Dünya, Güneşin Yörüngesinden Çıkıp Uzayın Derinliklerine Doğru Sürüklenirse Ne Olur? Gerçekleşme İhtimali Var!

Dünya, şu an için yaşama elverişli olduğunu bildiğimiz tek gezegen. Yeşili, mavisi ve tüm diğer renkleriyle eşsiz olan Dünya'mızın, bu hayat kaynağının elbette bazı düzenler sonucunda olduğunu söyleyebiliriz. Bu düzenin başında da Güneş'e olan uzaklığı bizi karşılıyor.

4.12.2022 21:15:12 tarihinde yayınlandı.

Dünya, şu an için yaşama elverişli olduğunu bildiğimiz tek gezegen. Yeşili, mavisi ve tüm diğer renkleriyle eşsiz olan Dünya'mızın, bu hayat kaynağının elbette bazı düzenler sonucunda olduğunu söyleyebiliriz. Bu düzenin başında da Güneş'e olan uzaklığı bizi karşılıyor.

Dünya'da yaşamın bu derece patlamasının başlıca sebebi, suyun hem katı hem de gaz formunda değil de sıvı formunda kalabilmesidir. Bizi saniyeler içerisinde yok edebilecek kadar güçlüyken aynı zamanda aldığımız nefese kadar her şeyi sağlayan Güneş'in koruması ve sıcaklığından uzaklaşsaydık ne olurdu hiç düşündünüz mü? Bugün sizlere "Dünya, Güneş'in yörüngesinden çıksaydı ne olurdu?" sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

Dünya, milyarlarca yıldır Güneş'in yörüngesinde dönmeye devam ediyor. Elbette bu zamana kadar bu yörüngede kalması kalmaya devam edeceği anlamına gelmiyor. Eğer Güneş Sistemi'ne bir başka yıldız girerse bizi bulunduğumuz yörüngeden kolaylıkla çıkararak uzayın soğuk karanlığına yollayabilir. 

Geniş ölçekte baktığımızda 1 dakika öncesi olarak görebileceğimiz 70.000 yıl önce Scholz isimli bir kızıl cüce, Güneş Sistemi'mizi yalıtan Oort Bulutu'ndan geçti. Dünya'nın 0,6 ışık yılı yakınına kadar yaklaşan yıldız, daha sonra uzaklaşarak gitti. Oort Bulutu, Güneş'in etrafında 3000 astronomik birim (AU) ile 100.00 AU arasında yer alan en az 10¹² buzlu nesneye sahip. Scholz'un buradan geçmesi, bu irili ufaklı meteorların yörüngesini değiştirdi. 

Bu meteorların gelecekte Güneş Sistemi'nin ilk zamanlarındaki meteor yağmuruna benzer bir yağmurla karşı karşıya kalmamıza sebep olabileceği düşünülüyor. Elbette bu noktada güzel haberi verelim. Buradaki meteorların Dünya'ya ulaşması yaklaşık 2 milyon yıl sürecek.

İşte asıl konumuza geldik. Başka bir yıldızın Güneş'e çarpma ihtimali yerçekimi kuvveti düşünüldüğünde çok da gerçekçi değil, ancak Güneş Sistemi'nin içine girme ihtimali düşük de olsa bulunuyor. Böyle bir şeyin olma olasılığı 5 milyar yıl için yaklaşık 100.000'de 1. 

Her ne kadar düşük bir ihtimal gibi görünse de büyük ölçekte baktığımızda pek de imkansız değil. Hadi gelin böyle bir olayı varsayımsal olarak yaşayalım.


Kaynak webtekno.com

 

Geri Sayım Başladı: Samsung Galaxy Flip5 Hakkında Bildiğimiz Her Şey...

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yaklaşık 2 hafta sonra, 26 Temmuz'da yeni Galaxy Unpacked etkinliğini gerçekleştirecek. Bu etkinlikte, markanın yeni katlanabilir ekranlı telefonları Galaxy Z Flip5 ile Galaxy Z Fold5 başta olmak üzere, pek çok yeni ürünle tanışma imkanı yakalayacağız. 

Eğer Bitcoin 0 (Sıfır) Dolara Düşerse Ne Olur?

Kripto paralar hakkında olumsuz düşünen insanlar bile bu piyasanın ve yeni nesil finansal teknolojilerin geleceğini merak ediyorlar. Bitcoin’in tüm kripto para piyasasındaki yönlendirici gücünü düşünürsek, insanların ona karşı sahip oldukları özel ilgiyi de anlarız.

Facebook, Manavgatta Bulunanların İyi Olup Olmadıklarını Soruyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve Türkiye'nin yüreğini dağlayan orman yangınlarıyla ilgili harekete geçti. Kritik olaylarda devreye aldığı "Güvenlik Durumu Kontrolü" özelliğini Manavgat'ta aktifleştiren platform, bu sayede insanların güvende olup olmadıklarını bildirmelerine yardımcı olacak. Elbette bunun için, internet bağlantısının sağlıklı bir şekilde çalışıyor olması gerekiyor.