Bilgisayarınızdaki Sorunları Çözen Combofix Nedir, Nasıl Kullanılır?

Hepimizin mutlaka bir zamanlar Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve kimseler tarafından sevilmeyen öksüz çocuk Windows 8 sorunları ile boğuşmuşuzdur. Hatta halen Windows 10 ve daha yeni doğmuş bir bebek olan Windows 11 sorunları ile de ara ara boğuşur durumdayız.

21.02.2022 03:30:23 tarihinde yayınlandı.

Hepimizin mutlaka bir zamanlar Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve kimseler tarafından sevilmeyen öksüz çocuk Windows 8 sorunları ile boğuşmuşuzdur. Hatta halen Windows 10 ve daha yeni doğmuş bir bebek olan Windows 11 sorunları ile de ara ara boğuşur durumdayız.

Ancak bugün konumuz Windows 8.1 öncesi Windows sürümleri. Hemen hemen herkesin nefret ettiği o hata sesi hatırladınız mı? Peki ya, aniden gelen mavi ekranları ve piksel piksel görünen yazıları? İşte bu sorunları hala yaşayan ve maziden vazgeçmeyen ya da zorunluluktan vazgeçemeyen Windows kullanıcılarının derdine derman olacak bir program ile karşınızdayız.

ComboFix, sUB'ler tarafından oluşturulmuş, bilgisayarınızı bilinen kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayan ve bulunduğunda bu kötü amaçlı yazılımları otomatik olarak temizlemeye çalışan bir programdır. ComboFix, en yaygın ve güncel kötü amaçlı yazılımların büyük bir kısmını kaldırabilmenin yanı sıra, program tarafından otomatik olarak kaldırılmayan kötü amaçlı yazılımları kaldırmak için eğitimli yardımcılar tarafından kullanılabilecek bir rapor da görüntüler.

Şu anda ComboFix yalnızca aşağıdaki Windows sürümlerinde çalışabilir:

Yukarıda bahsettiğimiz üzere ComboFix sUBs tarafından hazırlanan ve bilgisayarınızı tehlikeli yazılımlar olan malware yazılımları tespit etmek için taradıktan sonra bu yazılımları otomatik olarak temizlemeye çalışan bir programdır.

Bir yardımcı, bilir kişi ya da servis görevlisi tarafından özellikle istenmedikçe ComboFix'i çalıştırmamalısınız. Ayrıca, bu programın gücü nedeniyle, ComboFix tarafından görüntülenen herhangi bir bilgiye uygun şekilde eğitilmiş birinin gözetimi olmadan hareket etmeye çalışmamanız şiddetle tavsiye edilir. Eğer kendi başınıza Comfix’i kullanmaya çalışırsanız, bilgisayarınızın normal işleyişinde sorunlara yol açabilir. Ayrıca, ComboFix'i çalıştırdığınızda, aşağıdaki konumlardan dosyaları otomatik olarak sileceğine dikkat edilmelidir:

Bu konumlardan birinde saklamak istediğiniz dosyaları saklarsanız, yukarıdaki geçici depolama konumlarına güvenmek yerine onları daha güvenli bir konuma taşımanız önerilir.

Unutmayın, Combofix’i kullanmak tamamen kendi sorumluluğunuz altındadır.

Adım #1: Buradan Combofix’i indirin: https://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/

Adım #2: Dosyayı indirdiğinizde aşağıdaki gibi bir uyarı çıkacaktır. Save butonuna tıklayın.


Kaynak webtekno.com

 

Telegram, WhatsAppın Çöktüğü Gece Kaç Milyon Yeni Kullanıcı Kazandığını Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde küresel bir internet problemi yaşandı. Facebook'tan kaynaklı olan bu problem nedeniyle başta Facebook'un kendisi olmak üzere WhatsApp, Instagram ve Messenger kullanılamaz hale geldi. Kesintinin 6 saatten uzun sürmesi, bu olayın tarihe geçmesine neden oldu. Ancak bu durum, Facebook hizmetlerine zarar verirken rakip uygulamalara büyük faydalar getirdi.

İnternet Tabanlı Uygulamaların Temeli API Nedir ve Ne İşe Yarar?

İnternet ve yazılım dünyasında kullanılan pek çok farklı tanım var. Bunlardan bazılarına hepimiz aşinayız, bazılarını ise duymuyoruz bile. Eğer bir yazılımcı, geliştirici değilseniz duymanız da gerekmez. Ancak bunlardan bir tanesi var ki ona hakim olmasak bile iyi ki var olduğunu bilmeliyiz; API. İnternet tabanlı herhangi bir uygulama kullanabiliyorsanız emin olun bunun tek nedeni API arayüzüdür.

Asrock, Etiketi Çıkarılamayan Anakartları Değiştirecek (Evet Çıkarılamayan)

Bir dönemin en büyük anakart üreticilerinden olan Asrock, yeni X670E Steel Legend anakartları ile kullanıcılara yeni bir alternatif sunmuştu. Bu anakart, kullanıcılara 128 GB'a kadar RAM kullanma şansı sunuyordu. 4x32 GB RAM çubuğu takılan durumda, anakartın RAM'leri çalıştırmaya başlaması için birkaç dakika süreye ihtiyacı oluyordu. Firma da bu duruma karşı kullanıcıları uyarmak için anakartların bellek yuvalarının üstüne bir etiket koydu. 

Türkiyeye Karşı da Kullanılan İsrailli Casus Yazılım Pegasusun İsrail Vatandaşlarını da İzlediği İddia Edildi

İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen ve zaman zaman gündeme bomba gibi düşen casus yazılım Pegasus ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsrail ekonomi gazetesi Catalist'te yer alan bir habere göre İsrail polisi, söz konusu casus yazılımı hiçbir mahkeme kararı ya da denetleme olmadan kullandı. İddialara göre kolluk kuvvetleri, 2013 yılında uygulamayı satın alıp, ülkedeki muhalif grupları, devlet görevlilerini ve hatta bazı iş insanlarını bile takip etti.