Ekran Kaydı Alıp Video Düzenleyebileceğiniz Camtasia Studio 8 Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Mobil cihazlarda bulunan dahili uygulamalar sayesinde ekran kaydı almak ve kayıt üzerinde düzenlemeler yapmak son derece kolay olsa da hala Windows ve MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarda bu işlemleri başarılı bir şekilde yapabilmek için üçüncü taraf programlara ihtiyacımız var. Camtasia Studio 8, bu konuda en başarılı performansı sunan kayıt programlarından bir tanesi. 

16.02.2022 02:45:04 tarihinde yayınlandı.

Mobil cihazlarda bulunan dahili uygulamalar sayesinde ekran kaydı almak ve kayıt üzerinde düzenlemeler yapmak son derece kolay olsa da hala Windows ve MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarda bu işlemleri başarılı bir şekilde yapabilmek için üçüncü taraf programlara ihtiyacımız var. Camtasia Studio 8, bu konuda en başarılı performansı sunan kayıt programlarından bir tanesi. 

Camtasia: Screen Recorder & Video Editor ya da bilinen adıyla Camtasia Studio 8, en basit tanımıyla bir ekran kaydı programı ancak dahili olarak sunduğu kurgu araçları sayesinde videolarınızın son derece profesyonel görünmesini sağlıyor. Ücretli bir program olsa da deneme sürümü ile neler yapabildiğine bakabilirsiniz. Gelin Camtasia Studio 8 nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir gibi merak edilen soruları tüm detaylarıyla inceleyelim.

TechSmith tarafından geliştirilen ve yayınlanan Camtasia: Screen Recorder & Video Editor ya da bilinen adıyla Camtasia Studio 8, Windows ve MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda ekran kaydı alabileceğiniz ve bu kayıtlarla beraber pek çok farklı video ile ses üzerinde kurgu yapabileceğiniz bir programdır.

Camtasia Studio 8 programını benzer ekran kayıt programlarından ayıran en önemli özellik, dahili olarak sunduğu video editör araçlarıdır. Ekran kaydı aldıktan sonra elinizdeki videoya benzersiz efektler ekleyebilir, düzenlemeler yapabilir, yeni videolar ve sesler ekleyerek gerçek anlamda profesyonel bir video hazırlayabilirsiniz.

Genel olarak bakacak olursak Camtasia Studio 8 programı, kullanıcılarını farklı programlarla uğraşmaktan kurtarıyor. Bilinen ekran kayıt programlarından birini kullanırsanız ekran kaydı alır, belki birkaç basit düzenleme yapar ve videoyu kaydedersiniz. Detaylı bir kurgu yapmak için başka bir video düzenleme programına daha ihtiyacınız vardır.

Camtasia Studio 8 programı ise hem bir ekran kayıt hem de bir video düzenleme programı olduğu için kullanıcılarına aynı anda iki farklı hizmet veriyor. Her iki işleve de sahip olan Camtasia Studio 8 ile ekran kayıtlarınızı benzersiz birer videoya dönüştürebilirsiniz. Üstelik programın kendi kütüphanesinin sunduğu pek çok farklı düzenleme aracı ve nesnesi sayesinde videonuz oldukça profesyonel görünür.

Buradan bilgisayarınızın işletim sistemine uygun Camtasia Studio 8 versiyonunu indirdikten sonra kurulumu tamamlayın ve ücretsiz bir TechSmith hesabı oluşturun. Camtasia Studio 8 programının kullanımı iki temel adımdan oluşur; ekran kaydı ve video düzenleme.

Camtasia Studio 8 programını çalıştırdığınız zaman ekran kayıt seçeneklerini özelleştirin ve kayda başlayın. Kayıt tamamlanınca video düzenleme sayfasına geçin. Bu noktada yapabilecekleriniz tamamen sizin hayal gücünüzle sınırlı. İlk kez kullanıyorsanız biraz karmaşık görünebilir ancak alıştıkça Camtasia kütüphanesinin ne kadar kullanışlı olduğunu göreceksiniz. 


Kaynak webtekno.com

 

NASAnın Yeni Uydusundan İlk Dünya Görüntüleri Geldi: Evimize Bir de Buradan Bakın

Fırtınalar, volkanik patlamalar, orman yangınları, bulutlar...Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin (NOAA) GOES-18 isimli yeni uydusu, bu olayların hepsini gözlemleyerek hava, iklim sorunları ve doğal afetleri daha iyi tahmin etmemize ve anlamamıza yardımcı olacak. Başlangıçta GOES-T olarak bilinen uydu, 1 Mart tarihinde NASA tarafından yörüngeye gönderilmişti. 

Wİ-Fİ Ağının Görünür Adı Olan SSID Nedir ve Nasıl Bulunur?

İnternet ve dijital dünyanın hayatımızın değişmez bir parçası olması ile birlikte pek çok yeni terimle tanıştık. Bunlardan biri de SSID kısaltması ile anılan Service Set Identifier’dır. Oldukça havalı ve karmaşık görünmesine rağmen aslında SSID, bağlanmak istediğiniz ya da bağlandığınız kablosuz Wi-Fi ağının görünen adını tanımlar. Tüm kablosuz Wi-Fi ağları bir SSID sahibidir.