinden paylaşmak isteyenler için en profesyonel alternatiflerinden biri olan web sitesi için bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var. Özellikle sitenizin sağlıklı çalışması için en önemli etkenlerin başında sunucu; yani hosting hizmeti geliyor. Elbette kendinize bir hosting satın almadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar var, ancak bu içeriğimizde çok merak edilen bir konuya odaklanacağız.

Veri Transferi Denilince İlk Akla Gelen XML Dosyası Nedir, Nasıl Açılır?

Bir programcı ya da uygulama geliştirici olmasanız bile XML metin işaretleme dilini duymuş ya da bir XML dosyası görmüşsünüzdür. Mutlaka görmüş olmanızın nedeni bu dil ile oluşturulmuş dökümanların neredeyse her yerde kullanılıyor olmasıdır. XML dili ile oluşuturulmuş dökümanlar hem insanlar hem de pek çok işletim sistemi tarafından kolayca okunabilir.