Hayatımıza Yıllar Önce Girse de Çoğumuzun MagSafe ile Tanıştığı Kablosuz Şarj Teknolojisi, Zannedildiği Kadar Kullanışlı mı?

Ancak bu noktada bir problem daha var. Telefonları prizlerden kurtarmayı başardığımız dönem, Apple'ın MagSafe'i ortaya çıkardığı birkaç yıl öncesinde değil aslında yaklaşık 14 yıl önce başladı. Çoğumuzun bu durumdan haberdar olmamasının sebebi ise bu yenilikçi teknolojinin seneler önce pek rağbet görmemiş olması. 

17.10.2023 15:45:08 tarihinde yayınlandı.

Ancak bu noktada bir problem daha var. Telefonları prizlerden kurtarmayı başardığımız dönem, Apple'ın MagSafe'i ortaya çıkardığı birkaç yıl öncesinde değil aslında yaklaşık 14 yıl önce başladı. Çoğumuzun bu durumdan haberdar olmamasının sebebi ise bu yenilikçi teknolojinin seneler önce pek rağbet görmemiş olması. 

Peki kablosuz şarj teknolojisi hayatımıza ne zaman girdi ve şimdilerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılan MagSafe bu konuda ne kadar başarılı?

Aslında MagSafe ve bunun gibi diğer kablosuz şarj cihazları, endüktif şarj (inductive charging) kategorisine girmekte ve endüktif şarjın temelleri, 1990'ların başında Oral-B'nin ürettiği şarj edilebilir fırçalarla atıldı.

Ardından Visteon Corporation, 2007'de araçtaki farklı tanışabilir cihazlar için özel güç kablosu ihtiyacını ortadan kaldırmaya yönelik, araç içi bir kablosuz şarj teknolojisini tanıttı.

Elbette kablosuz şarj teknolojisi zamanla geliştikçe sunduğu yenilikler de değişim gösterdi. Bugün büyük telefon üreticileri tarafından benimsenen Qi gibi çeşitli kablosuz şarj alternatifleriyle, şarj pedleri ve cihazlar arasındaki uyumluluk sağlandı ve kablosuz şarj daha yaygın bir hâle gelmeye başladı. 

Ayrıca Qi standardı da aynı şekilde endüktif şarj kullanarak bir nevi kablosuz güç aktarımına olanak sağlayan bir arayüz niteliğinde. 

Palm Pre, cihaza güç iletmek için manyetik alanları kullanan ve Touchstone ismi verilen yerleşik bir endüksiyonlu şarj sistemiyle birlikte hayatımıza girdi. Kullanıcılar bu teknolojiyle birlikte kabloları takıp çıkarma derdinden kurtuldu ve telefon, Touchstone'a yerleştirildiğinde şarj işlemi otomatik olarak başladı. 

Palm Pre'de kullanılan kablosuz şarj teknolojisinin arkasında, Kablosuz Güç Konsorsiyumu (WPC) tarafında geliştirilen Qi kablosuz şarj standı vardı. Böylelikle Qi, bu yenilikçi şarj sisteminin temelini atmış oldu.

Samsung, 2011 yılında Droid Chargeback için ilk ticari kablosuz şarj cihazını piyasaya sürdü. Bunun yanında Galaxy S4 için de kablosuz bir şarj kapağı geliştirdi. Galaxy S6 ve S6 edge modelleri de kablosu şarjla gelen ilk cihazlardandı.


Kaynak webtekno.com

 

Getir, Kullanıcıların İş veya Eleman Bulmasını Sağlayabilecek Getirİş İsimli Bir Özellik Üzerinde Çalışıyor Olabilir

2015 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana büyük bir gelişim yaşayan Getir, hem ülkemizde hem de dünyada sayılı hızlı teslimat hizmeti şirketleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz ay da sizlere aktardığımız haberde şirketin çıktığı yatırım turunda 768 milyon dolar yatırım topladığını ve değerini 11,8 milyar dolara yükselttiğini aktarmıştık. Bu da ülkemizin en başarılı girişimlerinden olan Getir’in 10 milyar dolar değerlenmeye ulaşan şirketlere verilen ‘decacorn’ unvanını almasını sağlamıştı.

YouTube, Fransa’nın Aşırı Sağcı Cumhurbaşkanı Adayına Erişim Sınırı Getirdi

Avrupa’nın en önemli ve turistik ülkeleri arasında yer alan Fransa, zorlu bir döneme giriyor. Ülke, 10 Nisan 2022 tarihinde cumhurbaşkanı seçimi için sandığa gidecek. Şu anki Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 16 Kasım’da adaylığını resmen açıklamıştı. Ayrıca 2017 yılında yarışa dahil olan sağcı Marine Le Pen de adaylar arasında yer alıyor. Ancak bu isimler arasında ‘aşırı sağcı’ Eric Zemmour, en çok göze çarpan aday konumunda yer alıyor.