Google, Çalışanlarının Kendi Sohbet Botu Bardı Kullanmasını İstemiyor: İyi de Neden?

Üretken yapay zekâ yarışında önde gelen şirketlerden biri olmayı amaçlayan Google, birkaç ay önce ChatGPT rakibi sohbet botu Bard’ı tanıtmıştı. Zamanla gelişen bu yapay zekâ aracı, istediğiniz her soruya yanıt verebiliyordu. Şirket, yakın zamanda gerçekleştirilen I/O etkinliğinde Bard’a gelecek tüm özellikleri de açıklamıştı.

17.06.2023 17:00:16 tarihinde yayınlandı.

Üretken yapay zekâ yarışında önde gelen şirketlerden biri olmayı amaçlayan Google, birkaç ay önce ChatGPT rakibi sohbet botu Bard’ı tanıtmıştı. Zamanla gelişen bu yapay zekâ aracı, istediğiniz her soruya yanıt verebiliyordu. Şirket, yakın zamanda gerçekleştirilen I/O etkinliğinde Bard’a gelecek tüm özellikleri de açıklamıştı.

Şimdi ise Reuters tarafından paylaşılan bir rapor, Google’ın çatı şirketi Alphabet’in çalışanları için bir politikası olduğunu ortaya çıkardı. Buna göre teknoloji devi, çalışanlarının piyasadaki sohbet botlarına karşı dikkatli olmasını istiyor. Buna kendi sohbet botu Bard da dahil.

Konuya ilişkin kaynaklara dayandırılan habere göre Alphabet, çalışanlarının OpenAI’ın ChatGPT’si veya kendi sohbet botu Bard gibi modellerle gizli bilgi paylaşılmamasını tavsiye ediyor. Bunun nedeni ise sızıntı riski.

Şirket, çalışanlarının hassas bilgiler girmesini istemiyor; çünkü kullanıcıların bu bilgileri görüntüleme ihtimali bulunuyor. Öte yandan sohbet botları, girdileri kendilerini eğitmek için de kullanabiliyor. Bu da ayrı bir risk oluşturuyor Google’dan konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.

İLGİLİ HABER Googleın ChatGPT Rakibi Yapay Zekâ Aracı Bard, Avrupada Engel Yedi...

Bunun haklı bir endişe olduğunu söylemek mümkün. Bir diğer teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz ay bir veri sızıntısı yaşadığını açıklamıştı. Bu sızıntı, Samsung çalışanlarının ChatGPT’yi kullanmasının ardından gelmişti. Güney Koreli şirket, yaşananların akabinde de çalışanlarının ChatGPT’yi kullanmasını yasaklamıştı.

Öte yandan Amazon’dan bir avukat da bu yılın başlarında çalışanlara ChatGPT’yle hassas bilgi paylaşılmaması çağrısında bulunmuştu. Aynı şekilde mayıs ayında Apple’ın da çalışanlarının ChatGPT, Bard ve GitHub’ın Copilot aracı gibi modelleri kullanmasını gizlilik nedeniyle yasakladığı ortaya çıkmıştı. Tabii Apple’ın kararında gizliliğe ek olarak kendi yapay zekâ teknolojileri geliştirmesinin etkisi olabileceği de belirtilmişti.


Kaynak webtekno.com

 

1 Hafta Boyunca Google ve YouTube Yerine Sadece TikTok Kullandık: İşte Deneyimlerimiz

2014 yılında hayatımıza giren Musical.ly, her ne kadar “şarkılara kendi kliplerinizi” çekebileceğiniz bir sosyal medya olarak tasarlansa da son dönemlerinde insanların ‘challenge’lar yaptığı ve dans videolarını yüklediği bir platform haline gelmişti. Daha sonra bu platform kelimenin tam anlamıyla şekil değiştirerek 2016 yılında TikTok adıyla kullanıma sunulmuştu.

Hem Android Hem iOS İçin Kullanabileceğiniz 10 Zil Sesi Yapma Uygulaması

İster Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon, ister iOS işletim sistemine sahip bir iPhone sahibi olun; cihazı kutudan ilk çıkardığınız zaman varsayılan bir zil sesi ile gelir. Bazı kullanıcılar için zil sesi önemli değildir ancak pek çok kullanıcı kendisine özel bir zil sesi ister. Eğer cihazın kendi araçları üzerinden farklı bir zil sesi atayamadıysanız zil sesi yapma hizmeti sunan üçüncü taraf mobil uygulamalar kullanabilirsiniz. 

Dogecoin, Ethereum Kurucusu İle Ortaklaşa Hazırladığı ve ‘Herkesi Ödüllendirecek’ Yeni Sistemini Tanıttı

Kripto ekonominin en bilinen para birimlerinden Dogecoin, geçtiğimiz ay Elon Musk ve Binance CEO’su arasındaki olay yaratan diyaloglarla kendinden bahsettirmişti. Şimdi ise kurucu şirket, yeni bir ‘staking’ mekanizması üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Ethereum blok zincirinin kurucu ortaklarından Vitalik Buterin işbirliğinde geliştirilen yeni mekanizma ‘Dogecoin Trailmap’ adı altında geçtiğimiz gün tanıtılmıştı. Bu projenin planlanan şekilde ilerlemesi halinde Dogecoin’in başarısına büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.