GPT-3 ve Siri Birleştirildi: Ortaya Söylediğiniz Her Şeyi Anlayabilen Bir Akıllı Ev Asistanı Çıktı

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, son birkaç aydır tüm dünyanın gündeminde. GPT-3 teknolojisinden yararlanan sohbet botu, sorduğunuz her şeye cevap verebiliyordu. Şimdi ise bir geliştirici, bu tarz bir teknolojinin akıllı ev cihazlarına ve sesli asistanlara nasıl katkıda bulunabileceğini gösterdi.

20.01.2023 13:00:34 tarihinde yayınlandı.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, son birkaç aydır tüm dünyanın gündeminde. GPT-3 teknolojisinden yararlanan sohbet botu, sorduğunuz her şeye cevap verebiliyordu. Şimdi ise bir geliştirici, bu tarz bir teknolojinin akıllı ev cihazlarına ve sesli asistanlara nasıl katkıda bulunabileceğini gösterdi.

Mate Marcshalko isimli geliştirici, GPT-3 ile Apple’ın sesli asistanı Siri’yi birleştirerek şaşırtıcı derecede akıllı bir ev asistanı oluşturdu. Ayrıca Apple’ın ‘Kestirmeler’ uygulamasından da yararlandı. Marcshalko, ortaya çıkan sonucu Reddit üzerinden bir video ile paylaştı.

Paylaşılan videoda, geliştiricinin Siri yoluyla HomeKit akıllı ev cihazlarıyla kontrol ettiği görülebiliyor. Ayrıca asistanın, normalde Siri’nin cevap vermekte zorlanacağı komutlara bile yanıt verebilmesi büyük dikkat çekiyor. Geliştirici, Siri, GPT-3 ve HomeKit özellikli akıllı cihazları arasında arayüz oluşturmak için Apple’ın ‘Kestirmeler’ uygulamasından kullandığını söylüyor.

Örneğin Marcshalko, videoda sesli asistana “Bu videoyu ofiste karanlıkta kaydettiğimi fark ettim, bu konuda bir şeyler yapabilir misin?” dediğini görüyoruz. Yapay zekâ bu cümlenin ardından ise hemen ışıkları açıyor. Devamında ise geliştirici, asistandan odasının sıcaklığını “uyumasına yardımcı olacak şekilde” ayarlamasını istiyor. Yapay zekâ da şaşırtıcı bir şekilde sıcaklığı buna göre ayarlıyor.

Ortaya çıkan demo, sesli asistanların GPT-3 gibi yeni nesil yapay zekâ modelleriyle birleştirildiğinde gelecekte ne kadar gelişebileceğini bizlere gösterdi. Tabii sistemin mükemmel olmadığını söylemek gerek. Geliştiriciye göre GPT-3’e yönelik API istekleri 0,014 dolara mal oluyor. Yani, bu akıllı ev asistanını kullanmak Siri gibi ücretsiz değil.

Maliyete ek olarak videonun düzenlenmiş olduğunu da görebiliyoruz. Yani sesli asistanın kullanımında bazı aksaklıkların çıktığını, videoya da yalnızca seçili bölümlerin eklendiğini tahmin etmek zor değil.

Siri ve diğer benzer asistanlar, asla kaba, zararlı şeyler söylememek için tasarlandı. Ancak Marschalko’nunkine benzer sistemler bu tarz tehlikeli şeyler söyleyebilme potansiyeline sahip. GPT-3’te de benzer güvenlik önlemleri var; ancak illa ki beklenmedik cevaplarla karşılaşabiliyoruz. Bu da yapay zekâ konusunda bazı soru işaretleri doğuruyor.

İLGİLİ HABER Dünyayı Sallayan ChatGPT Hakkında Büyük Bir Skandal Ortaya Çıktı: Neredeyse Bedava Çalışan Afrikalı İşçiler Sayesinde Geliştirilmiş

Yine de geliştiricinin oluşturduğu demonun oldukça heyecan verici olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Sesli asistanların, onlarla bir insan gibi muhabbet edebileceğimiz kadar gelişip gelişmeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Kaynak webtekno.com

 

Oyun Dünyasının Oscarı Olan DICE Ödülleri, Yeni Sahiplerini Buldu: Yılın Oyunu It Takes Two Oldu

Çıktığı günden bu yana büyük bir beğeni toplayan It Takes Two’nun geliştiricisi Hazelight, geçtiğimiz günlerde oyunun bir dizi ve filme uyarlanmasıyla ilgili görüşmelere başlandığını açıklamıştı. Cody ve May’in maceradan maceraya koştuğu ve arkadaşınızla birlikte bu maceralara yön verdiğiniz oyun, uzun bir süre Steam’in en çok satın alınan oyunlarından biriydi.

Bir YouTuberın Çektiği Sadece 10 Dolara Türkiyede Ne Alabilirsin? Videosu Viral Oldu: Yemediği Şey Kalmamış

Eylül ayının başında 8,27 seviyelerindeyken bir anda yükselmeye başlayan ve bugün 9,97 ile rekor kıran dolar kuru, enflasyonun da etkisiyle Türkiye’deki her sektörde peşi sıra fiyat artışlarına neden oldu. Marketlerdeki ürünlerin fiyatlarında %50’ye varan artışlar yaşandı, benzinin litre fiyatı da küresel artışla birlikte kurun da etkisiyle neredeyse her hafta zamlandı.