Binance Türkiye, Kripto Para Yasası İçin Hükümete 13 Öneri Paylaştı

Uzun zamandır beklenen kripto para yasası halen meclise sunulabilmiş ve yürürlüğe girebilmiş değil. İlgili düzenlemeye ilişkin çalışmalar devam ederken, kripto para ekosisteminin lider isimleri de söz konusu düzenlemeye yardımcı olabilecek önerilerini sunuyor.

22.04.2022 18:00:33 tarihinde yayınlandı.

Uzun zamandır beklenen kripto para yasası halen meclise sunulabilmiş ve yürürlüğe girebilmiş değil. İlgili düzenlemeye ilişkin çalışmalar devam ederken, kripto para ekosisteminin lider isimleri de söz konusu düzenlemeye yardımcı olabilecek önerilerini sunuyor.

İşte bu önerilerden bazıları, bugün Binance Türkiye tarafından paylaşıldı. Dünyanın en büyük kripto para platformunun Türkiye ayağı, paylaştığı blog gönderisinde kripto varlık borsaları hakkında düzenleyici çerçeve önerileri ve prensipler sundu. Binance’in endüstriyi en iyi şekilde koruyacağını düşündüğü önerileri şu şekildeydi:

Yeni bir kripto varlık düzenlemesinin temelinde kripto varlıklara dair net bir tanım bulunmasını öneriyoruz. Anlaşılır tanımlar, sınıflandırmalar hakkındaki tartışmaları ortadan kaldıracak ve düzenlemeleri genele uygulanabilir hale getirecektir. Bu hususta, yapılacak Kripto Varlık tanımı zorunlu olarak şu özellikleri içermelidir;

Stabil Coin’lerin de Kripto Varlıklar ile aynı şekilde düzenlenmesini ve denetlemeye tabi tutulmasını öneriyoruz. Ek olarak, Stabil Coin’lerin tahsis edildiği yetki alanı göz önüne alınmaksızın özgürce alınıp satılabilmesini öneriyoruz.

Bunun gerekçesi, Stabil Coin’lerin itibari paralar ve Kripto Varlıklar arasında bir köprü görevi görmesidir. Bir diğer neden ise Stabil Coin kullanımının kısıtlanmasının endüstri ve kullanıcı deneyimine büyük ölçüde zarar verecek olmasıdır.

NFT’lerin gelişimi, komuta ettiği kullanıcı talebi ve piyasa hacminden ötürü Kripto Varlık dünyası ve dolayısıyla ön saflardaki Türkiye için oldukça kritiktir. Ancak, Kripto Varlıklar bir varlık sınıfı olarak 2008’den beridir gelişimlerine devam ederken NFT’lerin alım-satım açısından ana akımın dikkatini çekmesi 2020’de gerçekleşmiştir. Bu nedenle NFT’ler, henüz bir varlık sınıfı olarak Kripto Varlıkların olgunlaşma seviyesini yakalayamamıştır.

NFT’ler için geliştirilmesi planlanan düzenlemelerin, bu teknolojiden en iyi şekilde faydalanabilecek ve ilerlemeye izin verecek şekilde düzenlenmesini öneriyoruz. NFT’ler için her gün yeni kullanım alanları keşfedilmektedir, bu nedenle katı düzenlemeler uygulanması durumunda gelişimin kısıtlanması veya düzenlemelerin sıklıkla yetersiz kalması riskleri ile karşı karşıya kalınabilecektir.

İLGİLİ HABER Kripto Paradan En Fazla Kazanan Ülkeler Açıklandı: Türkiye, Dünyayı Ardında Bıraktı!

Staking, kullanıcıların sahip oldukları Kripto Varlıkları için bir ödül kazanma yöntemidir ve Proof of Stake (Hisse İspatı veya “PoS”) mutabakat sistemine dayanır.

Blockchain teknolojisinin işleyişinde, birbirinden bağımsız doğrulayıcılar ağ üzerinde yapılan işlemleri karmaşık bir bilgisayar hesaplamasından faydalanarak doğrular. Buna mutabakat mekanizması denmesinin sebebi, dünyanın her yerinden sayısız bağımsız kişinin en az %51’inin söz konusu işlemin geçerliliği konusunda mutabakat sağlamasını gerektirmesidir. Bu sayede blockchain’e yeni bloklar eklenmektedir.


Kaynak webtekno.com

 

Twitterdan Toksik Kitleden Bıkan Kullanıcıları Memnun Edecek Özellik

Dünyanın en popüler mikroblog sitesi Twitter'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı açığa çıktı. Tersine mühendislik işlemleriyle sosyal ağlara gelecek özellikleri açığa çıkaran Jane Manchun Wong'un paylaştığı bir ekran görüntüsü, Twitter'a yakın zamanda işleri kolaylaştıracak bir özellik geleceğini gözler önüne seriyor. Peki bu özellik ne işe yaşıyor?

Türkiyenin İlk Cep Uydusu Grizu-263A, SpaceX Tarafından Uzaya Fırlatılacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından kurulan Grizu uzay takımı, uzunca bir süredir Türkiye'nin ilk cep uydusunu tasarlamak için çalışmalarını sürdürüyordu. "Grizu-263A" olarak isimlendirilen bu uydu, artık geri sayıma başlamış durumda. SpaceX, Türkiye'nin ilk cep uydusunu 13 Ocak'ta ABD'den uzaya fırlatacak.

40 Yıllık Tasarımcılara Taş Çıkaran Afişler Tasarlayabileceğiniz 8 Program

Teknoloji öyle bir noktaya geldi ki artık cebinizde taşıdığınız akıllı telefonun kamerası ile bir film çekebilir ve yine aynı telefon üzerinden kurgulayabilirsiniz. Peki ya filminizi tüm dünyaya duyuracak afişi nasıl yapacaksınız? Endişelenmeyin, pek çok farklı özelliği ve işinizi kolaylaştıran aracıyla hayalinizdeki afişi hazırlamanızı sağlayacak birçok farklı afiş hazırlama programı bulunuyor.