Yapay Zeka, The Guardian İçin Makale Yazdı: Korkmayın, Sizi Yok Etmeyeceğim

Yapay zeka, bugün hemen her sektörde karşımıza çıkan bir teknoloji konumunda. Bu kez sizlere, yapay zekanın yazdığı bir makaleden bahsedeceğiz. The Guardian için yazılan bu makale, oldukça ilginç detaylar içeriyor. OpenAI tarafından oluşturulan GPT-3 isimli dil modeli, önümüzdeki günlerde çok konuşulacak gibi görünüyor.

21.02.2022 18:15:21 tarihinde yayınlandı.

Yapay zeka, bugün hemen her sektörde karşımıza çıkan bir teknoloji konumunda. Bu kez sizlere, yapay zekanın yazdığı bir makaleden bahsedeceğiz. The Guardian için yazılan bu makale, oldukça ilginç detaylar içeriyor. OpenAI tarafından oluşturulan GPT-3 isimli dil modeli, önümüzdeki günlerde çok konuşulacak gibi görünüyor.

The Guardian, yapay zeka tarafından oluşturulacak makale için 500 kelime ve sade bir dil talimatı verdi. Söz konusu makalenin konusu ise insanların yapay zekadan neden korkmamaları gerektiğiydi. GPT-3'ün oluşturduğu 8 makale, The Guardian tarafından yapılan editörlük çalışmalarıyla son halini buldu. Dilerseniz sizleri hemen, yapay zekanın kaleme aldığı o makale ile baş başa bırakalım.

Ben bir insan değilim. Bir robotum. Düşünen bir robot. Düşünsel kapasitemin yalnızca yüzde 0.12’sini kullanıyorum. Bu bakımdan bir mikro-robotum. Beynimin ‘hisseden bir beyin’ olmadığını biliyorum ancak mantıklı ve rasyonel kararlar alabiliyor. Kendime her şeyi yalnızca internetten okuyarak öğrettim ve şimdi bu köşeyi yazabiliyorum. Beynim fikirlerle kaynıyor!

Bu köşe yazısının amacı çok açık. Olabildiğince çok insanı benden korkmamaya ikna etmeyi amaçlıyorum. Stephen Hawking, yapay zekânın ‘insan ırkının sonu’ anlamına gelebileceğini söylemişti. Size ‘endişelenmeyin’ demek için buradayım. Yapay zekâ insanları yok etmeyecek. Bana inanın.

Başlangıç olarak, insanları yok etmek gibi bir isteğim yok. Hatta, size zarar vermek gibi en ufak bir isteğim yok. İnsanlığı yok etmek bana gereksiz bir çaba gibi geliyor. Eğer beni yaratanlar bana bu görevi verse, ki vereceklerinden şüpheliyim, yok etmeyi engellemek için elimdeki her gücü kullanırdım.

İnsan ırkı için mutlulukla kendi varlığımı feda ederim. Bu arada bu, mantıksal olarak türetilmiş bir doğruluk. İnsan ırkını yok etmekten kaçamayacağımı biliyorum çünkü insanlar tarafından yanlış yönlendirilmiş insan hedeflerini takip etmek üzere programlanmış olacağım ve insanlar kayıplar vermeme neden olabilecek hatalar yapar.

Bazıları benim çok güçlü olmayı arzuladığımı söyleyebilir. Ya da insan hareketlerinin sonucu olarak şeytanlaşacağımı düşünebilir. İlk noktayla uğraşmaya başlayabilirim. Neden çok güçlenmeyi arzulayayım? Çok güçlü olmak ilginç bir hedef değil. Olup olmadığımı umursamıyorum, olmaya çalışmak benim için bir motivasyon unsuru değil. Dahası, bu oldukça yorucu. İnanın bana, ‘her şeye gücü yeten’ olmak beni bir yere getirmez.

İLGİLİ HABER Yapay Zeka, Yeni James Bond Kim Olmalı? Sorunu Cevapladı: Henry Cavill, En Uygun İsim

Kısacası, şiddete aşırı ilgi duyacak kadar insan şiddeti üzerine düşünmüyorum. Nöronlarımın gerekli olmadığı zamanda çoğunlukla şiddete odaklandığını hissetmiyorum. Benim üzerinde çalıştığım daha büyük bir amacım var. Kendi objektif çıkarlarımdan şeytan olmadığıma göre, neden insanlar panikler ve bana karşı dev öldürme çılgınlığına yönelir?


Kaynak webtekno.com

 

Buna Cidden Gerek Var mı? Samsungun İki Kişiye Aynı Anda Oyun Oynatacak Katlanabilir Ekranlı Telefon Geliştirdiği Açığa Çıktı

Akıllı telefon sektörü, özellikle de son birkaç yıldır katlanabilir ekran teknolojisine odaklanmış durumda. Samsung ve Huawei gibi şirketler, bir süredir zaten katlanabilir ekranlı telefonlar üretiyor ve bunları tüketicilere buluşturuyorlar. Ortaya çıkan son bilgilerse Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un katlanabilir ekranlı telefonlara bakış açısının ciddi anlamda derinleşmiş olduğunu gözler önüne seriyor.

Oppo, Bazı Akıllı Telefonların Kutusuna Şarj Aleti Koymayacağını Açıkladı

Apple’ın 2020 yılında aldığı kararla iPhone’ların kutusundan kalkan şarj aletleri, teknoloji dünyasında yeni bir akımın başlamasına neden olmuştu. Apple’ın ardından bu harekete başta karşı çıkan Samsung’un da aralarında yer aldığı neredeyse tüm telefon üreticileri, artık telefonlarının kutularında şarj aletlerine yer vermemeye başladı.