Kimler Geldi, Kimler Geçti: Google’ın 2021 Yılında Faaliyetini Durdurduğu Tüm Hizmetleri

Hayatımıza bir arama motoru olarak 1998’de giren teknoloji devi Google, bugüne kadar sayısız yan hizmetle internet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırdı. Ancak bu hizmetler ömrünü tamamlayınca şirket, bu hizmetlere veda ederken hiç çekinmedi. Bu durum, her yıl olduğu gibi 2021 yılında da aynı şekildeydi.

23.02.2022 01:30:23 tarihinde yayınlandı.

Hayatımıza bir arama motoru olarak 1998’de giren teknoloji devi Google, bugüne kadar sayısız yan hizmetle internet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırdı. Ancak bu hizmetler ömrünü tamamlayınca şirket, bu hizmetlere veda ederken hiç çekinmedi. Bu durum, her yıl olduğu gibi 2021 yılında da aynı şekildeydi.

Bu vedalar gerek hizmete gerek kalmadığında, gerekse hizmet farklı bir isimle yeniden geliştirilip sunulmak istendiğinde gerçekleşti. Yıllar içinde kapatılan ve adını hatırlayabileceğiniz bazı hizmetlerin arasında Google Labs, Google Notebook, Google Checkout ve Picasa gibi isimler yer alıyor. Bu listeye bu sene 25 servis daha eklendi. Biz de hepsini sıralayarak kısaca analım dedik.

Senenin sonundan başına doğru sıralayacağımız listede kapatılan son servis olacak AngularJS, 31 Aralık’ta kullanıcılara veda edecek. Tabii tamamen değil, ismen veda edecek. Web uygulamaları oluşturmak için kullanılan bu açık kaynaklı servisin yeni adı, ‘JavaScript’ eklentisinden kurtularak ‘Angular’ olacak.

Aramızdan dün, yani 20 Aralık’ta ayrılan Museletter, muhtemelen Google’ın en kısa ömürlü servisi oldu. Aslında tam anlamıyla erişime bile açılmayan bu haber servisi, eylülde erken erişime açıldıktan 3 ay sonra iptal edildi.

Gelelim efsaneleşmiş ürünlerden birine: Google Toolbar, neredeyse Google’ın arama motoru olarak kullandığı ilk yıllardan beri tarayıcılarda boy göstermekteydi. Arama sayfasına girmeden arama yapabileceğiniz bir bölümün yanı sıra pop-up engelleyici ve Google Translate desteği gibi özellikleri de bulunan Google Toolbar, bugün her tarayıcıda bu özelliklerin bulunması nedeniyle ömrünü tamamlayıp aramızdan ayrıldı.

Kendinize özgü harita ve rotalar oluşturabildiğiniz bu servisin uygulamasına verilen destek kesildi. Artık uygulamadan yeni harita oluşturamazsınız. Ancak internet sitesinden oluşturup uygulamadan görüntüleyebilirsiniz.

2005’te kullanıma açılan bulut servis Bookmarks, kullanıcıların notlarını, favori sitelerini ve kaydedebilecekleri diğer birçok şeyi saklamasını sağlıyordu. Örneğin Google Maps’te işaretleyip kaydettiğiniz yerler buraya gidiyordu. Ancak servis kapansa bile hâlâ Maps’e girip önceden kaydettiğiniz yerleri görebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

100.000 Farklı Senaryoyu Simüle Eden Yapay Zeka, 2022 Dünya Kupası Şampiyonunun Kim Olacağını Tahmin Etti

Dünyanın dört bir yanından futbol tutkunlarının gözü kulağı şu sıralar Katar'da. Zira 2022 Katar Dünya Kupası karşılaşmaları resmen başladı ve futbolla ilgilenen herkes, Türk Milli Takımı turnuvada bulunmadığından dolayı gönlündeki milli takımın şampiyon olmasını istiyor. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi şampiyonun kim olacağını tahmin etmek böylesi turnuvalarda pek de mümkün olmuyor.

Oyunu Gelmeden Müzikleri Geldi: FIFA 23ün Şarkıları Belli Oldu

Futbol tutkunlarının heyecanla beklediği FIFA’nın en yeni oyunu FIFA 23’ün çıkışına artık günler kaldı. Electronic Arts’ın alt markası EA Sports tarafından geliştirilen FIFA 23, 30 Eylül 2022 tarihinde piyasaya sürülecek ve bekleyenleri ile buluşacak.

Eğlence Platformundan Haber Kaynağına: Yetişkinler, Haberleri Öğrenmek İçin TikTok’u Tercih Ediyor!

Çinli sosyal medya platformu TikTok, şüphesiz son zamanların en popüler uygulamalarından. 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan platform, yediden yetmişe dünya çapından birçok insan tarafından tercih ediliyor. Kısa video formatına sahip olan uygulama, aynı zamanda özellikleriyle diğer sosyal medya platformlarının da benzer özelliklerle karşımıza çıkmasını sağlıyor.