Meta, Bu Sefer ChatGPTye Tam Anlamıyla Rakip Olacak: Dil Modelini Ticari Kullanıma Açacak!

Kasım 2022’de yayınlanan OpenAI’ın sohbet botu ChatGPT’nin ardından tüm teknoloji devleri, yapay zekâ üzerine çalışmalarını hızlandırdı. Bu şirketlerden birisi de Haziran 2022’den önce adı Facebook olan Meta idi.

15.07.2023 08:45:08 tarihinde yayınlandı.

Kasım 2022’de yayınlanan OpenAI’ın sohbet botu ChatGPT’nin ardından tüm teknoloji devleri, yapay zekâ üzerine çalışmalarını hızlandırdı. Bu şirketlerden birisi de Haziran 2022’den önce adı Facebook olan Meta idi.

Meta, ChatGPT’nin yayınlanmasından sadece 3 ay sonra kendi dil modeli LLaMA’yı duyurmuştu. Ancak bu model, sadece bilimsel çalışmalar için bilim insanlarının ve araştırmacıların kullanımına açıktı. Bugünse yine Meta hakkında oldukça büyük iddialar ortaya atıldı.

The Financial Times tarafından paylaşılan habere göre Meta, çok yakında yapay zekâ modelinin ticari versiyonunu da piyasaya sürecek. Bu versiyon, girişimler ve şirketlerin özelleştirilmiş yapay zekâ teknolojilerini kendi teknolojilerine entegre etmelerine imkân kılacak.

Tabii bir diğer deyişle Meta, OpenAI’ın ChatGPT’si ile artık başa baş bir rekabete girecek. Şirket, iddia hakkında henüz bir doğrulama veya yalanlama yapmadı. Ticari yapay zekânın ne zaman yayınlanacağına dair de bir bilgi paylaşılmadı.

Aynı şekilde bu yapay zekânın sadece iş ortaklıklarına mı açık olacağı yoksa ChatGPT gibi herkes tarafından mı kullanılabileceği detayı da bilinmiyor. Ancak Meta, ChatGPT ile sadece gelir olarak değil, bilinirlik olarak da rekabet etmek istiyorsa ikinci seçenek daha mantıklı olacaktır.

İLGİLİ HABER Meta, Metinden Müzik Üretebilen "MusicGen" Yapay Zekâ Modelini Duyurdu


Kaynak webtekno.com

 

Google, Yeni Güncellemesi Sayesinde Sağlık Sektöründe Çığır Açabilir

Canlıların sağlığına yönelik duyarlılıklar, özellikle pandemi döneminden sonra daha da artmış durumda. Haliyle bu doğrultuda, sağlık hizmetleri de geliştiriliyor. Dünyanın birçok yerinde halen sağlık hizmetlerine erişemeyen insanlar bulunuyor. Bu bazen sağlık hizmetlerinin yoksunluğundan kaynaklanırken, bazen ise mevcut olsa dahi insanların özellikle yabancı ülkelerde kendi dillerini konuşabilen doktorlara ulaşamayışından kaynaklanıyor.