Windows 11’in "iPhone Bağlantısı" Özelliği Kullanıcılara Saç Baş Yoldurtuyor: Pek Çok Özellik Düzgün Çalışmıyor

Apple’ın ekosistemi dışındaki cihazları kullanmak çoğu zaman kullanıcılar için birer işkenceye dönüşebiliyor. Örneğin Macbook sahibi olan iPhone kullanıcıları mesajlarını bilgisayardan kolayca okurken Windows kullanan iPhone kullanıcılarınınsa bunu yapmasına imkân yoktu, ta ki geçen haftaya kadar.

26.03.2023 04:00:27 tarihinde yayınlandı.

Apple’ın ekosistemi dışındaki cihazları kullanmak çoğu zaman kullanıcılar için birer işkenceye dönüşebiliyor. Örneğin Macbook sahibi olan iPhone kullanıcıları mesajlarını bilgisayardan kolayca okurken Windows kullanan iPhone kullanıcılarınınsa bunu yapmasına imkân yoktu, ta ki geçen haftaya kadar.

Geçen hafta Windows 11’in KB5023706 kodlu güncellemesiyle “Telefon Bağlantısı” uygulamasına iPhone’larda iMessage özelliğini entegre ettiğini duyurmuştu. Özelliği heyecanla test etmeye başlayan kullanıcılarsa ne yazık ki hayal kırıklığına uğradı.

Windows 11’e gelen güncellemenin ardından kullanıcılar özelliği test etmek istediklerinde iPhone’larını sorunsuzca uygulamaya bağlamayı başardı. Her ne kadar iMessage özelliği stabil bir şekilde çalışsa da Apple’ın cihazlarına eklediği “güvenlik” kısıtlamaları nedeniyle “Telefon Bağlantısı” uygulaması beklenildiği kadar düzgün çalışmıyor.

Örneğin mesaj geçmişi cihazınızı her bağladığınızda bilgisayardaki uygulamada sıfırlanıyor ve eski mesajları görebilmek için elinizi telefona götürmek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca sistemin çalışma prensibi nedeniyle iMessage’ın en büyük artısı olarak görülen grup mesajlarına cevap veremiyorsunuz.

Bilmeyenleriniz için Telefon Bağlantısı uygulaması, direkt olarak mesajlaşma uygulamalarıyla bağlantı kurmak yerine telefonunuza gelen bildirimleri tarayarak bu bildirimler üzerinden mesajlaşmanızı mümkün kılıyor. Tam olarak bu nedenden dolayı da grup mesajları sadece okunabiliyor.

iPhone kullanıcılarını ilk başta heyecanlandıran ancak sonraları sinir eden diğer bir özellikse arama özelliği oldu. Keza Windows uygulamasını kullanarak rehberinizdeki kişileri kolaylıkla bilgisayar üzerinden arayabiliyorsunuz. Kulağa her ne kadar heyecan verici gelse de ne yazık ki aradığınız kişiyle konuşmaya başladığınızda bütün heyecanınız kaçıyor. Çünkü Bluetooth bağlantısı üzerinden gerçekleştirilen aramaların gecikme süresi oldukça fazla.

Buna bir de (eğer varsa) bilgisayarınıza bağladığınız kulaklığınızın ve mikrofonunuzun gecikme süresini de eklediğinizde ortaya dayanılmaz bir gecikme çıkıyor. Bu gecikme nedeniyle karşı tarafla iletişim kurmak da bir hayli zorlaşıyor. Bu sorunlarla boğuşurken bir de aramaları telefonunuza yönlendirmek istediğinizde aramalarınızın kelimenin tam anlamıyla arafta kalma ihtimali var.

Özelliği deneyen bazı Reddit kullanıcıları aramaları bilgisayardan telefona yönlendirmeye çalıştıkları sırada ne bilgisayardan ne de telefondan ses gelmediğini belirtiyor. Arama kapatılıp yeniden yapıldığındaysa sorun düzeliyor.

İLGİLİ HABER Windows 11in iPhone Kullanıcılarına Sevinç Çığlığı Attıracak Özelliği Yayınlandı

Apple’ın kısıtlamaları nedeniyle bu sistemler beklenildiği kadar düzgün çalışmazken bildirim görüntüleme, WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalardan gelen mesajlara cevap verme özelliklerse sorunsuz bir şekilde çalışıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Veri Gizliliği ile Övünen Telegramın Alman Hükümetiyle Verilerini Paylaştığı İddia Edildi

Bugüne kadar gizlilik özellikleri ve politikalarıyla ün yapan Telegram, ilginç bir iddiayla gündeme geldi. Daha önce devletlere herhangi bir veri sunmadığını açıklayan Telegram'ın bazı kullanıcı verilerini Alman yetkililere sunduğu iddia edildi. Söz konusu verilerin terörizm ve çocuk istismarı suçlarına karışan şüphelilere ait olduğu belirtildi.

Sizin Şifreniz de Listede Olabilir: 2021de Türkiyede ve Dünyada En Çok Kullanılan Şifreler Açıklandı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte özellikle internet ve sosyal medya kullanımında son derece önemli hale gelen şifre kullanımının ne yazık ki kullanıcılar tam anlamıyla bilincinde değil. Sıkça yaşanan hesap ya da kişisel verilerin çalınması gibi olayların başında zayıf şifreler geliyor. İstanbul fethedilmeseydi şifresiz kalacak olan amcalar, kendisi unutacağı için hesabını çalacak olan kişiye çerezlik şifre sunan kullanıcılar derken şifre bilincinin oturmadığı gözler önüne seriliyor.

Kripto Paralar Neye Göre Değer Kazanıyor ya da Kaybediyor? Tüm Detaylarıyla Açıkladık

Son yılların en çok tartışılan yatırım araçları arasında yer alan kripto paralar, doğru zamanda doğru kripto varlığa para yatıran yatırımcıları çok ciddi anlamda zengin etti. Ancak bunun tam tersi de olmadı değil. Bazı kripto varlıklar, geçtiğimiz yıllar içerisinde piyasalardan silinip gitti. Bazıları ise yıllardır bir arpa boyu yol kat edemedi.

Kadınlar TikTok’ta Adnan Oktar Örgütünün Elinden Nasıl Kurtulduklarını Anlatmaya Başladılar!

140journos’un YouTube’da yayımladığı Kedicik isimli belgesel, Türkiye’nin en organize silahlı suç örgütlerinden birinin 40 yıllık faaliyet süresi boyunca izlediği bazı yöntemleri gözler önüne serdi. Din kisvesi altında kadınların ve erkeklerin cinsel obje olarak kullanıldığı örgütün içerisinden gelen bazı isimler, belgeselde yaptıkları açıklamalarla “Böyle bir şey nasıl yıllarca gizlenebildi?” sorusunu akıllara getirdi, ancak bu soru büyük ölçüde yanıtsız kaldı.