Yapay Zeka Karşıtı ‘Eylemler’ Başladı: Tepkiler Sokaklarda Pankartlarla Değil, Sosyal Medyada Bu Paylaşımlarla Yapılıyor!

Söylediğiniz metinlere göre görsel tasarlayan ya da size yazılı olarak son derece insansı yanıtlar veren yapay zekalar yeni değil elbette. Ancak ilk kez bu kadar gelişmiş versiyonları milyonlarca insanın kullanımına açıldı. Hal böyle olunca yapay zekalar bir anda yazılım geliştirme veya görsel tasarım alanlarında en önemli yardımcımız haline geldi.

18.12.2022 04:45:08 tarihinde yayınlandı.

Söylediğiniz metinlere göre görsel tasarlayan ya da size yazılı olarak son derece insansı yanıtlar veren yapay zekalar yeni değil elbette. Ancak ilk kez bu kadar gelişmiş versiyonları milyonlarca insanın kullanımına açıldı. Hal böyle olunca yapay zekalar bir anda yazılım geliştirme veya görsel tasarım alanlarında en önemli yardımcımız haline geldi.

Peki ya sanat? Yani öncelikli amacı ticaretten ziyade estetik olan, insan aklının-eliyle haberleşmesi sonucunda üretilen görsel eserler? Artık sanatçılara özgü el becerilerinden yoksun olsanız bile bu yapay zekalar sayesinde “eser gibi görünen” çalışmalar yapabiliyorsunuz. 

Lensa tarafından yapılan bir çizimin sol alt köşesine bir imza yer alıyor. Bu imzanın Lensa tarafından analiz edip stilistik açıdan kopyalanan herhangi bir eserden geldiği biliniyor. Benzer durumlara portre odaklı uygulamaların çoğunda rastlanabiliyor.

İLGİLİ HABER İnterneti Ele Geçiren Bu Avatarlardan Yapabileceğiniz, Lensa Benzeri Uygulama Önerileri

Sol üstteki Van Gogh tablosundan öğrenip sağ alttaki fotoğrafın yapay zeka yorumlanmış versiyonu (Sağda). .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Sebebi ise basit: Van Gogh’un fırça izleriyle oluşturduğu özgün kompozisyonu sadece onun tablolarında bulabilirsiniz. Ancak bir yapay zekaya Van Gogh demeseniz bile istediğiniz şeyin niteliğine dair veriler, ağırlıklı olarak Van Gogh’un tablolarında ise ise sonuçlar da onun fırça izlerini de içeriyor. Yani yapay zeka zaten daha yapılmış olanı kullanıyor, yeni bir şey üretmiyor.

Ayrıca yapay zekaların en büyük veri kaynağı da dijitalde doğan eserler. Bu sebeple üzerine yoğun düşünce ve emek harcanan eserleri üretenler konuya tepkili.

"YAPAY ZEKA TARAFINDAN OLUŞTURULAN GÖRÜNTÜLERE HAYIR" .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

ArtStation, bir nevi dijital sanatların sosyal medyası, sanatçıların da portföylerini sergiledikleri bir katalog gibi. Tepkilerin sebebi de platformu ele geçirmeye başlayan yapay zeka üretimi görsellere fazlasıyla değer verilmesi. 

ArtStation yönetimi ise sanatçıların yapay zeka ile tasarlanmış görselleri etiketlemeleri için bir dizi çalışma yürüttüklerini ve yapay zeka kaynaklı görsellere radikal bir şekilde karşı olmadıklarını açıkladı. 


Kaynak webtekno.com

 

Boğaziçili Profesörün Abartılı "WhatsApp Mesajları Karbondioksit Yayıyor" Açıklaması Tartışma Yarattı: İşte Gelen Tepkiler ve Olayın Aslı

Hayatımızda gerçekleştirdiğimiz her eylem bir şekilde doğaya zarar verdiği biliniyor. Üstelik bu eylemler arasında WhatsApp üzerinden bir mesaj göndermeniz ya da Facebook’ta bir paylaşım yapmanız dahi yer alıyor. Bugün sosyal medyada yapılan bir paylaşım ise, platformlarda yaptığımız paylaşımların doğaya etkisini yeniden gündeme getirdi.

NFT Lootlarız Artık... PUBGnin Geliştiricisi, Blockchain Devi Solana ile İş Birliği Duyurdu

PUBG: Battlegrounds ve PUBG: Mobile gibi dev oyunların ardındaki isim olan Krafton, bugün önemli bir ortaklık duyurusu açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, popüler Blockchain şirketi Solana Labs (SOL) ile iş birliği yapıldığı ve iş birliğinin uzun vadeli olduğu ifade edildi. Krafton'un bu anlaşmayı yapmasının nedeni Blockchain ve NFT temelli oyunlardı. Hatta yakın bir gelecekte PUBG'de NFT'lerle bile karşılaşabiliriz.

Bir Yerden Tanıdık Geliyor: İranda Erişim Engeline Rağmen 45 Milyon Telegram Kullanıcısı Bulunuyor

İran İstatistik Merkezi, ülkede sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanım oranlarına yer verdiği bir rapor yayımladı. Devam eden erişim engellerinin ve yasakların İran halkının çeşitli sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarını kullanmalarını engelleyemediğini ortaya koyan rapor, devlet destekli yerli mesajlaşma uygulamalarının ise tercih edilmediğini gösterdi.