EA, Avrupa’da Fiziksel Oyun Satma Devrini Kapatıyor: Koleksiyonculuk Bitiyor mu?

Oyun dünyasının devlerinden olan Electronic Arts, geçtiğimiz aylarda Amazon tarafından satın alınacağı iddiaları ile gündeme gelmişti. Daha sonra “kendi oyununu kendin tasarla” sistemi ile oyun dünyasını kökten değiştirmek istediğini açıklamıştı. Şirket aynı zamanda uzun yıllardır oyuncuları çileden çıkartan Origin uygulamasını, bir süredir test ettiği EA uygulaması ile değiştirmişti.

31.10.2022 07:30:25 tarihinde yayınlandı.

Oyun dünyasının devlerinden olan Electronic Arts, geçtiğimiz aylarda Amazon tarafından satın alınacağı iddiaları ile gündeme gelmişti. Daha sonra “kendi oyununu kendin tasarla” sistemi ile oyun dünyasını kökten değiştirmek istediğini açıklamıştı. Şirket aynı zamanda uzun yıllardır oyuncuları çileden çıkartan Origin uygulamasını, bir süredir test ettiği EA uygulaması ile değiştirmişti.

Bugün ise özellikle oyunların fiziksel kopyalarını satın alan ve bunları biriktirerek fiziksel koleksiyon yapan kullanıcıları derinden üzecek bilgiler paylaştı. Açıklamaya göre EA, artık Avrupa’nın büyük bir kısmında fiziksel oyun satışı yapmayacak.

EA’in yaptığı açıklamaya göre şirket, Avrupa’daki en büyük oyun pazarlarına sahip olan Almanya, İsviçre, Avusturya ve İskandinavya bölgesinde fiziksel oyun satışını tamamen ve kalıcı olarak sonlandıracak. Açıklamada bu yeni sisteme tüm oyunların dahil olduğu ve FIFA, Battlefield gibi oyunların da sadece dijital olarak satılacağı belirtildi. İlk etapta belirli ülkelerde başlayan bu dijitalleşmenin yakında önce tüm Avrupa’ya daha sonra da tüm dünyaya yayılacağı belirtildi.

EA her ne kadar standart oyunların kesinlikle kutulu satılmayacağını belirtmiş olsa da koleksiyon sürümlerinin akıbetiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Pek çok koleksiyoncu ise kutulu oyun günlerinin yavaş yavaş geride kaldığının farkında.

Son yıllarda en çok satan oyunlara baktığımızda neredeyse tüm oyunların %80’inin dijital platformlardan satın alındığını görüyoruz. Oyun dünyası yavaş yavaş Steam, EA, Game Pass ve Epic Games gibi dijital platformlara yönelirken kutulu oyun satışları her geçen gün daha da azalıyor. Özellikle pandemi sırasında tavan yapan dijital oyun satın alımı, fiziksel satın alımların yanında hem kullanıcılar hem de oyun firmaları için daha cazip gelmeye başladı. Özellikle de fiziksel oyunların satın alım oranları CD, kutu ve basım ve dağıtım masrafları karşılamanın yakınından bile geçmiyor.

İLGİLİ HABER Oyuncuları Çileden Çıkartan Origin Tarih Oluyor: EA Windows Uygulaması Resmen Yayınlandı!

EA’in bu hareketinin ardından gözler oyun sektörüne çevrildi. Yakın zamanda diğer firmalardan da benzer açıklamalar görebiliriz. Görünen o ki uzun zamandır oyun oynayan pek çok oyuncunun kutulu oyun satın alma, biriktirme ve sergileme günleri yavaş yavaş geride kalıyor.


Kaynak webtekno.com

 

TürkNet, İnternet Fiyatına Yüzde 40 Oranında Zam Yaptı: İşte Yeni Fiyat

Türkiye’nen en popüler internet sağlayıcılarından biri olan TürkNet, bugün kullanıcılarına pek de hoş olmayan bir güncelleme yaptı. 2021 yılının temmuz ayından bu yana 99,90 TL’den hizmet veren sağlayıcı, bugün internet hizmetinin fiyatına %40 oranında zam uyguladı. Yeni zamla birlikte TürkNet internet hizmetinin fiyatı 139,90 TL olarak güncellendi. Zammın mevcut aboneler için haziran ayından itibaren faturalara yansıyacağı açıklandı.

Wİ-Fİ Ağının Görünür Adı Olan SSID Nedir ve Nasıl Bulunur?

İnternet ve dijital dünyanın hayatımızın değişmez bir parçası olması ile birlikte pek çok yeni terimle tanıştık. Bunlardan biri de SSID kısaltması ile anılan Service Set Identifier’dır. Oldukça havalı ve karmaşık görünmesine rağmen aslında SSID, bağlanmak istediğiniz ya da bağlandığınız kablosuz Wi-Fi ağının görünen adını tanımlar. Tüm kablosuz Wi-Fi ağları bir SSID sahibidir.

Ücretli Twitter Aboneleri Kitap Yazar Gibi Tweet Atabilecek: Karakter Sınırı 25 Bine Çıktı!

Twitter’ın ücretli abonelik sistemi Twitter Blue, birçok kullanışlı özelliğe sahip. Bunlardan biri de karakter sınırını yükselterek uzun tweet atmayı sağlayan bir özellik. Şirket, ücretli aboneliklere özel olarak en başta sınırı 280’den 4000’e çıkarmıştı. Birkaç ay önce ise bu sınır daha da yükseltilerek 10 bin olarak belirlenmişti.