Elon Musktan İlginç Çıkış: Beyne Çip Takmak, Metaverseten Daha İyi

Yaptığı her açıklamayla gündeme bomba gibi düşmeyi başaran milyarder iş insanı Elon Musk, gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Metaverse ve web 3.0 gibi ekosistemleri pek de kalıcı bulmadığını söyleyen Musk, kendi projesi Neuralink'in metaverse ve web 3.0'ü geçeceğini söyledi. Elon Musk, bu öngörünün uzun vadede mutlaka gerçekleşeceğini düşünüyor. 

23.02.2022 02:30:32 tarihinde yayınlandı.

Yaptığı her açıklamayla gündeme bomba gibi düşmeyi başaran milyarder iş insanı Elon Musk, gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Metaverse ve web 3.0 gibi ekosistemleri pek de kalıcı bulmadığını söyleyen Musk, kendi projesi Neuralink'in metaverse ve web 3.0'ü geçeceğini söyledi. Elon Musk, bu öngörünün uzun vadede mutlaka gerçekleşeceğini düşünüyor. 

The Babylon Bee'ye verdiği röportajda konuşan Elon Musk, kimsenin günler boyunca bir gözlük takıp sanal bir dünyada yaşamak istemeyeceğini düşündüğünü belirtti. Musk'a göre sanal bir dünya için fiziksel yaşamdan soyutlanmak, pek de akıl karı bir iş değil. Bir de itirafta bulunan Musk, metaverse ve web 3.0 gibi zaten tam olarak anlamadığını, ileride belki anlayabileceğini ancak şu an için bu teknolojileri pazarlamadan ibaret gördüğünü söyledi.

Musk'a göre metaverse denilen şey, gözleri mahvetme garantili, surata yerleştirilmiş bir televizyondan başka bir şey değil. "Bu gerçekten iyi bir şey mi?" diye soran Musk, özelleştirilmiş bir Neuralink çipinin ise bir insanı zaten sanal bir dünyaya sokabileceğini, bu yüzden de metaverse ve web 3.0 gibi şeylere ihtiyaç kalmayacağını belirtiyor. Peki Neuralink tam olarak ne oluyor? Gelin en basit haliyle bu teknolojiye yakından bakalım.

İLGİLİ HABER Metaverse İçin Hazırlanan Sanal Dünya Horizon Worldsde Cinsel Taciz Yaşandı: Soruşturma Başlatıldı

Neuralink, en basit tabiri ile beynimize yerleştirilen bir çip. Yüklenen yazılımlarla beyin ile bilgisayarlar arasında bir bağlantı kuran çip, bir insanı adeta robotlaştırıyor. Açık konuşmak gerekirse Neuralink'in de hiç masum bir teknoloji olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak Elon Musk'ın yaptığı kıyaslamada haklı olduğu bir detay var. Öyle ki Neuralink, insanları sanal bir dünyaya sokabilecek potansiyele sahip. Bu da metaverse ekosistemlerine duyulan ihtiyacı teknik olarak ortadan kaldırıyor. Ancak kaç insanın beynine bir çip taktırıp gün boyunca o kafada yaşamak isteyeceği de pek net değil...

Neuralink ile ilgili hazırladığımız detaylı tanıtım içeriğimize buradan, bir maymunun Neuralink ile nasıl video oyunu oynadığını anlattığımız içeriğimize de buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Amazon, Yapay Zekâ ile Bölgelerden Gelebilecek Talepleri Öngören Bir Sistem Geliştirdi: Siparişler Daha Hızlı Teslim Edilecek!

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon, birçok farklı kategoride olduğu gibi yapay zekâ konusunda da öne çıkıyor. Amazon’un müşteri karşılama ve küresel operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Stefano Prego’nun CNBC’ye yaptığı bazı açıklamalar da, yapay zekânın şirketin birçok hizmetine entegre edileceğini ortaya koyuyor.

Zorunlu Deprem Sigortasına Büyük Değişiklik Geliyor: Vatandaşın Hem Ödeyeceği Hem Alacağı Para, 2 Katına Çıkacak!

27 Eylül 2000’den bu yana tüm konutlar için uygulamaya konan “zorunlu deprem sigortası” hakkında büyük değişiklikler gündeme geldi. Kahramanmaraş merkezli on binlerce vatandaşın ölümüne yol açan depremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK), konutlar için sunulan teminatı iki katına çıkaracağı öne sürüldü.

Spotify’ın Öğrendiğinizde Daha Etkili Kullanmanızı Sağlayacak Az Bilinen 17 Özelliği

Dijital sektörün gelişmesi ve internet kullanımın yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza pek çok yeni sektör dahil oldu. Bu sektörlerin en büyükleri arasında hiç şüphesiz çevrimiçi müzik yayın platformları bulunuyor. Devasa kütüphanesi, 320 kbit/s’ye kadar çıkan ses kalitesi, mükemmel çalışan öneri algoritması, kullanıcılara reklamlı da olsa sunduğu ücretsiz kullanım imkanı sayesinde kullanıcıların ilk tercihlerinden biri Spotify oluyor.