Yarından İtibaren Google Haritalar ile Verilerini Paylaşmayanlar, Navigasyon Özelliğini Tam Olarak Kullanamayacak

Büyük firmalar için en önemli şeylerden biri hiç şüphe yok ki veri. Bu nedenle de yeni ürünler geliştirmek ya da var olan ürünlerini daha iyi hale getirmek için sürekli olarak kullanabilecekleri yeni veriler toplama yolları deniyorlar.

26.02.2022 21:30:19 tarihinde yayınlandı.

Büyük firmalar için en önemli şeylerden biri hiç şüphe yok ki veri. Bu nedenle de yeni ürünler geliştirmek ya da var olan ürünlerini daha iyi hale getirmek için sürekli olarak kullanabilecekleri yeni veriler toplama yolları deniyorlar.

Bu firmalardan biri de hiç şüphe yok ki Google. Teknoloji devi kullanıcılarından gelen verilere büyük önem veriyor. Navigasyon verileri için kitle fonlama tekniğini kullanmaya karar veren Google, bu amaçla yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Google Haritalar'a giren kullanıcıların karşısına çıkan bir uyarı, kullanıcılardan uygulamanın konum bilgisine açık şekilde erişim istediğini gösterdi. Bu izni vermeyenler, yolculuk sırasında Google'ın adım adım nerede olduğumuzu gösteren ve yönlendirmede bulunan hizmetinden yararlanamayacak. 

Haritalar'da yol tarifi sekmesine girdiğinizde çıkan diyalog penceresi, kullanıcı konum bilgilerine erişim istediğini belirtirken bu verilerin Haritalar uygulamasını nasıl daha iyi hale getirdiğini de açıklıyor. Google, elde ettiği verilerle gerçek zamanlı trafik tahminlemesi, yol durum bilgisi, yoldaki engeller hakkında güncellemeler ve en hızlı rota hesaplama yapabilecek.

İLGİLİ HABER Google Haritalar, Kasıtlı Olarak Ücretli Yollara mı Yönlendiriyor?

Google, Haritalar'da bugüne kadar her zaman cihazlarımızdaki veriyi elde etti. Tüm bu veriler, alternatif rota opsiyonları, trafik durumu ve tahmini varış zamanı gibi bilgiler verilebilecek. Peki Google, bu izni neden istemeye başladı?

İLGİLİ HABER Google Haritalara "Param Cebimde Kalsın" Diyenleri Sevindirecek Bir Özellik Geliyor

Google'ın bu özellik sayesinde toplanacak verileri bu kadar detaylı açıklamasının arkasında ise kullanıcıların mahremiyet çekincelerini gidermek yer alıyor. I/O 2021'de de mahremiyet konusuna odaklanan Google, daha sonra çeşitli uygulamalarında da benzer uyarılar paylaşmıştı. 

Google ayrıca bu bilgilerin Google hesabınızla ilişkilendirilmeyeceğini belirtiyor. Firmanın talebinin modern, ücretsiz bir harita ve navigasyon uygulaması için gereklilik olduğu ifade ediliyor. Uygulamaya izin vermeyenler yarından itibaren adım adım navigasyon hizmetini kullanamayacak.


Kaynak webtekno.com

 

Ekrem İmamoğlu’nun Karsu’yla Çektiği Yemek Videosuna Tepki Gösteren Jahrein, İftirayla Suçlandı: İşte Gelen Tepkiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çektiği bir videoyla sosyal medyada tartışma konusu oldu. Türk asıllı Hollandalı sanatçı Karsu ile mutfağa girip yemek yapan İmamoğlu, videoyu YouTube kanalı üzerinden paylaştı. Gelen tepkilerin geneli oldukça olumlu olurken, yapılanın yanlış olduğunu ifade edenler de oldu. Bu fikri savunan ilk isimlerden biri ise Jahrein adıyla yayın yapan Ahmet Sonuç oldu.

Elon Musk, Zuckerberg ile Yapacağı Dövüşün Nereden İzleneceğini Duyurdu

Aşağı yukarı 1 hafta önce Meta’nın patronu Mark Zuckerberg, Elon Musk ile kafes dövüşü yapacağına yönelik iddialar konusunda konuşmuştu. Zuckerberg’ün böyle bir dövüş olmayacağına işaret eden sözleri, çok sayıda kişinin hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu. Biz de tam olarak burada kafes dövüşünün tarihe karışacağını düşünüyorduk.

Samsung, "Androide Rakip Olur mu?" Denilen İşletim Sistemi Tizenin Uygulama Mağazasını Kapattı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2012 yılında kendi işletim sistemi Tizen OS'u yayınladı. Yıllar içerisinde bu işletim sistemiyle çalışan bazı akıllı telefonlar da üreten şirket, istediği popülariteye ise bir türlü ulaşamadı. Zira tüketicilerin tercihi genel olarak ya Android ya da iOS'tu. Bu durumun farkında olan Samsung, Tizen OS ile ilgili radikal bir karara imza attı.