NASA Astronotu, Uzayda Yaşadığı Yerden Gördüğü Nefis Dünya Manzarasını Paylaştı

Yeryüzünden ortalama 400 kilometre uzaklıkta seyreden, Dünya'nın çevresinde günde 12 tur atan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan NASA Astronotu Mark Vande Hei muhteşem bir video paylaştı. 

2.03.2023 07:15:10 tarihinde yayınlandı.

Yeryüzünden ortalama 400 kilometre uzaklıkta seyreden, Dünya'nın çevresinde günde 12 tur atan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan NASA Astronotu Mark Vande Hei muhteşem bir video paylaştı. 

Astronotun paylaştığı görüntülerde, yeryüzünün yuvarlak şekli ve mavi-yeşil renkleri net şekilde görülüyor. Ayrıca görüntülere yeryüzünün hayranlık verici doğa olaylarından Kuzey Işıkları da eşlik ediyor.

Temeli 1998 yılında atılan Uluslararası Uzay İstasyonu; uzaya fırlatıldığı o günlerden bu yana sürekli genişledi. ABD adına NASA'nın üstlendiği projede bugüne dek, Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Japon Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) çalışmalar yaptı, her ülke kendi astronotunu gönderdi.

İstasyonun amacı uzaydaki insan yaşamı, astrofizik, biyoloji, meteoroloji, astronomi, fizik, malzeme bilimi, mühendislik ve diğer alanlarda birçok deney ve araştırmalar yapmak için kullanılıyor. Örneğin bu araştırmalardan birisi uzayda insan DNA'larının nasıl etkilendiği, nasıl mutasyon geçirdiği üzerineyken, uzayda bitki yetiştirmek üzerine pek çok araştırma da var. 

Astronot Vande Hei, Dünya'nın yüzeyindeki yaşamın her geçen gün daha da büyüdüğünü ve gezegenimizin doğal kaynaklarına daha çok zarar verdiğimizi belirtiyor. NASA görevlisi, görüntülerle birlikte paylaştığı bu anlamlı mesajlarını "Dünya'yı uzaydan izlemekten büyük keyif aldığını ve bu deneyimin hayatındaki en büyük anılardan biri olduğunu" sözleri ile bitirdi.


Kaynak webtekno.com

 

105 Işık Yılı Uzaklıkta İki Yeni Ötegezegen Keşfedildi: Biri Yaşama Elverişli Olabilir!

Bilim insanlarının uzay araştırmaları hızla devam ederken her geçen gün evrenin derinliklerinden bir keşifle karşılaşıyoruz. Ötegezegenleri de içeren bu keşifler, dünya dışı yaşam arayışımızda büyük bir önem taşıyor. Ötegezegen ne diye soracak olursanız; bu isim, güneş sistemimize dahil olmayan ve başka bir yıldızın yörüngesinde bulunan gezegenlere veriliyor. Uzmanlar en son, geçtiğimiz haftalarda okyanusla kaplı olabilecek bir gezegen keşfettiklerini duyurmuştu.

11le Çarpınca İyi Para: Appleın Açığını Bulan Türk Yazılımcı, İki Ayrı Ödül Kazandı

Bir yazılımı hatalarını o yazılımın geliştiricisi olarak bulmak o kadar kolay değil. İnsan kendi ürününe yeterince dışarıdan bakamayabiliyor ve yazılımlardaki önemli hatalar bazen herhangi bir insan tarafından ortaya çıkarılabiliyor. Kullandığımız uygulamalar bu şekilde güvenli kalıyor ve bu davranış, uygulamanın ya da herhangi bir yazılımın sahibi tarafından ödül yoluyla pekiştiriliyor.