Word’e Yapay Zekâ Desteği Geldi: Bir Geliştirici Microsoft’tan Önce Davrandı

Geçtiğimiz haftalarda Open AI ile milyonlarca dolarlık uzun süreli bir ortaklık kuran Microsoft, bulut hizmetlerine ve Office programlarına yapay zekâ desteği getireceğini açıklamıştı. Özellikle Office uygulamalarına gelecek yapay zekâ desteği, kolayca slayt hazırlama ve hızlıca makale yazma gibi pek çok görevi erken test aşamalarında bile başarıyla tamamlamıştı.

3.02.2023 06:45:11 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz haftalarda Open AI ile milyonlarca dolarlık uzun süreli bir ortaklık kuran Microsoft, bulut hizmetlerine ve Office programlarına yapay zekâ desteği getireceğini açıklamıştı. Özellikle Office uygulamalarına gelecek yapay zekâ desteği, kolayca slayt hazırlama ve hızlıca makale yazma gibi pek çok görevi erken test aşamalarında bile başarıyla tamamlamıştı.

Microsoft bu alanda çalışmalarına devam ederken bir geliştirici, Word’e yapay zekâ desteğini getiren bir eklenti yayınladı. Üstelik bu eklenti birden fazla yapay zekâ modelini destekliyor.

2019 yılında Arizona’da kurulan küçük bir şirket olan Creative Data Solutions tarafından oluşturulan Ghostwriter isimli bu Word eklentisi, ChatGPT başta olmak üzere pek çok metin tabanlı yapay zekâ modelini Word’de kullanmanızı sağlıyor. Ancak Ghostwriter eklentisi kullanabilmek için hem lisanslı bir Office programına sahip olmanız hem de Ghostwriter’ı satın almanız gerekiyor.

Basic ve Pro olarak iki farklı paket halinde sunulan Ghostwriter’ın temel sürümünde sadece ChatGPT’yi kullanabiliyor ve 2 paragraflık yazılar yazabiliyorsunuz. Pro paketteyse DaVinci AI ve daha pek çok yapay zekâ modelini kullanarak istediğiniz uzunlukta metinler yazabiliyorsunuz.

Eklentinin geliştiricisi olan Patrick Hustling, Ghostwriter’ın tüm Office programlarını kapsayan bir sürümü üzerinde çalıştığını ve önümüzde 2 yıl içerisinde Microsoft’un kendi yapay zekâ hizmetini kullanıma sunması halinde Ghostwriter’ın Microsoft tarafından yasaklanabileceğini belirtti. “Benim için sorun değil. Ben sadece bu teknolojiyi şimdiden insanlara sunmak istiyorum.” diyen geliştirici, sıradaki projesinin Excel, Powerpoint, OneNote ve Outlook uygulamalarını da kapsayacağını açıkladı.

İLGİLİ HABER Bi Orası Kalmıştı: Microsoft, Office Programlarına OpenAI Desteği Getirmeyi Planlıyor

Geliştirici Patrick Husting, Ghostwriter eklentisinin sadece ChatGPT destekleyen sürümü için tek seferlik 10 dolar (188 TL) talep ederken gelişmiş sürüm içinse kullanıcıların 25 dolar (470 TL) ödemesi gerekiyor.


Kaynak webtekno.com

 

Birkaç Basit Adımda Amazon Prime Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

Dünyanın en popüler online alışveriş sitelerinden bir tanesi olan Amazon, 2018 yılında Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. Amazon, Prime olarak adlandırdığı ücretli bir abonelik sistemi sunuyor. Amazon Prime aboneliği kapsamında kullanıcılar fiyat avantajlarına, hızlı kargoya, Prime Gaming ve Prime Video hizmetlerine ulaşabiliyor. Amazon Prime iptal etme ise kolayca uygulayabileceğiniz basit bir işlem.

ChatGPTde Fotoğraflarla Sohbet Etmek Mümkün Olacak! Yeni Yapay Zekâ Dil Modeli GPT-4 Kullanıma Sunuldu

Son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, en gelişmiş dil modeli GPT-4'ü resmen tanıttı. ChatGPT'nin sunabildiği özelliklere boyut atlatan GPT-4, şirketin açıklamasına göre "her zamankinden daha yaratıcı ve işbirlikçi" olacak. OpenAI, GPT-4'ün zor sorunların üstesinden gelme noktasında ChatGPT'den çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

Türkiye’nin İlk Cep Uydusu Grizu-263A SpaceX Tarafından Uzaya Fırlatıldı

Geçtiğimiz hafta gelen haberlerle, Türkiye’nin ilk cep uydusunun uzaya fırlatılması için artık geri sayım başlamıştı. ‘Grizu-263A’ olarak adlandırılan cep uydusu, yaklaşık 5 yıl önce başlayan çalışmaların ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrencilerin oluşturduğu Grizu Uzay Takımı tarafından üretilmişti.